به گزارش خبرنگار شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 28 دی و در بررسی جزئیات لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز ماده 66 این لایحه را حذف کردند.
براساس ماده 66 که حذف شد وسایل نقلیه اعم از آبی، زمینی یا هوایی باید در اسکله ها، پایانه ها و یا فرودگاههای مجاز که گمرک در آنها استقرار دارد توقف کنند و اگر وسایل نقلیه مذکور که حامل کالا هستند در فرودگاه، لنگرگاه و یا راه غیرمجاز توقف کنند عمل ارتکابی از سوی فرمانده گشتی یا ناخدای شناور، راننده یا خلبان شروع به جرم قاچاق محسوب می شود و چنانچه این عمل با اصلاح مالک کالا انجام شود، مالک نیز به مجازات شروع به جرم قاچاق محکوم می شود.
در تبصره 1 این ماده آمده است چنانچه وسایل نقلیه آبی، کالای ممنوع که هم نگهداری و مصرف آن جرم است به آبهای تحت نظارت جمهوری اسلامی ایران داخل کنند مرتکب به مجازات قاچاق کالای ممنوع محکوم می شود.
در تبصره 2 این ماده ذکر شده است اگر وسایل نقلیه زمینی یا هوایی حامل کالای ممنوع باشد و راننده یا خلبان مرتکب اقدام مذکور در صدر ماده شود حسب مورد به مجازات قاچاق کالای ممنوع محکوم می شود.
در تبصره این ماده حذفی ذکر شده است چنانچه وسایل نقلیه آبی در آبهای فلات قاره یا بین المللی اقدام به حمل، نگهداری، تخلیه و بارگیری کالای ممنوع به مقصد ایران کنند و یا اقدامات فوق را با همکاری شناورهای ایرانی انجام دهند، فرمانده گشتی یا ناخدای این شناورها به مجازات شروع به قاچاق کالای ممنوع محکوم می شود و رسیدگی به جرم موضوع این ماده در صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب مرکز استان محل کشف است.
در تبصره 4 این ماده آمده است مبادی مجاز ورودی و خروجی کشور با رعایت تبصره 1 ماده 103 قانون امور گمرکی، به موجب مصوبه هیئت وزیران تعیین می شود.
نمایندگان در ادامه بررسی این لایحه ماده 67 آن را به مراعا گذاشتند و آن را برای بررسی دقیقتر به کمیسیون ارجاع دادند.
در ماده 67 ذکر شده است مجازات شروع به جرم قاچاق حسب مورد از حداقل تا نصف حداکثر مجازات قاچاق کالا و ارز موضوعی قانونی است.
پایان پیام/
نظر شما