شعر جوانان در حوزه دفاع مقدس در مقایسه با شعر شاعران پیشکوت پیشتاز است

سردار حسن رسولی گفت: شعر شاعران جوان در حوزه دفاع مقدس با شعر شاعران دهه اول و دوم انقلاب گاهی هماهنگ و همرتبه و گاهی نیز جلوتر حرکت می کند و این خود نکته ای مثبت در تاریخ شعر دفاع مقدس قلمداد می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، نخستین جشنواره شعر دفاع مقدس تهران عصر امروز (سه شنبه 14دی) در تالار مهر حوزه هنری با معرفی 17 برگزیده در 4 بخش شعر دفاع مقدس با مضامین عاشورایی مقاومت، ملل، کودک و نوجوان به کار خود پایان داد.

 

سردار حسن رسولی، معاون ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در آغاز این مراسم عنوان کرد: امسال برای نخستین بار جشنواره شعر دفاع مقدس تهران برگزار می شود، تاکنون ده کنگره شعر دفاع مقدس را در استانها پشت سر گذاشته ایم اما به دلیل کمبود امکانات و نبود شرایط مطلوب تاکنون این جشنواره در تهران برگزار نشده است.

 

وی افزود: با پیشنهاد اساتید این جشنواره برای نخستین بار در تهران برگزار شد که اشعاری نیز به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.

 

وی تصریح کرد: شعر شاعران جوان امروز در حوزه دفاع مقدس با شعر دهه اول و دوم انقلاب گاهی هماهنگ و در یک مرتبه و گاهی نیز جلوتر از شعر پیشکسوتان حرکت می کند و این خود نکته ای مثبت در تاریخ شعر دفاع مقدس است.

 

وی تصریح کرد: حدود 5 هزار نفر تاکنون با کنگره شعر دفاع مقدس همکاری داشته اند و آثاری نیز به این کنگره فرستاده اند اما یکی از ویژگی های این کنگره که ما امسال قصد برجسته کردن آن را داشته ایم، توجه به ادبیات قومی است که البته برخی از نمایندگان این گونه شعر نیز در این کنگره ها حضور می یابند.

 

وی تصریح کرد: آنچه که امروز در حوزه ادبیات دفاع مقدس به آن نیاز داریم عمق بخشیدن به آثار افرادی است که دراین عرصه فعالیت می کنند.

 

سردار رسولی خاطرنشان کرد: برای اینکه بتوانیم درحوزه ادبیات دفاع مقدس به غنای خوبی دست یابیم، نیاز به فعالیت های مطالعاتی به ویژه برای نسل جوان داربم که در این زمینه مطالعه کتابهای منبع و تاریخ شفاهی می تواند به عمق بخشیدن آثار دفاع مقدسی کمک کند.

 

وی تصریح کرد: در حوزه پایان نامه های دانشجویی نیز کارهای به خصوصی با محوریت موضوع شعر و ادبیات دفاع مقدس صورت گرفته است که این خود نشان دهنده یک گام در جهت غنابخشی و توجه بیشتر به این گونه ادبیات است.

 

در ادامه این جشنواره برگزیدگان بخش های مختلف جشنواره در حوزه های عاشورایی، مقاومت ملل، کودک و نوجوان به شعرخوانی پرداختند و سپس برگزیدگان این جشنواره اعلام شد.

 

بر اساس این گزارش، در بخش دفاع مقدس امید مهدی نژاد رتبه نخست، سودابه مهیجی رتبه دوم، سیده زهرا صالحی و فاطمه نانی زاد به صورت مشترک رتبه سوم به دست آوردند که البته در این بخش آقای عرفان پور، شایسته عنوان تقدیر شناخته شد، در بخش دفاع مقدس با مضامین عاشورایی نیز کسی حائز رتبه نخست نشد و محمد جواد شاهمرادی و شهین دخت زارع گلستانی به صورت مشترک حائز رتبه دوم و عارفه دهقانی نسب و محمود تاری به صورت مشترک حائز رتبه سوم شناخته شدند.

 

در بخش مقاومت ملل علی داوودی و آسیه رحمانی به صورت مشترک مقام نخست را کسب کردند و لیلا کردبچه و فاطمه طارمی به ترتیب به عنوان برگزیدگان رتبه سوم شناخته شدند.

 

طیبه شامانی نیز در بخش کودکان برگزیده رتبه اول شناخته شد و حامد محقق و سیدحمیدرضا حسینی به رتبه دوم دست یافتند. در این بخش همچنین کبری بابایی نیز حائز رتبه سوم شد.

 

در نخستین جشنواره شعر دفاع مقدس تهران، سیصد قطعه شعر از هشتاد شاعر بررسی شد که هیئت داوران پس ازچندین دوره داوری 17 نفر را به عنوان رتبه نخست انتخاب کردند،

 

گفتنی است، دبیر علمی این جشنواره را محمود اکرامی فر و دبیری اجرایی آن را حبیب الله رزمجویی بر عهده داشتند.

 

پایان پیام/

کد خبر 10024

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha