به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران،«شیوا مقانلو»، نویسنده و مترجم، در ادامه پویش «کتابخوانی ملی» که به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران آغاز شده است، گفت: وقتی از رشد فرهنگی و سرانه مطالعاتی صحبت میکنیم، کتابها و الگوهای مطالعاتی مختلفی تداعی میشود، اما به اعتقاد من، مطالعه ادبیات داستانی و به طور مشخص رمان و داستان کوتاه در ارتقای سطح فرهنگ جامعه و آگاهسازی قشر جوان و نوجوان بسیار موثر است.
وی افزود: مطالعه رمان، تکرار تجربیات کسب شده همه انسانها و جوامع در دورههای مختلف است، زیرا زندگیهای متفاوتی را تجربه کردهاند و با صرف هزینه اندک و خواندن این دسته از آثار میتوان در قصه زندگی آدمها شریک شد. با مطالعه رمان و مجموعههای داستانی، گویی چندین بار زندگی میکنیم و تجربیات جدیدی را کسب میکنیم.
نویسنده کتاب «اسرار عمارت تابان» ادامه داد: بر همین اساس با تاکید بر ادبیات داستانی، مطالعه کتاب «بازی فرشته» از مجموعه داستانهای گورستان کتابهای فراموش شده اثر کارلوس روئیت ثافون نویسنده اسپانیایی را پیشنهاد میکنم. این کتاب را علی صنعوی ترجمه کرد و توسط نشر نیماژ منتشر شده است.
مقانلو اظهار داشت: این نویسنده با چهارگانهای که به رشته تحریر درآورد، به عنوان یکی از نویسندگان برتر قرن بیستویکم معرفی شد. دو جلد نخست از کتابهای این مجموعه به بیش از ۵۰ زبان زنده دنیا ترجمه و به دفعات تجدید چاپ شد. جلد اول از این مجموعه را«سایه باد» و جلد دوم را «بازی فرشته» تشکیل میدهد، ضمن اینکه جلد سه و چهار آن در دست انتشار هستند. کارلوس روئیت ثافون متاسفانه چندی پیش به شکل ناباورانه در جوانی از دنیا رفت.
این داستاننویس افزود: این اثر درباره نویسندهای است که برای نگارش داستانها و روایتهایی که خودش به آن علاقه دارد سرگردان است و این امر موجب شد این فرد ناخودآگاه وارد داستانها و جهانهای دیگری شود.
شیوا مقانلو خاطرنشان کرد: رمان «بازی فرشته»، اثری جذاب و خواندنی است و داستان در فضاهای وهمآلود میگذرد. در این کتاب رد پای نویسندگانی چون دیکنز، گابریل گارسیا مارکز، برخس و غیره به چشم میخورد.این مجموعه، اثری کاملا مستقل است و هر جلد را میتوان به طور مستقل مطالعه کرد.
نظر شما