استاد عابد حقایق قرآن و اهل بیت را با قلمی توانا به تصویر کشیده است

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در همایش بزرگداشت مرحوم استاد عابد گفت: این شاعر برجسته و شیفته اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، حقایق قرآن و اهل بیت را با قلمی توانا به تصویر کشیده است.

به گزارش خبر گزاری شبستان از آذربایجان‌شرقی، همایش سراسری بزرگداشت مقام علمی و ادبی مرحوم استاد محمد عابد، شاعر توانمند اهل بیت عصمت و طهارت از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی و با حضور گسترده شخصیت ها، مسئولین فرهنگی، شعرا و هیئتهای حسینی در مجتمع فرهنگی هنری 29 بهمن تبریز برگزار شد.


علی داننده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، در این همایش، با اشاره به شخصیت علمی، ادبی مرحوم استاد محمد عابد تصریح کرد: استاد عابد شاعری خوش ذوق بود که روح اسلام و فلسفه‌ نهضت کربلا را از عمق وجود درک کرده و طبع لطیف خود را در تبیین وقایع نهضت عاشورا پرورش داده بود.


وی اشعار رثایی استاد عابد را کم نظیر دانست و افزود: روح این استاد بزرگ و ادیب فاضل و ثناگستر متاثر از آموزه های اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بود.

 

داننده گفت: زنده یاد عابدتبریزی در وادی عرفان و ادب هنرمندی نامدار و حافظ کلام الهی بود و اشعار نغز و پرمحتوای این شاعر بزرگ نشانگر ضمیر روشن و سرشت پاک اوست.

 

وی با اشاره به اشعار گرانسنگ استاد عابد وی را بزرگمردی از سلاله عاشقان راستین ائمه اطهار (ع) دانست و گفت: این شاعر عارف، حقایق قرآن و اهل بیت را با قلمی توانا به تصویر کشیده است و محققان باید برای دستیابی به عمق کلام و قدرت بیان وی در آثار ارزشمندش غور و تفحص نمایند.


علی داننده، مضامین اشعار استاد عابد را دارای هدف، فصاحت و بلاغت فراگیری دانست و افزود: اشعار وی دارای محتوایی متعالی و برخوردار از بدایع بی بدیل و تشبیهاتی بی نظیر است که در عین زیبایی از صحت و درستی شایسته‌ای در تبیین روایات و احادیث برخوردار است.


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اشاره به اجرای طرح بزرگداشت مفاخر گفت: خاک زرخیز آذربایجان بزرگان دینی، علمی و ادبی فراوانی را در دامن خود پرورانده که معرفی و تبیین اهداف متعالی این بزرگان اهتمام و توجه ویژه ای را می طلبد.

 

پیشینه:

شادروان استاد محمّد عابد فرزند مرحوم «مولانا یتیم» معروف به فضل و تقوی بود که از وی سه مجموعه شعر با عنوان های "مهر در شفق"، "ماه در محاق"، "ستاره سحرگاهی" و همچنین دیوان اشعار به یادگار مانده است.


این استاد مرحوم تحصیلات حوزوی داشت و در اکثر علوم معارف اسلامی از جمله: فقه و اصول، فلسفه و عرفان، ادبیات عرب و پارسی و تفسیر قرآن دانشمندی صاحب‌نظر و استادی توانا بود، و با بزرگانی چون استاد جعفری، استاد عمران صلاحی، دکتر مرتضوی، دکتر خیام‌پور، دکتر ترجانی‌زاده و آیت‌الله سلطان‌القرایی و... مراوده علمی و ادبی داشت که آثار ارزشمند و بی‌نظیرش گویای استادی اوست.


گفتنی است، همزمان با همایش سراسری از مقام محمد سهرابی متخلص به صدیق و میرعلی اکبر صدرالدینیمتخلص به صدری دو شاعر برجسته استان تجلیل به عمل آمد.

 

پایان پیام/

کد خبر 100561

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha