طلب علم همراه با بر بصیرت منجر به عمل صالح می‌شود

حجت‌الاسلام قاضی دزفولی با بیان اینکه خطا و آزمون در تحقیق و پژوهش، مبتنی بر شکی است که در مسیر هدایت قرار دارد گفت: طلب علم باید مبتنی بر بصیرت باشد که منجر به عمل صالح شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «حجت‌الاسلام سید محمدعلی قاضی دزفولی» شب گذشته در  دوازدهمین جشنواره علامه حلی (ره) در مرحله شهرستانی، در آخرین روز از هفته پژوهش در مدرسه علمیه آیت الله قاضی (ره) دزفول که با حضور اساتید و طلاب برگزار شد با  بیان اهمیت علم و تاثیر پژوهش در بالندگی علمی طلاب اظهار کرد: خوشبختانه این مدرسه در سال های اخیر در زمینه علمی و غنای اساتید رشد خوبی داشته و می توان گفت در تراز برخی مدارس و اساتید قم هستند.

 

امام جمعه دزفول با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص تولید علم افزود: باید همانند علمای پیشین دزفول که در کسب علم و همراهی و همدلی با مردم زحمات بسیاری را متحمل شدند و باعث افتخار شدند طلاب جوان نیز با همت و پشتکار و برای بالندگی شیعه این مسیر را ادامه دهند.

 

وی تصریح کرد: دشمن تصور می‌کند که با شهادت دانشمندانی چون فخری زاده می‌تواند مانعی بر سر راه مسیر نورانی انقلاب اسلامی و پیشرفت و توسعه کشور باشد ولی زهی خیال باطل.

 

حجت الاسلام قاضی دزفولی در بیان جایگاه و خاستگاه پژوهش به روایاتی از امام علی (ع) اشاره کرد و ادامه داد: کامل ترین تعریف پژوهش از منظر امام علی (ع) این روایت است که می‌فرماید هر ظرفی با مظروف خود پر می‌شود جز ظرف علم که به واسطه علومی که در آن قرار می‌گیرد نه تنها پر نمی‌شود بلکه توسعه می‌یاید.

 

وی اضافه کرد: در روایتی از امام علی (ع) آمده است که دین انسان کامل نمی‌شود مگر با طلب علم، و عمل به آن، ولی باید طلب علم مبتنی بر بصیرت باشد که منجر به عمل صالح شود.

 

امام جمعه دزفول ابراز کرد: خطا و آزمون در تحقیق و پژوهش، مبتنی بر شکی است که در مسیر هدایت قرار دارد و هدایت نیز که از نعمت های الهی است دارای مراتبی بوده و بنا به مصلحت، به افراد عطا می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: اولین جرقه پژوهش، در فکر و ذهن انسان صورت می‌گیرد و پاسخ به سؤالات و شک و شبهه‌هایی است که در ذهن ایجاد می‌شود.

 

حجت‌الاسلام قاضی عنوان کرد: شک بعد از علم و پژوهش علل و عواملی دارد و غالبا از بی بصیرتی و غفلت از نعمت هدایت است؛ اگر انسان قدر هدایت را نداند و مراقبت نکند، با وسوسه‌های شیطان آن را از دست می‌دهد؛ اگر انسان از چشم سر نابینا باشد آسان تر از این است که بصیرت نداشته باشد.

 

وی یاد آور شد: امام علی (ع) می‌فرماید اگر کسی از نعمت های الهی غفلت ورزد شک را در جان خود کاشته است، نعمتی که قدر آن شناخته نشود و از آن استفاده نشود همانند گناهی است که بخشیده نمی‌شود، این سخنان برای مسئولان و دست اندرکاران کارهای علمی مسئولیت آور است.

 

کد خبر 1005561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha