به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جهرم، «محمد رحمانيان»، امروز (چهارشنبه ۳ دی) در نشست بررسی اقدامات انجام شده در طرح «شهيد سليمانی» كه با حضور «امير احمد اخوان» ناظر و نماينده وزير بهداشت در اجرای اين طرح برگزار شد، گفت: از آغاز اجرای طرح «شهيد سليمانی» تا كنون در شهرستان های جهرم و خفر ۲ هزار و ۵۴۲ نمونه تشخيص سريع كرونا گرفته شده است كه ۲۲۹ مورد آن مثبت قطعی بوده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكی جهرم با اشاره به اينكه هدف طرح «شهيد سليمانی» بيماريابی و كنترل ويروس كرونا است، افزود: اميد است با اجرای موفق اين طرح و بيمار يابی فعالی كه صورت می گيرد تا سه ماه آينده تا ۹۰ درصد قطع زنجيره شيوع بيماری داشته باشيم.
وی با اشاره به اینکه از نگرانی های اصلی ما موج چهارم است كه در فصل زمستان با آن مواجه خواهيم بود، بیان کرد: اين طرح می تواند كمک موثر برای كاهش مبتلايان در موج چهارم باشد.
رحمانیان با اشاره به اینکه اولويت نمونه گيری تشخيص سريع كرونا در اين طرح برای افرادی مانند سالمندان، بيماران زمينه ای، مشاغل در معرض ابتلا به بيماری و غيره بوده است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر روزانه يک تا ۲ نفر بر اثر بيماري كرونا در شهرستان جان خود را از دست می دهند كه ۶۰ درصد فوتی ها مربوط به افراد سالمند با بيماری زمينه ای يا سالم بوده است.
وی با تاکید بر اینکه اين گروه در معرض شديد بيماری هستند كه اكثر آنها در مراحل آخر بيماری مراجعه كرده اند، عنوان کرد: از مردم می خواهیم با مشاهده هر نوع علائم سرماخوردگی سريعا به پزشک خانواده و يا متخصص مراجعه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم از همكاری ويژه بسيج و هلال احمر در اجرای طرح «شهيد سليمانی» قدردانی كرد و گفت: بيش از ۵۰۰ نيروی بسيج و ۳۰ نيروی هلال احمر در كنار مراقبين سلامت و كارشناسان بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حال خدمت بوده و مجموع افرادی كه در اين طرح فعاليت می كنند هزار و ۱۲۶ نفر است.
وی با اشاره به اینکه ۱۱۶ تیم فعال مراقبتی با ۲۳۲ عضو در حال خدمت هستند، اذعان کرد: تیم های مراقبتی به صورت محله ای و خانه به خانه با پر کردن پرسشنامه افراد را تحت غربالگری بیماری کرونا قرار می دهند.
به گفته رحمانیان توسط تيم مراقبتی به صورت محله ای و خانه به خانه از چهار هزار و ۷۱۵ نفر كه در معرض تماس با بيمار كرونايی بوده و همين طور خطر ابتلای بيماری در آنها بالا بوده است غربالگری صورت گرفته و هزار و ۳۷۷ مورد از آنها به مراكز منتخب تشخيص نمونه گيری ارجاع داده شده اند.
وی با اشاره به اینکه در طرح شهید سلیمانی ۱۳۷ تیم نظارتی با ۲۴۷ عضو نیز وجود دارد که بر خانواده هایی که به کرونا مبتلا شده اند نظارت می کنند، خاطرنشان کرد: اين تيم بر رفت و آمد مبتلايان به كرونا و در قرنطينه بودن آنها نظارت داشته و در اين طرح تا كنون ۱۳۱ منزل را گند زدايی و ضدعفونی كرده اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم در ادامه با اشاره به اینکه ۷۵ تيم حمايتی با ۱۵۰ عضو به خانواده هایی که از لحاظ معیشت دچار مشکل بوده و یا به دلیل مبتلا به بیماری اجازه خروج از قرنطینه ندارند خدمات ارائه می دهند، گفت: توسط اين تيم ۵۳۳ خانوار با مشكل معيشتی شناسايی و ۶۷۷ بسته معيشتی در اختيار آنها قرار گرفته و همين طور ۱۰۰ مورد خدمات حمايتی توسط اين تيم ارائه شده است.
رحمانيان با اشاره به فعاليت مراقبين سلامت گفت: در اين طرح مراقبین سلامت با خانواده هایی که ابتلای آنان به بیماری کرونا مثبت شده است تماس می گیرند و توصیه های لازم نیز در خصوص نحوه مراقبت و قرنطینه شدن به آنها ارائه می دهند.
نظر شما