سرهنگ «محمد حسین بهروش» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند گفت: صحبت در مورد جنگ و دفاع مقدس و تحلیل آن دوران بدون در نظر گرفتن روزهای بعد از انقلاب تا شروع جنگ تحمیلی و آنچه بر مملکت گذشته میسر نیست.
مسئول هیأت معارف امیر سپهبد شهید صیاد شیرازی خراسان جنوبی با اشاره به ارتش به عنوان تنها نهاد دفاعی کشور بعد از سرنگونی رژیم سابق، افزود: نیروهای ارتش زیر فرمان حاکمان کشور قرار دارند و هر فرمانی صادر شود باید اجرا شود.
وی گفت: از زمان شروع جنگ تحمیلی تا کنون کمتر به زوایای مختلف جنگ پرداخته شده و آنچه نسل جدید می بینند فقط جنگ پیاده نظام است و از هوانیروز، توپخانه، نیروهای هوایی ارتش و... کمتر سخن گفته شده و افتخارت جنگ انحصاری شده است.
بهروش ادامه داد: در زمان پیروزی انقلاب احزاب، گروهک ها و... به دنبال اهداف خود و براندازی انقلاب بودند با رخنه بر پیکره مردم و شایعه سازی ها دید مردم را نسبت به ارتش بد کرده تا جایی که کیفر خواست علیه ارتش شروع و پیکره این نهاد دفاعی تراشیده شد و با وجود نوپا بودن انقلاب ، قدرت دفاعی و بازدارندگی کشور ضعیف شد. خوشبختانه گروهک ها و احزاب مختلفی که با ارتش عناد داشته و برعلیه ما شایعه پراکنی می کردند بعد از سال 60 شناخته شدند این افراد حتی در سیاست حضور داشتند به همین علت همه جا بر علیه ارتش تبلیغ می کردند و طبیعی است اولین افرادی که ترسیدند همسایه های ایران به خصوص عراق بود که در آن زمان با ایران مشکل داشت.
مسئول هیأت معارف امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی در استان یادآور شد: بعد از پیروزی انقلاب قدرت دفاعی کشور تضعیف شد و عراق کشور همسایه از این فرصت استفاده کرده و پس از تجزیه و تحلیل اوضاع برنامه جنگ بر علیه ما ریخته شد و صدام حسین به خود اجازه داد در برنامه زنده تلویزیون حضور یافته و اعلام جنگ کند. از آن ظرف آمریکا هم با توجه به اخراج مستشاران، تسخیر لانه جاسوسی و... دلخوشی از ایران نداشت و دنبال فرصت هایی مانند ایجاد جنگ داخلی، تجزیه و یا ایجاد جنگ با ایران بود و چه گزینه ای از صدام حسین بهتر که می خواست ثابت کند که من رهبر جهان عرب هستم و اینگونه بود که جنگ تحمیلی علیه ایران آغاز شد.
بهروش تاکید کرد: با توجه به نوپا بودن انقلاب در زمان شروع جنگ تحمیلی نیروهای ارتشی به جای استقرار در نوارهای مرزی برای ایجاد امنیت داخلی در خوزستان، شمال کشور، کردستان و.... پراکنده بودند.
وی با بیان اینکه سیاسیون وقت به این باور نرسیده بودند که جنگی در شرف وقوع است، گفت: اگر قبل ازشروع جنگ نیروهای ارتشی ساماندهی می شدند چه بسا جنگی رخ نمی داد و در همان نوار مرزی با دشمن تا دندان مسلح مبارزه می شد.
وی با اشاره به همکاری نیروهای مردمی در ابتدای جنگ، افزود: دشمن از زمان پیروزی انقلاب تا وقوع جنگ نیرو و توان زرهی خود را کاملا آماده کرده بود مقابله با نیروهای کلاسیک دشمن نیروی آموزش دیده می خواهد و با این وجود با توجه به نوپا بودن نیروهای بسیج مردمی و سپاه ( نبود سلاح های تخصصی) در سال اول جنگ هوانیروز ارتش با هواپیما، تانک و خودروهای دشمن را شکار می کرد و جلوی پیشروی دشمن را می گرفت.
مسئول هیأت معارف امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی استان گریزی به جنگ درخرمشهر زد و گفت: متاسفانه در مورد حضور تکاوران ارتش در آن زمان کمتر سخنی گفته شده است درآن زمان نیروهای مردمی حدود 270 تا 300 نفر بوده در حالی که گردان های تکاورنیروی دریایی، 151دژ، گردان تانک لشکر 92و گردانی از دانشجویان افسری در خرمشهر (هر گردان حدود 700 نفر) حضور داشتند در آن زمان گردان 151 دژ ارتش که وظیفه حفاظت از خرمشهر را به عهده داشت منهدم و نیروهای گردان در این جنگ به شهادت رسیدند.
بهروش با بیان اینکه بعد از 34 روز خرمشهر سقوط کرد و عراق قصد تسخیر آبادان را داشت، افزود: دشمن قصد جدا سازی خوزستان از پیکره کشور را داشت که امام راحل فرمان شکست حصر آبادان را صادر کردند و لشکر 77 ارتش از خراسان مسئول این مهم شد و این عملیات با موفقیت به اتمام رسید به همین علت لشکر 77 ارتش مزین به نام لشکر 77 ثامن الائمه شد.
وی به سال دوم جنگ و انجام 4 عملیات ثامن الائمه، طریق القدس، فتح الامبین و بیت المقدس اشاره کرد و افزود: انجام این عملیات ها باعث شد 85 درصد خاک کشور را پس بگیریم.
وی گریزی به شهید صیاد شیرازی زد و گفت: شهید صیاد شیرازی در زمانی که فرمانده زمینی ارتش بود اعتقاد داشت باید به نیروهای سپاه کمک شود و در کنار هم باشیم و از آن جا به بعد بچه های سپاه در کنار ارتش بودند.
مسئول هیأت معارف امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی به عملیات بیت المقدس اشاره کرد و یادآور شد: این عملیات از 10 اردیبهشت شروع و تا سوم خرداد و فتح خرمشهر ادامه داشت در این عملیات برای پیشروی نیروها از شرق به غرب کارون نیاز به وجود پل بود و با وجود فیلم های ماهواره ای احداث پل و دیده نشدن تجهیزات کار دشواری بود با این وجود گروه های مهندسی ارتش 13 تا 14 روز تجهیزات پل را جابه جا و استتار کرده و در انتها شبانه پل احداث و نیروها پس از گذر از پل و انجام عملیات پیروز شدند.
بهروش به این مهم هم اشاره کرد که عراقی ها برای تنگ کردن حلقه محاصره و یا فرار نیروهایشان در زمان اضطراری پلی از عراق به خرمشهر نصب کرده بودند و امکانات ضد هوایی هم در ابتدا و انتهای پل مستقر بود و این پل مزاحم رزمنذگان بود روز سوم خرداد سرهنگ اسکندری خلبان ارتشی با یک فروند فانتوم و طی یک پرواز رفت، پل را منهدم کرد و باعث تنگ تر شدن حلقه محاصره و دستگیری 19 هزار و 500 اسیر عراقی شد.
وی در پایان یادآور شد: در سال 73 شهید صیاد شیرازی برای جلوگیری از انحصاری شدن و از بین نرفتن خاطرات جنگ با کمک فرماندهان و... خاطرات را بازسازی و ضبط کرد و در ابتدای سال 74 این اقدام و جمع آوری خاطرات را به عرض مقام معظم رهبری رساند و ایشان به عنوان تجربه دفاع مقدس از شهید صیاد خواستند این کار را ادامه داده تا به گوش نسل جوان و آینده برسد.
نظر شما