به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «هادی حق شناس» ظهر امروز(یکشنبه 30 آذر) در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: 150 هکتار در گرگان و 50 هکتار در گمیشان بافت های تاریخی و با ارزش وجود دارد و بخشی از این بافت های تاریحی موقوفه هستند.
استاندار گلستان ادامه داد: هر دو اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اوقاف و امور خیریه تلاش زیادی برای مرمت و بازسازی بافت تاریخی انجام دادند.
حق شناس بیان کرد: آثار تاریخی بسیار چشم نواز هستند و تمام تلاش ما این است که موقوفات و بافت تاریخی در دسترس عموم قرار بگیرد و شرط تحقق این مهم حل مسائل اداری برای بازسازی و مرمت این بناهای تاریخی است.
وی افزود: هر بنای تاریخی با مشکلاتی برای احیاء و بازسازی رو به رو است و تلاش می کنیم از ظرفیت های ملی در این راستا استفاده کنیم لذا در یک ماه گذشته معاون سازمان اوقاف و امور خیریه از چند بنای تاریخی در گلستان بازدید کرد و اعتباراتی نیز برای احیای این بافت های تاریخی در نظر گرفت.
استاندار گلستان، بنای تاریخی در گلستان را یک ظرفیت برشمرد و افزود: دیوار دفاعی گرگان سومین دیوار دست ساز بشر است و از مراوه تپه تا آق قلا به طول 200 کیلومتر چنین دیواری ایجاد شده تا مانع هجوم بیگانگان به کشور شود.
حق شناس ابراز داشت: در حوزه گردشگری طبیعی نیز خیلی جالب است که بدانید درختانی با قدمت 700 سال و یا 500 ساله در استان داریم این در حالی است که بسیاری از کشورهای دنیا به دنبال تمدن چند صد ساله برای خود هستند.
وی تصریح کرد: اگر گردشگری استان به خوبی معرفی شود منجر به رونق اقتصادی گردشگری می شود و این مهم به احیای بافت های تاریخی کمک می کند.
استاندار گلستان با بیان اینکه درصدد هستیم که توریست گردشگری با کشورهای دیگر را توسعه دهیم، افزود: کشور ترکمنستان علاقه زیادی به مختومقلی فراغی شاعر ترکمن گلستانی دارد و می توانیم از این ظرفیت برای تعمیق فرهنگی بین دو کشور استفاده کنیم.
حق شناس با بیان اینکه در مناطق محروم با مشکلات آموزشی مواجه هستیم، یادآور شد: مهمترین وقفی که استان نیاز دارد و یک صدقه جاری برای ما به شمار می رود وقف در حوزه آموزش و مدرسه است.
وی گفت: در سال گذشته آخرین مدرسه خشتی و گلی در گلستان برچیده شد اما روستاهای ما پراکندگی زیادی دارد و دومین جمعیت روستایی را در بین استان های کشور داریم و باید به این مهم توجه شود.
نظر شما