برش هایی از زندگی پیامبر اکرم(ص) به قلم نویسنده بغدادی

کمال السید در کتاب «چهره تو قبله هر شاعر است»، به گوشه هایی از زندگی پیامبر گرامی اسلام(ص) پرداخته که تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است. 

خبرگزاری شبستان،سرویس فرهنگی، مریم داوری: کتاب «چهره تو قبله هر شاعر است»، برش هایی از زندگانی پیامبر گرامی (ص) از آغاز تا پرواز نوشته کمال السید با ترجمه حسین سیدی مشتمل بر 130 صفحه از سوی انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.

 

در کتاب «چهره تو قبله هر شاعر است»، عناوینی همچون بهار متولد شد، جغرافیا پایگاهی برای تاریخ، پسری بزرگمرد و مادر کوچ می کند، بزرگ بدحاء، در پناه فاطمه، پیمان اخلاقی، آسمان و کوه، روزی که آسمان با زمین پیوند خورد، برگشت، ایمان، تبر ابراهیم، خورشید و ماه، در سایه سار، خانه کهن، آن سوی دریا، سال های خاکستری، غربت فقدان عزیزان است، دوستی دیگر، عروج، به سوی طائب، یثرب، وادی عقبه، هجرت و دسیسه به چشم می خورد که هر یک از آنها گوشه ای از زندگی پیامبر اسلام(ص) را در قالبی داستانی کوتاه روایت می کند.

 

شرح نهج البلاغه نوشته ابن ابی الحدید، الکامل فی التاریخ نوشته ابن اثیر، السیره نوشته الحمیری ابن هشام، لغت نامه دهخدا، المیزان فی تفسیر القرآن نوشته محمد حسین طباطبایی، تاریخ الامم و الملوک نوشته طبری، المغازی نوشته محمد واقدی، فرهنگ معین، تفسیر نمونه مکارم شیرازی و تاریخ یعقوبی منابعی است که کمال سید از آن برای نوشتن کتاب «چهره تو قبله هر شاعر است»، استفاده کرده است.  

 

کمال السید نویسنده سرشناس جهان تشیع است که او را بیشتر به خاطر کتابهایش در مورد اهل بیت (ع) می شناسند. این نویسنده عرب زبان که متولد 1975 میلادی است، ملیت ایرانی گرفته است. وی 25 سال پیش به صورت مخفیانه به ایران آمد و زندگی اش در عراق مصادره شد. بیش از 130 کتاب و تحقیق در مورد زندگی ائمه اطهار (ع) در کارنامه کاری وی دیده می شود که از آن جمله می توان به زنی به نام زینب، و سلاح البکا، خورشید پشت ابر، اسطوره های عشق، از مدینه تا خراسان، بانوی آب و آیینه، حکایت های هدهد، زندگینامه امام هفتم(ع) و ششمین باغبان اندیشه اشاره کرد. کتاب وی با عنوان عشق هشتم اثر برگزیده نخستین دوره کتاب سال رضوی  و رمان برگزیده انجمن قلم ایران شد. وی در کتاب «چهره تو قبله هر شاعر است» گوشه هایی از شیرینی و سختی های زندگی پیامبر اکرم (ص) را تبیین کرده که کمتر به آن پرداخته شده است.

 

در داستانی با عنوان «تبر ابراهیم (ع) »در کتاب «چهره تو قبله هر شاعر است»، می خوانیم: واژگان گاه تاثیراتی جادوگرانه دارند نظیر جوشیدن چشمه از سنگ همانند گدازه آتش فشان از زمینی آرام.

واژه گاه شمشیر است، شمشیری آهیخته.

کلمه گاه رودخانه ای متلاطم است.

زنگ است برای بیداری.

تبری است که چهره خدایگان دروغین را متلاشی می کند.

 بنابراین محمد (ص) جمله ای فرمود «لا اله الا الله» معبود راستینی نیست جز الله.

 

و...دل های کافران از جا کنده شد. صدها خدای دروغین در خطر بودند. محمد دین تازه ای آورده است. آنها خدای پدران ما هستند. خدای قریش هم در خطر است. معبد قریش هم عبادت است هم تجارت، ابوسفیان، ابوجهل و امیه پسر خلف باید کاری کنند برای صدها خدایی که در داخل کعبه اند، بت هایی که ابلهانه به دوروبر خود می نگرند.

 

 

در داستانی با عنوان «پیمان اخلاقی» در این کتاب آمده است: محمد در اجتماع آن روز مکه شخصیتی پاکدامن و باوقار بود که جایگاه خاصی داشت. مکه شهر زورمندان بود و زورمندان همان ثروتمندان بودند و ثروت گاهی و بلکه بیشتر زمان ها ثروتمند را فریب می دهد و او را فساد می کند؛ از همین روی خانه عبدالله پسر جدعان شاهد پیمانی اخلاقی به نام پیمان جوانمردان بود تا به حاجیانی که وارد مکه می شوند، ستم نشود. محمد نیز عضو این پیمان شد، پیمانی که باعث نجات بتول از دام تجاوز و رسوایی شد.

 

در قسمت دیگری از این کتاب که «برگشت» نام گرفته است، می خوانیم: پیامبر (ص) بی اعتنا به چیزی سنگین از گرمای وظایف به مکه برمی گردد، می لرزد، هنگامی که به همسرش خدیجه بر می خورد می فرماید مرا بپوشان ... بپوشان!

خدیجه به پیشانی همسرش می نگرد که می درخشد، دانه های عرق همانند شبنم می درخشند، مرد هنوز تحت تاثیر پیوند است، پیوند دو جهان، جهان طبیعت و جهان ماورای طبیعت، جهان غیب و شهود. محمد (ص) به بستر پناه می برد؛ بستری گرم.

 

در صفحه آغازین این کتاب می خوانیم: بگذار دستانم را در دستانت بگذارم؛ شاید این زغال آتش گرفته خنک شود؛ بگذار در بهشت در سدره النتهی تو را طواف کنم؛ اوج بگیرم؛ بگذار استشمامت کنم ای محمد؛ بگذار نام شیرین و بدون القابت را تکرار کنم؛ بگذار بارها بگویم ای محمد ای محبوب من، ای محمد ای فرستاده خدا.

 

گفتنی است، کتاب «چهره تو قبله هر شاعر است » برش هایی از زندگی پیامبر گرامی (ص) از آغاز تا پرواز نوشته کمال السید با ترجمه حسین سیدی و ویراستاری رامین بابازاده مشتمل بر 130 صفحه در شمارگان هزار نسخه با قیمت 20 هزار تومان از سوی انتشارات شهید کاظمی چاپ و روانه بازار کتاب شده است.

 

 

کد خبر 1001897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha