خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ زهرا مهرور- ویروس کرونا در ماههای گذشته نه تنها سلامتی جامعه را به طور مستقیم نشانه گرفته بلکه به صورت غیرمستقیم با محدود کردن فعالیتهای همگانی و ورزشی، تندرستی گروه های مختلف را در معرض تهدید قرار داده و افزون بر این دانشجویان رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی را هم از میدان های آموزشی دور کرده است.
یکی از دانشجویان دانشگاه بیرجند با اشاره به این که فعالیت های ورزشی محدود و بیشتر به صورت مجازی برگزار می شود، می گوید: هر چند این آموزش ها هیچ زمان جایگزین آموزش های حضوری نخواهد شد اما در شرایط فعلی چاره ای جز این وجود ندارد.
یکی دیگر از دانشجویان که از وضعیت موجود آموزش های ورزشی به صورت مجازی رضایت ندارد، می افزاید: با شیوع ویروس کرونا بیشتر رقابت های ورزشی تعطیل شد که همین موضوع در کاهش سطح آمادگی ورزشکاران تاثیر گذاشت و آینده علم ورزش را تهدید می کند.
به گفته وی با توجه به پایین بودن آمار دانشجویات نیاز است مسئولان با یک برنامه ریزی بهتر حداقل برخی از دروس عملی ویژه آن ها را با رعایت نکات بهداشتی برگزار کنند.
کوچ ورزش دانشجویی به فضای مجازی
مدیر تربیت بدنی و فوق برنامه دانشگاه بیرجند نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند می گوید: حضور نیافتن دانشجویان در فضاهای ورزشی، کاهش عملکرد در این حوزه را به دنبال دارد اما با تغییراتی که در برنامه فعالیت های ورزشی دانشجویان انجام شد تا حد امکان تلاش شده است با بهره گیری از فضای مجازی از آثار منفی آن تا حدودی کاسته شود.
به گفته «سیده عذرا میر کاظمی» افزون بر آموزش های مجازی، استانداردسازی فضاهای ورزشی و توسعه آن ها یکی دیگر از برنامه های مد نظر در شرایط فعلی است که اقدامات مناسبی در این خصوص در حال انجام است.
او به استفاده از شرایط به وجود آمده برای آموزش به ویژه آموزش دروس رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی از فضای مجازی برای برپایی کلاس های ورزشی مختلف دانشجویان و کارکنان مانند آمادگی جسمانی و... اشاره کرد و یادآور می شود که فعالیت های مجازی ورزشی به خصوص توسط کارکنان خانم که به دلیل دورکاری در خانه هستند با استقبال رو به رو شده است و رضایت ۸۰ تا ۹۰ درصدی جامعه هدف از برنامه های ورزشی در فضای مجازی را داشتیم.
وی با بیان اینکه رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه بیرجند از سال ۷۴ با گزینش ۳۰ دانشجو در دوره روزانه در دانشکده ادبیات و علوم انسانی تاسیس و سال ۸۶ تفکیک دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی از دانشکده ادبیات و علوم انسانی به شورای گسترش آموزش عالی ارائه شد و موافقت اصولی آن در شورای گسترش آموزش عالی گرفته شد، می افزاید: ۴۰ درصد واحدهای این رشته عملی و ۶۰ درصد نظری است که به شکل مجازی دوره های آموزشی و نظری برگزار می شود و مدرسان این رشته در قالب ویدئوهایی حرکات ورزشی مربوط را برای دانشجویان ارسال می کنند.
او با توضیح چگونگی برگزاری کلاس های تخصصی دانشجویان این رشته بیان می کند: در بعضی از کلاس های تخصصی که واحد یک آن را دانشجویان گذرانده اند، واحد ۲ آن به شکل مجازی برگزار می شود و در رشته های کشتی و شنا هم که برخوردی است برنامه ریزی برای گذراندن آنها به زمان عادی شدن شرایط موکول شده است و دانشجویانی که بخواهند دانش آموخته شوند با هماهنگی بین استادان و دانشجویان دروس مدنظر ارائه می شود.
مدیرگروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند هم در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به این که کرونا همه فعالیت های آموزشی دانشگاه را متوقف کرده است، می گوید: دروس رشته تربیت بدنی در دو بخش نظری و عملی به صورت مجازی برگزار می شود.
به گفته « کاظم چراغ بیرجندی» فقط در ترم پیش دروس عملی حذف شد که در یک بازه زمانی در تابستان که کرونا فروکش کرد این کلاس ها به صورت فشرده در دو هفته برگزار شد اما این ترم با توجه به این که هیچ تضمینی وجود ندارد که کرونا چه زمانی از بین برود و شرایط عادی شود مجبوریم که همه دروس را به صورت مجازی آموزش دهیم.
«کلثوم واله» کارشناس برنامه ریزی رشته تربیت بدنی دانشگاه پیام نور هم با اشاره به مجازی بودن آموزش های تربیت بدنی این دانشگاه می گوید: واحد های عملی به جز در رشته شنا که فضای خاص می خواهد در این ترم ارائه شد و دانشجویان فعالیت ها را در منازلشان انجام می دهند.
کرونا و کم تحرکی مضاعف
رئیس هیئت ورزش های دانشگاهی خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به این که فعالیت های ورزشی دانشگاه ها در این دوران به دو بخش فعالیت های رشته علوم ورزشی و فعالیت های ورزشی خارج از آن تقسیم می شود، بیان می کند: محدودیت های کرونایی مشکلات بسیاری برای فعالیت های ورزشی در دانشگاهای استان به وجود آورده است اما در دروس نظری این رشته مانند تربیت بدنی و ورزش یک، به دلیل بهره گیری از سامانه های مجازی مشکلی نداشته ایم و در ارائه دروس تخصصی مانند بدمینتون، شنا،ژیمناستیک، کشتی و... به خصوص برای دانشجویانی که در آستانه دانش آموختگی هستند در دورانی که شهرستان های استان در وضعیت قرمز هستند، مشکلات داریم.
«سعید ایل بیگی» می افزاید: ابتدا قرار بود نیمه مهر با بهبودی شرایط دروس عملی ارائه شود اما به دلیل قرمز شدن وضعیت به زمان دیگری موکول شد و برای کاستن از این مشکل مانند دانشگاه های دیگر در این ترم دروس عملی ارائه نشده است و اگر این شرایط تداوم داشته باشد باید برای ترم یا ترم های آینده دستورالعمل های خاصی ابلاغ شود.
وی در ادامه صحبت هایش در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون در این دانشگاه تحقیقی درباره تاثیر کرونا بر کم تحرکی دانشجویان انجام شده است؟ می گوید: مسلم است که محدودیت های کرونا کم تحرکی و کاستن از فعالیت های ورزشی دانشجویان را مانند دیگر گروه های مردم به دنبال داشته است و در جلساتی که داشته ایم پیشنهادهایی برای سوق دادن موضوع های تحقیقی دانشجویان به این سمت ارائه شده اما تحقیق خاصی در این باره انجام نشده است.
ایل بیگی می گوید: در این مدت کارگاه های مرتبط با کم تحرکی و تاثیر آن بر سیستم بدن افراد برگزار شد اما تمرکزها بیشتر بر کروناست و از توجه به دیگر بیماری ها غفلت می کنند که این موضوع در دوران بعد از کرونا چالش بزرگی برای سلامت دانش آموزان، دانشجویان و دیگر گروه های جامعه به وجود خواهد آورد بنابراین باید برای کم شدن آثار آن ضمن توجه بیشتر به این موضوع، برنامه ریزی خاصی انجام تا با انجام فعالیت های ورزشی از تاثیرات آن در آینده کاسته شود.
نظر شما