به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، فرهاد افشارنیا، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان اهواز، در نشست خبری که ظهر امروز(14 دی) در سالن جلسات فرماندهی نیروی انتظامی خوزستان برگزار شد، گفت: موضوع بسیار آزار دهنده ای که موجب سلب امنیت روانی در شهرستان اهواز نیز شده، بزه سرقت بود که جلسات متعددی در این خصوص تشکیل شد و با تهیه طرح مشترکی از سوی ناجا و سپاه مقاومت بسیج استان و اجرای آن از اول دی، نظارت ها به صورت محسوس و غیرمحسوس در سطح شهر افزایش یافته و خوشبختانه نتایج خوبی در بر داشت، به طوری که طبق آمار نیروی انتظامی، آمار جرایم در این مدت 19 درصد کاهش داشته است.
وی افزود: رویکرد دادگستری استان در برخورد با سارقان و به ویژه کسانی که با قساوت مرتکب جرم می شوند، از حالت تعزیری خارج شده و حرکت و چشم انداز آن به سمت اجرای حدود الهی همچون قطع ید است و در صورتی که این افراد، محارب شناخته شوند، همان طور که رئیس قوه قضاییه اظهار داشت، حکم اعدام برای این افراد صادر می شود.
وی از کشف بزرگترین محموله قاچاق مواد مخدر خوزستان در این استان خبر داد و اظهار داشت: این محموله مواد مخدر که از نوع تریاک است، چهار تن و 171 کیلوگرم وزن دارد و ارزش ریالی آن طبق قیمت موجود در بازار، 9 میلیارد تومان برآورده شده است.
افشار نیا، از نیروی انتظامی به دلیل کنترل شبکه حمل و قاچاق مواد مخدر و از سرپرست دادسرای مجتمع قضایی مبارزه با جرایم جنایی و مواد مخدر به دلیل پشتیبانی قضایی که در این پرونده نشان دادند، تقدیر کرد.
وی در خصوص اصلاح آیین نامه مبارزه با مواد مخدر، تصریح کرد: قانون سابق پاسخگوی عناوین جدید مواد مخدر به ویژه مواد آزمایشگاهی و صنعتی نبود و پس از تصویب قانون جدید در مجمع تشخیص مصلحت نظام، این قانون توسط مقام معظم رهبری تایید و توشیح شد که از امروز(14 دی) لازم الاجرا خواهد بود و عملکرد آینده ما نیز بر اساس این قانون است.
وی با بیان اینکه طرحی نیز برای مبارزه با نگهداری کنندگان و فروشندگان اموال سرقتی تهیه و اجرا شده است، اضافه کرد: همچنین احداث بازداشتگاه اختصاصی برای سارقان در دست بررسی است و با احداث این بازداشتگاه که زیر نظر سازمان زندان ها اداره خواهد شد، سارقان شرایط سختی را در بازداشتگاه تحمل می کنند تا پس از خروج از زندان، مرتکب تکرار دوباره جرم نشوند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان اهواز، آمار زندانیان استان خوزستان را 12 هزار و 300 هزار نفر برشمرد و خاطر نشان کرد: به دلیل قدیمی بودن زندان های خوزستان، فضای مناسب برای نگهداری جمعیت زندانیان استان وجود ندارد اما این به آن معنا نیست که مجرمان وارد زندان نمی شوند و یا قبل از پایان مدت حبس، آزاد می شوند.
وی از استانداری خوزستان خواست تا اراضی و بودجه مورد نیاز برای ساخت زندان های جدید و استاندارد را در اختیار دستگاه قضایی استان قرار دهد.
افشار نیا، در خصوص مبارزه با استفاده کنندگان از سلاح سرد، اذعان داشت: مصادیق سلاح های سرد را وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح معرفی می کند و دادستان کل کشور، استفائیه مجددی از وزارت در خصوص استفاده از اسلحه سرد مانند شوکر و افشانه ها داشتند که این وزارتخانه سلاح های مذکور را جزو سلاح های سرد دانسته و بر همین اساس، حمل، نگهداری و خرید و فروش آنها برای کسانی که مجوز نگهداری ندارند، جرم محسوب می شود.
هچنین سرهنگ عبدالله نظرپور، جانشین فرمانده نیروی انتظامی استان خوزستان، نیز در این نشست، یاد آور شد: کشف باند اخیر مواد مخدر در رامشیر، با دستورات دادستان و معاونان ایشان، از ماه ها قبل به صورت گسترده آغاز شد و با شناسایی محل تردد و نگهداری این مواد، روز گذشته در یک عملیات غافلگیر کننده متلاشی شد.
وی افزود: در این خصوص 5 نفر از عوامل اصلی و نگهدارندگان دستگیر شدند و 5 دستگاه خودرو و 5 قبضه سلاح شکاری و جنگی که از آنها در نقل و انتقال این مواد استفاده می شد نیز کشف و ضبط شد که تعدادی از دستگیر شدگان از عوامل قاچاق مواد مخدر بودند و سوابق متعددی در بحث خرید و فروش مواد مخدر داشتند.
سرهنگ نظر پور، با ارائه آماری از کشفیات نیروی انتظامی در 9 ماه نخست امسال، عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 9 هزار و 216 کیلوگرم انواع موادمخدر در استان خوزستان کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 140 درصد افزایش نشان می دهد. همچنین در این خصوص 6 هزار و 300 نفر دستگیر و پس از تشکیل پرونده، تحویل مقامات قضایی استان شدند.
وی ادامه داد: از این تعداد 160 نفر از عناصر اصلی قاچاق بودند که در تهیه، توزیع و انتقال مواد مخدر فعالیت داشتند، همچنین 82 باند عمده در سطح استان شناسایی و دستگیر شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 12 درصد افزایش نشان می دهد.
جانشین فرماندهی انتظامی خوزستان، افزود: در این مدت هزار و 798 قبضه انواع سلاح توسط عوامل فرماندهی نیروی انتظامی استان دستگیر و هزار و 451 نفر نیز در این خصوص دستگیر شدند.
وی آمار کشف سوخت قاچاق را در این مدت، 817 هزارو 777 لیتر برشمرد و گفت: 2 هزار و 482 نفر به دلیل قاچاق انواع کالا و سوخت در استان دستگیر شدند.
وی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون 32 هزار و 499 کیلوگرم سیم سرقتی کشف و 343 نفر در این خصوص دستگیر شدند، در همین مدت 70 هزار لیتر مشروبات الکلی کشف و ضبط شد، همچنین 840 نفر از اتباع بیگانه غیرمجاز که اغلب افغانی، عراقی و پاکستانی بودند، دستگیر و ترخیص شدند.
فرزاد فرهادی راد، معاون دادستان عمومی و انقلاب شهرستان اهواز، نیز در ادامه این نشست و در خصوص اعضای باند دستگیر شده، اظهار داشت: از آنجه که این افراد به صورت باندی فعالیت می کردند، قطعاً اشد مجازات برای آنان در نظر گرفته می شود.
وی خاطر نشان کرد: هدف از تعیین مجازات، اصلاح مجرم و بازدارندگی است و قاطعیت احکام در بازدارندگی ها موثر می باشد، اما تنها راه حل نیست.
وی یاد آور شد: در یک سال گذشته دستگاه قضایی استان خوزستان قاطعیت موثری در صدور و اجرای احکام داشته و شدیدترین مجازات ها را برای مجرمان به ویژه دارندگان سلاح و فروشندگان مواد مخدر، مشروبات الکلی و سلاح در نظر گرفته است.
فرهادی راد، در خصوص آیین نامه اصلاحی قانون مبارزه با مواد مخدر، بیان کرد: به طور مثال تاکنون برای شیشه که یک مواد مخدر صنعتی و روان گردان محسوب می شود، مجازات حبس در نظرگرفته می شد اما با اصلاح این قانون، مجازات حمل و نگهداری 30 گرم از این مواد حبس و بالاتر از آن اعدام است و برای کسانی که بیش از 100 گرم از این مواد را همراه داشته باشند، هیچ گونه تخفیفی در نظر گرفته نمی شود.
وی با بیان اینکه یکی از وظایف دادستان نظارت بر اجرای صحیح قانون است، تأکید کرد: دادسرای اهواز تمام احکام صادره در حوزه های قضایی را رصد می کند تا مواردی را که احکام ضعیف صادر شده است، به دادگاه های تجدید نظر اطلاع دهد تا در آن مرحله، احکام قاطع تری برای محکومان پرونده در نظر گرفته شود.
پایان پیام/
نظر شما