اسدالله بیات، مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: فصل چهارم کاوش با اولویت پیگردی و کاوش راهروهای ارتباطی شهر زیرزمینی سامن طی سال جاری آغاز میشود.
وی افزود: کاوش فضاهای شناسایی شده و پاکسازی فصل سوم در کارگاههای 2 و 5 از دیگر مواردی است که در این فصل از عملیات اجرایی میشود.
وی با اشاره به اینکه در کاوش، بخشی از کارگاه شماره یک این شهر زیرزمینی در فصل گذشته بر اثر برخورد با تاسیسات مخابراتی کاوش متوقف شده بود، تصریح کرد: در این فصل از کاوش، کارشناسان تلاش میکنند با عبور از موانع به فضاهای جدیدی دست پیدا کنند.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: در کاوشهای مجموعه زیرزمینی سامن اهمیت دارد قبرهای پابرجا و بقایای انسانی پیدا شده است.
بیات با بیان اینکه در 3 فصل گذشته نتایج بسیار ارزشمندی به دست آمده است، افزود: در این فصل از کاوش میدان عملیات پژوهشی گسترش نخواهد یافت و تمرکز بر شناسایی نقاط تاریک و مبهم مجموعه از منظر تاریخی، کاربریهای متصور، اهداف پدیدآورندگان و ویژگیهای منحصر به فرد مجموعه است.
وی تصریح کرد: شهر زیرزمینی سامن واقع در جنوب شهرستان ملایر در یک بستر سنگی و به صورت دستکند ساخته شده است و میتوان احتمال داد که نخستین بار این فضاهای معماری به منظور انجام مراسم مذهبی میترائیسم مورد استفاده بوده است.
وی اظهار داشت: شواهد حاکی از آن است که در گذشته مراسم مذهبی به صورت پنهانی در زیرزمین انجام می شده است.
پایان پیام/
نظر شما