تقریب بین اسلام و مسیحیت باید به صورت کلان و اساسی آغاز شود

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: تقریب بین اسلام و مسیحیت نباید از خاستگاه های ضعیف و کوچک آغاز شود بلکه باید به صورت کلان و اساسی پیگیری شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین مبلغی امروز (28دی) در همایش بین المللی "مسلمانان و مسیحیان در فضای تحولات بزرگ" در کشور لبنان خاطرنشان کرد: برای پرداختن به بحث اقلیت ها، باید مباحثی مانند " بررسی اندیشه ای دینی و یا فکری دینی در دو سطح دینی کلامی ودینی فقهی"، "وضعیت فعلی اقلیت های مسلمانان در کشورهای غیراسلامی و یا اقلیت های مسیحی در کشورهای اسلامی" مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد.


وی اظهار داشت: در این راستا همچنین " وضعیت فعلی اقلیت ها، توطئه دشمنان برای استفاده از اقلیت ها جهت ایجاد تفرقه درون جوامع اسلامی و یا میان مسحیت و اسلام" و " مصالح فیما بین مسلمانان و مسیحیان" و "بررسیآینده پژوهانه نسبت به تعامل بین مسیحیت و اسلام" نیز باید مورد مطالعه و بررسی جدی قرار گیرد.


رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: باید در شرایط کنونی با عبور از مرحله گفت و گوی میان اسلام و مسیحیت، به سمت ایجاد تقریب علمی به صورت کلان و اساسی میان این دو دین بزرگ الهی برویم.


حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در همایش بین المللی "مسلمانان و مسیحیان در فضای تحولات بزرگ" در کشور لبنان خاطرنشان کرد: خداوند در قران کریم در آیه" قُلْ یا أَهْلَ الْکِتابِ تَعالَوْا إِلى‏ کَلِمَةٍ سَواءٍ. .. با ذکر کلمه "تعالوا" بالاتر از تقریب را فرموده است، ولی ما به دلیل برخی مشکلات تاریخی فی مابین، ابتدا باید مرحله تقریب را در پیش بگیریم.


وی تاکید کرد: تقریب بین اسلام و مسیحیت نباید از خاستگاه های ضعیف، کوچک و در سطوح پایین شروع شود بلکه باید به صورت کلان و اساسی تقریب اسلام و مسیحیت آغاز شود و این عمل کردن به دستور خداوند متعال است.


رییس پژوهشگاه مطالعات تقریبی با اشاره به اینکه اشتراک اسلام ومسیحت در اعتقاد به خداوند و رویکرد به دعا نقطه اشتراکی مهمی است، گفت نباید تصور شود که این نقطه اشتراک، غیرمهم و دارای کارکرد نمی باشد؛ و البته این به معنایی نفی وجود اختلافات اعتقادی بسیار زیاد ما با آنان حتی پیرامون خداوند و یا نفی اهمیت این اختلافات نیست.


حجت الاسلام والمسلمین مبلغی تصریح کرد: سخن این است که اعتقاد به خداوند بسیار مهم و پر کارکرد می باشد یعنی اعتقاد به خداوند متعال، مبنای تحولات بسیار بزرگ است.
 

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی افزود: تمرکز بر کلمه سواء(قُلْ یا أَهْلَ الْکِتابِ تَعالَوْا إِلى‏ کَلِمَةٍ سَواءٍ .. )، تاثیرات و کارکردهای معنویت بخش زیادی را در جامعه ایجاد و تعامل مهمی را بین مسحیت و اسلام رقم می زند.

 

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی ضمن برشمردن چالش های فراروی اشتراکات میان مسلمانان و مسحیت، خاطرنشان کرد: سه چالش فراروی این مشترکات وجود دارد.


حجت الاسلام والمسلمین مبلغی تصریج کرد: اولین چالش این است که این مشترکات را نفی و یا نسبت به آنها تغافل کنیم، متاسفانه امروز این تفافل و تجاهل در جامعه اسلامی و مسیبحی بسیاری نسبت به این اشتراک بر سر دعا و خدا بی توجه می باشند.


حجت الاسلام والمسلمین مبلغی، تغافل نسبت به این اشتراکات را بر خلاف منطق قرآن کریم، عقل و امری غلط دانست و گفت: باید این مشترکات را که خداوند در محور آنها قرار دارد بسیار مهم تلقی کنیم.


رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به چالش دوم اشاره کرد و گفت: چالش دوم این است که به این اشتراکات میان اسلام و مسیحیت توجه کنیم ولی در عین حال بگوییم اندیشه خداوند به تنهایی کارکرد ندارد و فایده کمی بر آن مترتب است.


وی گفت: این استدلال را نادرست است زیرا اعتقاد به خداوند در هر مرحله ای اساس معنویت را تشکیل می دهد.


همایش بین المللی "مسلمانان و مسیحیان در فضای تحولات بزرگ" از روز سه شنبه به ابتکار و همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان و گروه عربی گفت و گوی اسلامی و مسیحی در کشور لبنان آغاز شد.


بر اساس این گزارش، رییس مجلس لبنان و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران در مراسم افتتاحیه این همایش سخنرانی کردند.

 

در این همایش شخصیت هایی از کشورهای مختلف جهان حضور داشتند و حجت الاسلام والمسلمین مبلغی و تنی چند از شخصیت های دانشگاهی نیز از کشورمان در این همایش، سخنرانی کردند.
 

پایان پیام/

کد خبر 100286

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha