وقتی ارزش ها به خاطر رنگ ها، رنگ می بازد

جانباز دوچرخه سواری که به خاطر رنگ یک تیم، مورد هتک حرمت قرار گرفت، آنروز در جایی که باید محل اخلاق باشد، بی اخلاقی ها را دیدیم؛ باید دید که وقتی ارزش ها به خاطر رنگ ها، رنگ می بازد، چه می شود؟

خبرگزاری شبستان // فارس


اینجا شیراز است، حافظ و سعدی، شوریده شیرازی و خواجوی کرمانی از مفاخری هستند که یا شیرازی هستند و یا اینکه به خاطر فرهنگ این شهر آمده اند ماندگار شدند و اینجا شد خانه آنها تا ابد.


این گزارش قصد ندارد به مسایل ادبی فارس و فرهنگ و هنر این مرز و بوم بپردازد، پهنای فارس همه چیز دارد، این استان مرکز بزرگ ترین امپراطوری جهان بوده، امپراطوری که خیلی ها به آن می بالند؛ همیشه در همه بعدی حرفی برای گفتن داشته است، بعد فرهنگی و ادبی حافظ و سعدی را مثل یک نگین حفظ کرده است، در بعد پزشکی دکتر خدادوست، از اساتید برجسته چشم پزشکی جهان، در بعد دینی سلمان فارسی، در بعد ورزشی هم بازیکن، مربی و مداحی همچون غلامحسین پیروانی که اشعارش همیشه خنده بر لب بینندگان برنامه 90 و عادل فردوسی پور ساری و جاری کرده است.


روایت یک حضور

استان فارس تا چند سال پیش دو تیم در لیگ برتر داشت، برق شیراز ریشه دار ترین تیم فوتبال ایران و فجر شهید سپاسی که نام یکی از سرداران ارزشی دوران دفاع مقدس را یدک می کشد، تیم برق پس از ناکامی هایی در سال 87 به لیگ یک سقوط کرد و حتی 2 فصل پیش نیز نتوانست در بازی حذفی به لیگ برتر راه پیدا کند، اما فجر کسری برق را درس عبرت نکرد و این تیم هم پس از نارنجی های شیرازی به لیگ یک رفت تا آبی و قرمز های پایتخت دیگر گذارشان به شیراز نیفتد تا اینکه اردیبهشت امسال فجر در یک ماراتن نفس گیر از سد آلومینیوم هرمزگان گذشت و جوار حضور لیگ برتر را به حافظیه آورد.


آنروز سردار غیب پرور، فرمانده سپاه فجر فارس از وجود تیمی خبر داد که منشا اخلاق خواهد بود و گفت به یمن شهدا و کنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهید استان و به مدد خداوند و نظر شهیدان به ویژه شهید سپاسی این تیم به لیگ برتر ورود پیدا کرد، فجر به آن صورت بازیکن نگرفت و راهی ماراتنی شد که برای بقا اکنون باید برد را کسب کند.


باز هم سر و کله سرخابی های پایتخت در شیراز پیدا شد، استادیوم 15 هزار نفری حافظیه مملو از افرادی هست که برای دیدن تیم های محبوبشان به ورزشگاه آمده اند، غلام حسین پیروانی چندین مرتبه گفته بود: "مردم باید تیم خودشان را تشویق کنند، اگر تیم نباشد اینها هم نخواهند آمد" و دیدیم در لیگ قبلی همین اتفاق افتاد.


زمین فوتبال یا مکان بی اخلاقی ها


2 روز پیش تیم استقلال مهمان شیرازی ها بود، در ورزشگاهی که 60 در صد آن تماشاگران تیم استقلال بودند، اینجا خانه استقلال بود یا فجر برای ما فرقی ندارد، مهم اینست که ببنیم چقدر به ارزش هایشان توجه می کنند، قبل از بازی تماشاگران آبی بسیار موجه در سرجای خود نشسته بودند و به سمت تماشاگران فجر کری خوانی را آغاز کرده بودند تا اینکه یک دوچرخه سوار در زمان تمرین تیم استقلال وارد تارتان (پیست) ورزشگاه حافظیه شد، او یک دوچرخه سوار معمولی نبود، بلکه جانبازی بود که تنها با یک پا دوچرخه خویش را رکاب می زد.


او یک جانباز شیرازی بود که مورد تشویق زردهای شیراز قرار گرفت، اما امان از زمانی که این دوچرخه سوار جانباز می خواست از جلوی تماشاگران آبی عبور کند که انواع و اقسام اشیا طرف وی آمد که نیروی انتظامی مداخله کرد و وی را به سمت جایگاه هدایت کرد.


