فرهنگ سازی از کارکردهای اصلی آموزش و پرورش

مدیرکل آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در سند تحول بنیادین توجه ویژه ای به آموزش ابتدایی به چشم می خورد، گفت: فرهنگ سازی یکی از کارکردهای آموزش و پرورش است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، همایش دو روزه تبیین چگونگی اجرای نظام جدید آموزشی ویژه مدیران مجتمع های آموزشی شهری و روستایی شرق و غرب گیلان در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگیان دهکده ساحلی بندر انزلی، برگزار شد.

 

علیرضا رحیمی، مدیر کل آموزش دبستان وزارت متبوع در این همایش با تاکید بر اینکه تغییر نظام آموزشی کشور نیز قانونی انجام شده است، گفت: ما به عنوان کارگزاران نظام اسلامی باید با ساختار جدید آموزشی کشور که بر اساس معیارها و ارزش های دینی شکل گرفته، آشنا شده و آن را به کار گیریم.

 

وی با اشاره به اینکه، یکی از کارکردهای آموزش و پرورش فرهنگ سازی است، افزود: ما در مدرسه درست زندگی کردن را به دانش آموزان تعلیم می دهیم.

 

رحیمی تصریح کرد: مقاطع ابتدایی فرصت مناسبی برای انجام کارهای زیربنایی و تخصصی است و از این رو باید متعهدترین و موفقترین نیروها جذب مقاطع ابتدایی شوند.

 

وی با استناد به فرمایش بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که فرمودند:"به دبستان ها برسید که دانشگاه دیر است"، اذعان کرد: سرنوشت سازترین دوره برای نظام، مقطع ابتدایی است چرا که اگر دانش آموزان از دوران پایه خوب تعلیم و تربیت نشوند دیگر زمان دانشگاه خیلی دیر است.


رحیمی مقاطع ابتدایی را دوره تهدید و زیبایی خواند و ادامه داد: اگر توانسیم مقطع ابتدایی را درست تعلیم دهیم کل نظام آموزشی را زنده کرده ایم.

 

وی یادآور شد: ما در سند تحول بنیادین می خواهیم نقش الگویی معلم احیا شود و تغییر در نگاه به خود و متربی از اهداف این نظام است.

 

رحیمی افزود: بخاطر پیچیدگی ها و مسئولیت های زیادی که شغل معلمی دارد آنرا همتراز با شغل انبیا دانسته اند.

 

وی با تاکید بر اینکه سند تحول بنیادین با توجه ویژه به منویات مقام معظم رهبری، سند چشم‌انداز افق 1404 و نقشه جامع علمی کشور تدوین شده است، بیان کرد: این سند در راستای تبدیل ایران اسلامی به قدرت اول منطقه تنظیم و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است.

 

رحیمی اذعان کرد: به دلیل سختی‌ کار فرهنگیان در دوره ابتدایی، در سند تحول بنیادین توجه ویژه‌ای به آموزش ابتدایی شده است و از این رو در این سند به ارتقای جایگاه مهد کودک ها، آموزش پیش دبستانی در نظام تعلیم و تربیت به منظور رشد خلاقیت ها و مهارت های لازم و روحیه جستجو گری در آنان، تاکید شده است.

 

وی به تغییر کتاب های درسی به دلیل تحول در نگرش ها، روش ها و محتواهای آموزشی بر اساس جهان بینی تعلیم و تربیت اسلامی به منظور ارتقا توانایی ها، تقویت تفکر منطقی، خلاق و جستجوگر دانش آموزان و دانشجویان منطبق با آموزه های اسلامی در زمینه های فردی، خانوادگی و اجتماعی، اشاره کرد.

 

رحیمی با اشاره به اینکه در این سند، تحول بنیادین یعنی تغییر نگرش به آموزش و پرورش، گفت: اگر می خواهیم فردا دانشجویان خوبی داشته باشیم امروز باید به توسعه پیش دبستانی ها کمک کنیم.

 

گفتنی است، در این همایش دو روزه که 900 نفر از مدیران مجتمع های آموزشی شهری و روستایی استان گیلان شرکت می کنند، چالش ها، علل و عوامل پیش بینی شده در طرح سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و مشکلات احتمالی آن مورد بررسی قرار می گیرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 100053

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha