به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه و نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری در مصاحبه با پایگاه اطلاعرسانی شورای نگهبان در خصوص ویژگیهای شخصیتی حضرت آیتالله محمد یزدی و وجوه مختلف ایشان در دفاع از انقلاب اسلامی گفت: آیتالله یزدی رضوانالله تعالی علیه از چهرههای مبارز قبل از انقلاب بودند که بعد از انقلاب هم در سنگر دفاع از ارزشها و دفاع از انقلاب همواره چهره شاخص محسوب میشدند.
وی افزود: اگر بخواهم شخصیت ایشان را تبیین کنم، باید بگویم که فقیهی انقلابی، زمانشناس، بابصیرت و اهل خطر کردن در عرصههای مختلف بودند؛ قبل از انقلاب برای مبارزه با انکرِ منکرات که حکومت ستمشاهی بود، خود و زندگی خود و آنچه که داشت را وقف راه انقلاب کرد.
رئیسی با بیان اینکه آیتالله یزدی یکی از یاران باوفای امام (ره) بودند، گفت: ایشان به معنی واقعی "صائناً لنفسه"، "حافظاً لدینه"، "مخالفاً لهواه"، "مطیعاً لأمر مولاه" بودند؛ همان تعریفی که حضرت صاحبالزمان (عج) برای فقیه کردهاند؛ و حقیقتاً در مورد آیتالله یزدی، این تعریف و این شاخصهایی که در این روایت است ما در چهره ایشان میدیدیم.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه آیتالله یزدی هم عالمی وارسته، هم فقیهی توانا و هم چهرهای انقلابی بود، خاطرنشان کرد: ایشان بعد از انقلاب اسلامی برای دفاع از "أعرفِ معروف"ها که نظام جمهوری اسلامی باشد، سر از پا نمیشناخت و با همهی توان تلاشش این بود که از امام (ره) و منویات امام (ره) طرفداری کند و خودش را به عنوان یکی از سرداران سپاهی که فرماندهاش امام بزرگوار است، ببیند و هویت خودش را در هویت انقلاب و نظام و امام راحل میدید.
وی افزود: آیتالله یزدی هرجا هم که لازم بود موضعی بگیرند و نگاهی به موضوعات داشته باشند، با بصیرت کامل به مسائل نگاه میکردند که حقیقاً ایشان فقیهی بصیر بودند.
رئیسی با بیان اینکه آیتالله یزدی در ۱۰ سال ریاست بر قوه قضائیه، با وارستگی، دلسوزی، همت والا و صیانت نفس فعالیت کردند، ادامه داد: ایشان پس از ۱۰ سال مدیریت عالی قوه قضائیه، زمانی که به قم برگشتند، انسان وقتی در زندگی ایشان مینگریست میدید که هیچگونه تغییری در زندگی ایشان بوجود نیامده است؛ یعنی همان زندگی ساده و بیآلایش خود را داشت و شاید بعضی از داشتهها به لحاظ مادی از ایشان کاسته شد که افزوده نشد و این مسأله برای همه ما میتواند الگو باشد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به مواضع آیتالله یزدی گفت: تا آنجا که از مواضع آیتالله یزدی خبر دارم، این است که ایشان برای حفظ انقلاب و ارزشها، اگر تشخیص میدادند یکجایی باید سخن بگویند یا دست به قلم شوند و یا فریاد بزنند، رعایت اینکه چه خواهد شد را نمیکردند؛ یعنی اینکه آیا برای خودم بد خواهد شد و یا عدهای از من ناراحت میشوند، چنین مسائلی را در محاسبات خود لحاظ نمیکردند و صرفاً محاسبات ایشان این بود که این موضعگیری یا نوشته یا اعلام من میتواند از انقلاب و ارزشها دفاع کند یا خیر؛ چنانچه در خطبههای نماز جمعهی ایشان نیز همین نگاه را شاهد بودیم.
وی با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین علیهالسلام گفت: امیر مؤمنان علی علیهالسلام تعریفی از علم دارند که میفرمایند: «اَلْعِلْمُ عِلْمانِ عِلْمٌ مَسْموعٌ وَ عِلْمٌ مَطْبوعٌ»؛ علم دوگونه است؛ یک علم شنیداری است، یعنی یک شخصی عالم است و فرمول بلد است، مثلاً فردی فرمولهای ریاضی را بلد است و دیگری فرمولهای فیزیک، شیمی، ادبیات و یا اصول را بلد است؛ اما یک وقت عِلْمٌ مَسْموعٌ نیست، عِلْمٌ مَطْبوعٌ است، یعنی کسی که در طبع او و در سرشت او، دانش نشسته است.
رئیسی اضافه کرد: فقیه به کسی گفته نمیشود که فقط فرمول بلد باشد بلکه فقیه به کسی گفته میشود که فقه در جان او و در طبع و در فطرت او نشسته باشد؛ اگر شخصی فقه در درون او و در طبع نشسته بود، یعنی سرشتش، سرشت فقاهتی شد، اندیشه، اخلاق و هم عمل او در جلو فقه قرار گرفته است و اندیشهاش جز فقه نیست، رفتارش نیز جز رفتار فقیهانه نیست.
وی خاطرنشان کرد: برخی فکر میکنند که به شخصی فقیه گفته میشود که فقط فرمول علمی بلد باشد اما اینطور نیست؛ بله یک شرطش این است که باید این دانش را داشته و فرمول علمی را بلد باشد، اما فقط این نیست، امام بزرگوار یک فقیه به معنی کامل کلمه بود، یعنی فقه در سرشت او نشسته بود.
رئیسی در پایان گفت: تصور من از آیتالله یزدی هم همین است که ایشان به معنای واقعی، فقیه بودند؛ یعنی فقه در سرشت ایشان نشسته بود به نحوی که اخلاق، عمل، افکار و اندیشهی او جلوه فقه داشت.
نظر شما