به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کتاب «تصمیمگیری و اولویتسنجی برای کتابداران» با انگيزه آشنايی با مفاهيم، اصول و روشهای تصميمگيری علمی و عقلايی، و نیز اولویتبندی که از مراحل مهم تصمیمگیری است و تشويق به استفاده از این روشها در محيط كتابخانه به تحرير درآمده است و تلاش مولف بر این بوده تا مفاهيم این حوزه را به زبان ساده برای كتابداران و حرفهمندان علم اطلاعات و دانششناسی بیان کند.
کتاب «تصمیمگیری و اولویتسنجی برای کتابداران» در پنج فصل و در 184 صفحه چاپ شده است. در فصل نخست از این کتاب، کلیاتی درباره تصمیمگیری منتشر شده و در فصل دوم منابع و روشهای گردآوری اطلاعات برای تصمیمگیری، در فصل سوم روشهای محاسباتی برای سنجش اولویتها و تصمیمگیری، در فصل چهارم نمونههایی از موقعیت تصمیمگیری در کتابخانه و در فصل پنجم مروری کوتاه بر روشهای تخصصی و نرمافزارهای تصمیمگیری و اولویتبندی ارائه شده است.
فرزانه شادانپور و محمدرضا میقانی مولفان این کتاب درباره دلایل نگارش این کتاب چنین آورده است: «تصمیمگیری از رفتارهایی است که به دلیل تکرر در جمیع شئون حیات، گاه حتی خود آدمی متوجه آن نیست. تصمیمگیری رفتاری است که هر انسانی، با تواناییهای معمول، هر لحظه بدان مبادرت میورزد و زندگی او بدون تصمیمگیری قابل تصور نیست. ما دقیقا نمیدانیم که قدیمترین انسانها در مورد تصمیمگیری چه میاندیشیدهاند، هر چند این رفتار را داشتهاند؛ اما میدانیم تطور و تکامل دانشهای بشر به آگاهی او از رفتار تصمیمگیری، چگونگی آن و چگونه بهتر شدن آن وسعت بخشیده شده است. علم کوشیده این رفتار را به توصیف تجربی درآورد و حتی ردای محاسبات به آن بپوشاند تا به زیور منطق و درستی آراستهاش کند و از نتایج زیانبار آن هر چه بیشتر بکاهد. اما این حقیقتی است انکارناپذیر که در تصمیم گیریها همه چیز به دست ما و به اختیار ما نیست.
لازم به توضیح است شمارگان منشورات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با انتشار این اثر به عدد 1561 جلد کتاب رسیده است. علاقهمندان برای تهیه این کتاب میتوانند به فروشگاه انتشارات سازمان واقع در ساختمان کتابخانه ملی ایران و به صورت غیرحضوری به فروشگاه آنلاین انتشارات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به آدرس www.bookshop.nlai.ir مراجعه کنند.
نظر شما