این یک بعد قضیه بود، جانبازان دیگری هم بودند که به شوق آبی ها آمده بودند، اما خیلی مورد تفقد مردان خود قرار نگرفتند، پرویز مظلومی لحظاتی کنار آنها رفت اما علی فتح الله زاده، مدیر عامل تیم صدر جدول به صورت نیکویی از آنان دلجویی کرد، بازهم کسی سراغ دوچرخه سوار جانباز را نگرفت که لباسی به رنگ پرچم پرافتخار ایران پوشیده بود.


دقیقه نهم بازی پنالتی بر خلاف میل آبی ها رخ داد که فحش هایی نصیب احمدصالحی، داور وسط مسابقه کرد و مهدی رجب زاده، کاپیتان سپاسی پنالتی را گل کرد، این بازی ادامه یافت و داور که در 10 دقیقه فحش های رکیک را می شنید و چهره زشت میدان به زعم طرفداران آبی بود، این بار به نفع استقلال اعلام پنالتی کرد و به یکباره به چهره زیبای میدان تبدیل شد.


نیمه دوم مسابقه، دروازه آبی ها پشت به تماشاگران خودی بود و اگر بازیکنان فجر می خواستند کرنز بزنند و یا اوت پرتاب کنند بازهم شیشه های نوشابه، بسته های نیمه خورد ساندویچ، پیاز، گوجه و پلاستیک های تخمه به سوی آنان پرتاب می شد به طوری که خالد شفیعی، مدافع زردهای شیرازی زمان پرتاب اوت دچار مشکل شد و از داور مسابقه کمک خواست تا بازی را متوقف کرده و مشکل را حل کند، چندین بار بازیکنان استقلال به سوی تماشاگران خود رفتند، یک بار هم این اتفاق برای مهدی رجب زاده رخ داد زمانی که قصد ارسال کرنر را داشت.


دقیقه 85 علیرغم حملات تیم صدر نشین در یک ضد حمله توسط مهدی رجب زاده زننده گل اول فجری ها غافلگیر شد و گل دوم را دریافت کرد که زننده گل به سوی کناره زمین آمد و آنجا مورد حمله استقلالی ها قرار گرفت که با اشیا خود به سوی عکاسان و بازیکن گلزن حمله ور شده بودند، چندین نفر توسط نیروهای ناجا بازداشت شدند، اما هیچ تغییری در رفتار این افراد پیش نیامد و بازهم مشکل باخت خود را گردن داور مسابقه انداخته و تیم داوری را فحش کاری کردند.

 


 

حسام زارع مهذبیه، رییس سازمان ورزش و جوانان شیراز درباره بی احترامی به جانباز ورزشکار به خبرنگار شبستان گفت: این جانباز نماد عینی ارزش های انقلاب بود که 60 در صد تماشاگران به وی بی حرمتی کردند و امیدوارم این صحنه ها دیگر رخ ندهد.


وی با اشاره به اینکه باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که اصلا شاهد این موارد نباشیم، خاطر نشان کرد: باید با آسیب شناسی به سمتی حرکت کنیم که اخلاق ورزشی و روحیه جوانمردی را در بین تماشاگران خود تقویت کنیم.


رییس سازمان ورزش و جوانان شیراز با اشاره به اینکه برای این بازی شورای تامین همه موارد امنیتی را مورد بررسی قرار داده بود، خاطر نشان کرد: هدف برگزاری ورزش در کشور ما تقویت روحیه مذهبی و اعتقادی است و از این رو بود که سازمان ملی جوانان با تربیت بدنی در قالب یک وزارتخانه جدید ادغام شد.


وی انجام کارهای بزرگ فرهنگی را در حوزه ورزش وظیفه کنونی این سازمان عنوان کرد و افزود: باید یک تحول عظیم فرهنگی، اجتماعی در فضای ورزشگاه های ما رخ دهد.


فینال جام حذفی


چندی پیش رسانه ها از برگزاری فینال جام حذفی در شیراز خبر دادند که با توجه به فاصله نزدیک با بوشهر و حضور تماشاگران پرتعداد آبی در حافظیه گزینه منطقی بود که هر دو تیم از تماشاگر برخوردار باشند، اما به یکباره پرویز مظلومی، مربی آبی های پایتخت شروع به بهانه آوری کرد.


لازم به ذکر است، نگارنده این مطلب هرگونه دید تیمی و جناحی را رد می کند و یادآور می شود اتفاقات پنجشنبه استادیوم حافظیه را هر دید منطقی که دید، تقبیح کرد، باشد که ارزش ها به خاطر رنگ ها، رنگ نبازد.


پایان پیام/

کد خبر 100755

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha