به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، برخی از مساجد به همت اهالی آنها در استفاده از جدیدترین و به روزترین امکانات و تجهیزات، و در عین حال احترام و عمل به سنت های اصیل مسجدی و در واقع خارج نشدن از چارچوب مسجد تراز اسلامی بسیار موفق هستند. مسجد امام حسن مجتبی (ع) (واقع در تهران، میدان نوبت، خیابان جانبازان شرقی، خیابان دردشت، خیابان 62) نمونه ای از این مساجد است.
این حقیقت را درباره این مسجد می توان در همان نگاه اول و در معماری و طراحی ساختمان جدید آن مشاهده کرد. مسجد امام حسن مجتبی (ع) در سال 1390 از بیخ و بن تخریب شد و پس از هزینه بسیار و به همت امام جماعت، هیئت امنا، نمازگزاران آن و جمعی از خیران در سال 1393 ساخت بنای جدید آن به پایان رسید.
ساخت بنای جدید مسجد امام حسن مجتبی (ع) پس از 50 سال
حجت الاسلام والمسلمین «محمدتقی فردوسی» در این باره به خبرنگار شبستان گفت: ساختمان قدیمی مسجد که بیش از 50 سال قدمت داشت بسیار فرسوده شده و چند سال بود که لزوم تخریب و ساخت بنای جدید این مسجد توسط شورای فرهنگی و هیئت امنای این مسجد تصویب شده و به اطلاع مرکز رسیدگی به امور مساجد ناحیه شهید بهشتی نیز رسیده بود تا اینکه پس از جمع آوری مبلغ قابل توجهی، این کار را در سال 1390 شروع کردیم.
بدهی تمام ولی شیوع کرونا مانع از گسترش برنامه های مسجد شد
امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی (ع) افزود: وقتی ساختمان جدید این مسجد تکمیل و در سال 1393 افتتاح شد بیش از یک میلیارد تومان به افراد مختلف بدهکار بودیم تا اینکه پس از تحمل مشکلات بسیار در دی ماه 1398 این بدهی را پرداخت کردیم.
وی افزود: تصمیم جدی ما پس از تمام شدن بدهی مسجد امام حسن مجتبی (ع) توسعه بخشیدن به خدمت رسانی این مسجد به نیازمندان و دارالقرآن الکریم این خانه خدا بود که خیلی طول نکشید که با شیوع ویروس کرونا و خالی شدن این مسجد همچون سایر مساجد از جمعیت، تمام برنامه ریزی های ما به هم ریخت.
فردوسی ادامه داد: پیش از شیوع ویروس کرونا حداقل 300 نفر خواهر و برادر در نماز جماعت و سایر برنامه های مسجد امام حسن مجتبی (ع) شرکت می کردند که اکنون حداکثر 50 نفر شرکت می کنند.
خدمت صادقانه حسین آقای خادم در دوره کرونا
باوجود حضور کمرنگ مردم در نماز جماعت و سایر برنامه های مسجد امام حسن مجتبی (ع) همه روزه حسین آقای خادم این مسجد را تمیز و ضد عفونی می کند و مشارکت بسیجیان این خانه خدا در این کار بسیار پررنگ است. فردوسی درباره این خادم گفت: حسین آقا و حتی اعضای خانواده اش با جدیت در تمیز کردن و نظم بخشیدن به این مسجد فعالیت می کنند.
مسجد امام حسن مجتبی (ع) در چهار طبقه بنا شده است که شبستان مردانه و زنانه به تربیت در طبقات اول و دوم واقع شده اند و طبقه سوم به دفتر امام جماعت و خادم و پایگاه بسیج تعلق دارد. از نکات تامل برانگیز در این مسجد واقع شدن دفتر امام جماعت در طبقه سوم است که در نوع خود بی نظیر است زیرا سنت علمای سلف و حاضر بر این بوده که به راحتی در دسترس مردم باشند.
دفتری که برخلاف سنت علما در طبقه سوم و دور از دید مردم واقع شده است
حجت الاسلام والمسلمین فردوسی در این باره به شبستان گفت: به چند دلیل دفتر مسجد امام حسن مجتبی (ع) در طبقه سوم واقع شده است، اول اینکه، جلسات هیئت امنا در این دفتر برگزار می شود، ثانیا وقتی کار ساخت مسجد انجام می شد، مجبور بودیم جلسات هماهنگی با بنا، معمار و مصالح فروش و مهندس و سایر کارها را در این دفتر انجام دهیم که طبیعتا به دلیل بحث هایی که پیش می آمد صلاح نبود، در معرض دید عموم باشیم، ثالثا به نظر می رسد به این صورت هر فردی می تواند به راحتی، درددل های خود را با ما در میان بگذارد. همچنین، همانطور که در ورودی مسجد نوشته اند تکدی گری در این مسجد ممنوع است و هر کس درخواستی دارد می تواند با مراجعه به دفتر، کمک لازم را دریافت کند.
بنرهایی که یاد شهدا را زنده نگه داشتهاند
از نکات جالب دیگر درباره مسجد امام حسن مجتبی (ع) نصب کردن بنرهایی مزین به نام و جملاتی از شهدا در تمام طبقات است به طوری که وقتی فردی از پله ها یا آسانسور بالا می رود با ورود به هر طبقه ابتدا این مطالب را می بیند. این کار جالب توسط بسیجیان پایگاه مقاومت «شهیدان رضاپور» مسجد امام حسن مجتبی (ع) انجام شده است.
فردوسی در این باره گفت: وقتی وارد شبستان این مسجد می شوید نام شهیدان در کنار در ورودی نصب و این بنرها نیز در مقابل در آسانسور و پله ها نصب شده اند تا افراد به این صورت با یاد و خاطره شهدا عجین شوند.
از کارهای قشنگ دیگر پایگاه بسیج شهبدان رضاپور تاسیس دارالقرآن الکریم اهل بیت (ع) در مسجد امام حسن مجتبی (ع) است که با تکمیل ساختمان جدید، دفتر این مرکز قرآنی در طبقه دوم واقع شده است. این مرکز به صورت تخصصی کار آموزش روخوانی، روان خوانی، ترجمه و حفظ قرآن را انجام می دهد و تاکنون بیش از 20 حافظ قرآن تربیت کرده است.
همانطور که فردوسی گفته بود، جلسات تفسیر تخصصی قرآن روزهای شنبه پس از اقامه نماز جماعت عشاء و روزهای دوشنبه و چهارشنبه نیز تفسیری کوتاه درباره چند آیه از آیات تلاوت شده پس از اقامه این نماز، در مسجد امام حسن مجتبی (ع) بیان می شود.
کمک مومنانه به میزان مشارکت اهالی مسجد و خیران بستگی دارد
امام جماعت مسجد امام حسن مجتبی (ع) درباره فعالیت های این خانه خدا در دوره کرونا با اشاره به فعالیت هایی همچون ضد عفونی کردن این مسجد و بخشی از محدوده منطقه گلبرگ (جانبازان شرقی) گفت: خدمت رسانی به نیازمندان تاکنون در هشت نوبت انجام شده است که آخرین مورد آن به ایام ولادت حضرت زینب کبری (س) مربوطه می شود. تاکنون بیش از 500 بسته ارزاق، بهداشتی و کارت هدیه میان خانواده های محروم این منطقه توزیع شده است و به لطف خداوند و تلاش هیئت امنا و سایر کارگزاران این مسجد به ویژه بسیجیان ادامه می یابد. ضمنا چندین سال است خیریه مسجد امام حسن مجتبی (ع) به 45 خانواده نیازمند کمک می کند که شامل بسته ارزاق و کارت هدیه و پوشاک می شود، البته تعداد این خانواده ها با توجه به میزان حمایت خیران و اهالی این مسجد، گاهی کم یا زیاد می شود.
از اقدامات اهالی مسجد امام حسن مجتبی (ع) اجرای منزل به منزل طرح شهید سلیمانی است به طوری که همه ساکنان خیابان 62 در محله جانبازان شرقی (گبرگ) غربالگری شدند و بسته های فرهنگی و توجیهی درباره کرونا و نشانه ها و روش های ابتلا و مقابله با آن میان این خانواده ها توزیع شد. خدمت رسانی به بیماران کرونایی و دستگیری از خانواده هایی که در معرض این بیماری هستند از کارهای دیگر اهالی این خانه خدا است.
نظر شما