به گزارش خبرگزاری شبستان؛ یکی از روشهای دشمنان در تقابل با امت اسلامی، محاصره و ایجاد انواع محدودیتها از جمله محدودیتهای اقتصادی در راستای به زانو در آمدن امت و عقبنشینی از مواضع حق طلبانه و ستم ستیزانه آنان است.مروری بر تاریخ صدر اسلام نشان میدهد که تحریم اقتصادی مسلمانان از سوی دشمنان سابقهای بس دراز دارد و معاندان و مخالفان اسلام با استفاده از این روش اقتصادی سعی داشتند مسلمانان را از راه و روش و آیینی که در پیش گرفته بودند باز دارند قرآن کریم در آیاتی چند به مسلمانان میآموزد که چگونه تحریم و محاصره اقتصادی دشمنان را خنثی کنند.
بنابراین گزارش دشمنان داخلی با ایجاد کمبودها از جمله کمبودهای نقدینگی و غذایی و مانند آنها تلاش میکنند که امت اسلام را تحت فشار قرار دهند تا دست از مواضع اصولی خویش بردارند و رهبری و نظام را تنها بگذارند. به طور طبیعی این دشمنان داخلی به انواع گوناگون روشها دشمنان بیرونی را نسبت به ابزار تحریم ومحاصره و میزان کارآمدی و ناکارآمدی آن آگاه میکنند و بسترهای تحریم و محاصره فراگیر را به آنان نشان میدهند و حتی بستههای پیشنهادی در راستای توفیق در این راه به دشمنان ارائه میکنند.
این در حالی است که از نظر قرآن، اگر امت اسلام ایمان واقعی داشته باشند، هرگز تحت تاثیر تحریم و محاصره اقتصادی قرار نخواهند گرفت؛ زیرا این خدا است که روزی را قسمت میکند و در نهایت با صبر و استقامت و پایداری میتوانند محاصره را بشکنند و به اهداف خویش نیز دست یابند. (احزاب، آیات 7 تا 25)
البته از نظر قرآن برای کسب موفقیت علیه محاصرهکنندگان لازم است تا نظام اسلامی با بهرهگیری از همه توان علمی و عملی امت اقدام به برنامهریزی در شرایط بحرانی کند؛ چنانکه حضرت یوسف (ع) در شرایط بحرانی خشکسالی مصر اینگونه عمل کرد. (یوسف، آیات 47 تا 55) از جمله این برنامهریزیها صرفهجویی در همه ابعاد از سوی حکومت و امت اسلامی است که میتواند از هرگونه اسراف و تبذیر جلوگیری به عمل آورده و با اولویت بخشی به امنیت غذایی و مانند آن بودجه و سرمایه امت اسلام را از حوزه کالاهای تشریفاتی خارج کند و در مسیر درست به کار اندازد. در حقیقت توجه امت و امام به حوزه مصرف و صرفهجویی مهمترین عامل در پیروزی و شکست محاصرهکنندگان خواهد بود.(همان)
نظر شما