به گزارش خبرنگار شبستان، سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی امروز در همایش اقتدار نرم پلیس و امنیت نرم افزاری در افق برنامه پنجم با بیان اینکه امروزه قدرت علمی شالوده و اساس قدرت و اقتدار هر کشوری است، افزود: مادامی که نظریه ها و دانش ما به ویژه در حوزه علوم انسانی وارداتی باشد و بر پایه مختصات و مسائل فرهنگی و اجتماعی غرب طرح ریزی شود ما نمی توانیم پیشرفت و توسعه ای در جامعه خود داشته باشیم، بنابراین باید حوزه علوم انسانی را متناسب با فرهنگ خود بومی سازی کنیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پلیس های غربی به سمت پلیس اقتدارگرا در حرکت هستند، اظهار کرد: جامعه ایران با توجه به تهدیدات فزاینده به دنبال برقراری اقتدار نرم است و با این نوع قدرت توانسته میزان تهدیدات را کاهش دهد.
سردار احمدی مقدم با بیان اینکه جامعه جهانی به سمت یکسان سازی فرهنگ ها و شکل گیری دهکده جهانی حرکت می کند، گفت: در حال حاضر جهان به سمتی حرکت می کند که مختصات فرهنگی و هویت خاصی را القا کند، این در حالی است که زیرساخت های کشورهای غربی نیز از این تغییر در امان نیستند. به گفته وی در حال حاضر حاکمیت ها با نوعی ضعف و در مقابل تهدیدات غافلگیر شده اند.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه اقتدار نرم نخستین بار توسط نیروی انتظامی به کار برده شد و نوعی مشروعیت قدرت را نشان می دهد، یادآور شد: این در حالی است که اقتدار و قدرت شکل گرفته تخریب کننده نیست و در برابر تهدیدات نرم حرفی برای گفتن دارد.
وی تصریح کرد: امروزه تمام دنیا در مراکز تحقیقاتی بر روی این مساله تمرکز کرده اند که ایران با وجود تهدیدات توانسته ضریب اقتدار خود را افزایش دهد، اگرچه ما از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در معرض تهدیدات بودیم ولی افزایش تهدیدات موجب کاهش امنیت ما نشده، بلکه همزمان با افزایش تهدیدات امنیت ما هم افزایش پیدا کرده است که این امر بیانگر هوشمندی ملت ایران است.
سردار احمدی مقدم ادامه داد: ما می خواهیم این رفتار هوشمندانه ملت ایران را با بررسی و تدوین به صورت فرمول های علمی دربیاوریم تا باعث توسعه و پیشرفت کشور شویم، زیرا تهدیدات غربی ها به طور کمی و کیفی در حال گسترش و افزایش است.
فرمانده نیروی انتظامی خاطرنشان کرد: در کشورهای غربی ما شاهد حفظ امنیت هستیم ولی این را هم باید در نظر بگیریم که آنها با تهدیدات زیادی مواجه نیستند، اما کشور ما در شرایطی باید امنیت را حفظ کند که مورد تهدید کشورهای جهان غرب است.
وی گفت: رسانه های غربی به دنبال سلب هویت ملت ها هستند و می خواهند با از بین بردن تنوع ها به یکسان سازی فرهنگی بپردازند.
وی با بیان اینکه اقتدار نرم بر مشروعیت قدرت نرم تاکید دارد قدرت نرم به عنوان یک قدرت تخریب کننده معنا می شود، اظهار داشت: به همین دلیل قدرت نرم در برابر تهدید نرم مطرح می شود، بنابراین برای مقابله با تهدید نرم، ما نیازمند اقتدار نرم هستیم؛ یعنی اگر کسی با چاقو یا شمشیر به ما حمله کرد ما هم باید با این ابزار به آنها حمله کنیم ولی اگر با فضای سایبری به مبارزه علیه ما آمد از این طریق با آنها مبارزه خواهیم کرد.
سردار احمدی مقدم تصریح کرد: جنگ نرم نوعی پرهیز از خشونت و عوامل غیردرگیر و دور از خشونت است. وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ما نمونه بارز قدرت نرم است، یادآور شد: همین نظریه های جدید در انقلاب های مخملی و رنگارنگ دیده می شود که این نظریه ها مستندشده انقلاب اسلامی ما است و هیچ تعریف جدید در مورد جنگ نرم وجود ندارد.
وی بااشاره به اینکه قدرت نرم فکر، ذهن و روح افراد را هدف قرار می دهد و افکار عمومی را تسخیر می کند، تصریح کرد: بنابراین قدرت افکار عمومی یکی از شاخصه های قدرت نرم است.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به اهداف رسانه های خارجی از جمله الجزیره، العربیه، فرانسه و آمریکا تصریح کرد: همه این رسانه ها به طور کامل تحت فرمان یک اتاق فکر حمایت می شوند، هیچ تناقضی با هم ندارند و در مسیر تحقق اهداف خود عمل می کنند و در برابر تهدیدات نرم نیز یک اهداف مشترک دارند.
وی با بیان اینکه تلاش قدرت نرم برای افزایش سرمایه های اجتماعی و کاهش خشونت ورزی است، خاطرنشان کرد: تصویرسازی پلیس در ذهن مردم یک عنصر منطقی، عاقل، هوشمند و درستکار است؛ اگر تصویر غلطی از پلیس در ذهن مردم ایجاد شود، در مورد کار شما نیز اشتباه فکر می کنند.
سردار احمدی مقدم، صداقت، عالم بودن و توانایی را مهمترین عامل اعتمادسازی مردم نسبت به پلیس برشمرد و خاطرنشان کرد: عنصر اساسی سرمایه اجتماعی اعتمادسازی در جامعه است.
وی با بیان اینکه عناصر ظاهری قدرت به تنهایی قدرت و کارایی ندارد، خاطرنشان کرد: اگرچه در گذشته ماشین، لباس و بازوی انسان ها نشان دهنده قدرت آنها بود ولی امروزه توانایی در این عناصر شناخته نمی شود و شما باید بتوانید اموال و سرمایه های مردم را در برابر سارقان در فضای سایبری حفظ کنید.
فرمانده نیروی انتظامی اشراف اطلاعاتی کار و مولفه اجتماعی و فناوری را مهمترین مولفه اساسی برای اقتدار نرم برشمرد و اظهار کرد: اشراف اطلاعاتی پلیس به معنای آگاهی پلیس از سرمایه های مردم نیست، بلکه تقویت امنیت، داشته ها و آبروی افراد جامعه است.
وی با بیان اینکه قدرت رسانه ای، گفتمان سازی، فرهنگ سازی و رفتارسازی بسیار مهم است، تصریح کرد: ما باید بتوانیم در قدمت اقناع اجتماعی دست پیش داشته باشیم.
سردار احمدی مقدم با اشاره به نیازمندی های رسیدن به پلیس نرم اظهار کرد: تقویت سرمایه های اجتماعی (مشارکت، کسب اعتماد، رضایت مردم و تمرکز در فناوری های جدید) از جمله عوامل رسیدن به پلیس نرم است.
شایان ذکر است، همایش اقتدار نرم پلیس و امنیت نرم افزاری در افق برنامه پنجم چهارشنبه 28 دی در سالن اجتماعات کوثر ستاد ناجا برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما