محدودیت‌ها تا بازگشت وضعیت شهر‌ها به عادی و سفید متناسب با شرایط شهرها ادامه می یابد

قاسمی با اشاره به اینکه محدودیت‌ها تا بازگشت وضعیت شهر‌ها به عادی و سفید متناسب با شرایط شهرها ادامه می یابد، گفت: ادارات متناسب با وضعیت شهرها به صورت یک دوم و یک سوم فعالیت خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در آستانه آغاز هفته سوم از اجرای طرح جامع مبارزه با کرونا، حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی انتظامی ستاد ملی مبارزه با کرونا، در گفتگوی روی خط خبر شبکه خبر، ابعاد محدودیت ها را تشریح کرد. قاسمی در این گفتگو اظهار داشت: در ابتدای آذر که طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها اجرا شد، ۸۰ شهر زرد، ۲۰۸شهر نارنجی و ۱۶۰شهر قرمز بود که شاخص تعیین وضعیت این شهرها براساس تعداد بستری های روزانه به نسبت ۱۰۰ هزار نفر بود.

 
وی افزود:براساس بررسی ها تا روز چهارشنبه گذشته، تعداد شهرهای زرد به ۱۰۵ شهر افزایش یافت، تعداد شهرهای نارنجی ۲۷۹ شهر و وضعیت ۶۴ شهر نیز قرمز می باشد.
 
وی افزود: البته افزایش شهرهای نارنجی و زرد به دلیل تغییر وضعیت تعدادی از شهرهای قرمز به وضعیت نارنجی و از وضعیت نارنجی به زرد می باشد.
 
قاسمی درخصوص وضعیت‌ اعمال محدودیت ها در ۵ حوزه طرح جامع مدیریت هوشمند اظهار کرد: محدودیت‌ها در حوزه ادارات، خدماتی و بازرگانی، آموزشی، فرهنگی و اجتماعی و حوزه پنجم تردد‌ها است.
 
وی مجددا تصریح کرد: طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیت ها، به این دلیل جامع می باشد که ۵ حوزه اصلی را که مجبور بودیم محدودیتها و مداخلاتی داشته باشیم، دربرگرفته است و هوشمند به دلیل این است که با تغییر وضعیت شهرها از قرمز به نارنجی و از تغییر نارنجی به زرد، ستادهای استانی می توانند محدودیتهای متناسب را رأسا اعمال کنند.
 
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: در طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیت‌ها متناسب با سه وضعیت تعیین شده زرد، نارنجی و قرمز تدوین شده است؛ محدودیت‌های تردد‌ها بصورت هوشمند اعمال می‌شود و این محدودیت‌ها تا بازگشت وضعیت شهر‌ها به حالت عادی و سفید، متناسب با شرایط شهرها ادامه می یابد.
 
قاسمی گفت: منع تردد خودرو‌های شخصی با پلاک غیر بومی به شهر‌های نارنجی و قرمز همچنان ادامه دارد و در صورت رعایت نکردنِ محدودیت ها جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای شهر‌های نارنجی و ۱ میلیون تومان برای شهر‌های قرمز، اعمال می‌شود. 
 
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی تاکید کرد: منع تردد شبانه از ساعت ۲۱ تا ۴صبح که پیش از این صرفاً در شهرهای با وضعیت قرمز اعمال می شد، از شنبه این هفته در شهرهای با وضعیت نارنجی و قرمز بالای ۲۰۰ هزار نفر اعمال می‌شود و جریمه آن ۲۰۰ هزارتومان است.
 
 
وی یادآور شد: موارد ضروری با هماهنگی از طریق فرمانداری ها و پلیس راهنمایی و رانندگی انجام می شود و شماره پلاک کسانی که شرایط کاریشان اقتضا می کند تا در این ساعات رفت و آمد کنند، با هماهنگی هایی که از طریق کمیته انجام شده است به پلیس راهور داده شده است، تا از جریمه آنها جلوگیری شود.
 
قاسمی درخصوص نحوه حضور کارکنان در شهرهای مختلف گفت: براساس تقسیم بندی ای سازمان اداری و استخدامی انجام داده و ادارات را به دو دستگاه ضروری و غیرضرور تقسیم کرد، ادارات متناسب با وضعیت شهر به صورت یک دوم و یک سوم فعالیت خواهند کرد.
 
وی افزود: در حوزه خدماتی و صنفی- بازرگانی نیز اساس تقسیم بندی مشاغل از زمان شیوع کرونا، تامین نیازهای اساسی مردم بود به همین دلیل با هماهنگی وزارت صمت، اتاق اصناف ایران و وزارت بهداشت انجام شد، یه چهار دسته تقسیم شدند.
 
 
قاسمی در ادامه با اشاره به اینکه در شهرهای با وضعیت قرمز فقط گروه شغلی یک که حدود ۳۵ درصد مشاغل صنفی و خدماتی را دربرمی‌گیرد، مجاز به فعالیت هستند، افزود: در شهرهای نارنجی گروههای یک و دو که در مجموع ۳۵ و ۴۵ درصد دربرمی‌گیرد، فعالیت خود را با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و بهداشت فردی خدمات دهندگان و خدمات گیرندگان از سرمی‌گیرند.
 
 
وی افزود: ادارات و دستگاه‌های دولتی ضروری در شهر‌های نارنجی، با تشخیص بالاترین مقام مسئول (در سطح ملی یا استان) نسبت به کاهش حضور تا یک سوم کارکنان و دستگاه‌های غیرضرور تا یک دوم (۵۰ درصد) کارکنان فعالیت می‌نمایند. دستگاه‌های ارائه دهنده خدمات ضروری و مرتبط با ماموریت‌های اصلی و مدیریت شهری در شهر‌های قرمز با تشخیص بالاترین مقام مسئول (ملی یا استانی) نسبت به کاهش حضور کارکنان خود تا پنجاه درصد و سایر ادارات غیرضروری تا یک سوم کاهش کارکنان اقدام نمایند.
 
وی افزود: برگزاری جلسات اداری در فضای سربسته شهر‌های زرد حداکثر تا سقف ۳۰ نفر، در شهر‌های نارنجی ۲۰ نفر و قرمز ۱۵ نفر، با رعایت دستورالعمل‌های ابلاغی، صورت می‌پذیرد.
 
قاسمی گفت: کلیه مراکز آموزشی اعم از مدارس، دانشگاهها، موسسات آموزش عالی، آموزشگاه‌های خصوصی، حوزه‌های علمیه در شهر‌های زرد، نارنجی و قرمز به صورت غیر حضوری فعالیت خواهند کرد.
 
وی اظهار کرد: برپایی نماز‌های جمعه، مراسم‌های مذهبی و آئینی در شهر‌های زرد، نارنجی و قرمز کماکان امکان‌پذیر نیست.
 
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: فعالیت مساجد صرفاً در شهر‌های زرد مانعی ندارد.
 
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفت: فراوانی شهرهای قرمز در ۱۸ استان از ۳۱ استان قرار گرفته که بیشترین شهر‌های قرمز در استان‌های فارس، گلستان و مازندران قرار دارد.
 
قاسمی گفت: استان فارس با ۱۱ شهر، استان گلستان با ۹ شهر و استان مازندران با ۵ شهر، بیشترین شهر‌های قرمز را درمیان استان‌ها دارند.
 
وی افزود: در سایر استان ها نیز بین ۱ تا ۴ شهر قرمز وجود دارد که امیدواریم در هفته پیش رو با مداخلاتی که از طریق این طرح داریم، تغییر وضعیت اتفاق بیفتد.
 
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا ضمن تشکر از مردم، رسانه ها و اصناف برای همکاری در اجرای موفقیت آمیز این طرح در سطح استانی و ملی تاکید کرد: با این حال این شرایط شکننده است و اگر عادی انگاری کنیم دوباره وضعیت به حالت بحرانی برمی گردد، لذا خواهشمندیم همه مردم کمک کنند تا تعداد شهرهای زرد را افزایش دهیم و به حالت سفید برگردیم و شرایط زندگی عادی مردم برگردد و تا زمانی که داروی قطعی و واکسن بیماری، تولید و در اختیار همگان قرار گیرد باید همزیستی با کرونا را در برنامه خود قرار دهیم.
 
این گزارش می افزاید: در این گفتگو نایب رئیس اتاق اصناف تهران و معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز حضور داشتند که هر یک به تشریح اقدامات و مسئولیت های دستگاههای ذی ربط خود پرداختند.
کد خبر 1000395

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha