چرا قیامت را قیامت نامیدند؟

یک استاد حوزه علمیه با بیان‌اینکه چرا قیامت را قیامت نامیده‌اند، گفت: امیرمومنان(ع) می‌فرماید: فردای قیامت همه در پیشگاه الهی ایستاده‌اند و نیکوحالترین آنان کسی است که جای گذاشتن دو پایش را پیدا کند یا جایی برای آسوده ماندن بیابد.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «سیدحسین حسینی قمی» در سخنانی با عنوان «چرا قیامت را قیامت نامیدند؟»، اظهار کرد: در این باره سه نکته در خود قرآن آمده است، نخست در سوره مبارکه مطففین، آیه 6 «يَوْمَ يَقُومُ النَّاسُ لِرَبِّ الْعالَمِينَ؛ روزى كه مردم در پيشگاه پروردگار جهانيان (براى پاسخ به كارهايشان) خواهند ايستاد». در همه دادگاه های دنیا نیز همین طور است و افراد برای شنیدن اتهامات و جرائم شان باید بایستند.

 

این استاد حوزه علمیه ادامه داد: دوم در آیه 51 سوره مبارکه غافر «... يَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ» یعنی روز قیامت روز قیام گواهان است و شهود می ایستند که در قرآن اشارات فراوانی در باره شهود داریم و سوم آیه 38 سوره مبارکه نباء که می فرماید: «يَوْمَ يَقُومُ الرُّوحُ وَالْمَلَائِكَةُ صَفًّا ...».

 

وی با بیان اینکه لفظ «قیامت» 70 بار در قرآن آمده است، گفت: «یوم الجمع» دو بار در قرآن آمده یکی سوره مبارکه تغابن آیه 9 و دیگری سوره مبارکه شوری آیه 7. علاوه بر این، تعبیر «یوم الحساب» پنج بار در قرآن آمده آیه 41 سوره مبارکه ابراهیم و تعبیر «یوم الدین» 13 بار در قرآن آمده و ما هر روز در سوره مبارکه حمد به آن اشاره می کنیم.

 

حجت الاسلام حسینی قمی با بیان اینکه این چهار نام قیامت در خطبه 102 نهج البلاغه امیرمومنان امام علی(ع) آمده است، تصریح کرد: ما درباره قیامت وارد نهج البلاغه نمی شویم چون اگر وارد تعابیر این کتاب درباره قیامت شویم، دریای بسیار مفصلی است که انسان به این زودی ها نمی تواند به ساحل آن باز گردد.

 

وی تاکید کرد: در این خطبه به یوم الجمع بودن روز قیامت اشاره شده چون خلق از اول تا آخر در آنجا جمع می شوند. امیرمومنان(ع) می فرماید: همه در صحرای محشر با کمال خضوع ایستاده اند و عرق همچون لجام، اطراف دهان و صورت شان را گرفته است.

 

این استاد حوزه علمیه در ادامه بیان کرد: ایشان ادامه می دهند: فردای قیامت همه در پیشگاه الهی ایستاده اند و نیکوحالترین آنان کسی است که جای گذاشتن دو پایش را پیدا کند یا جایی برای آسوده ماندن بیابد.

 

وی با بیان اینکه پس بدترین انسان ها در صحرای محشر چه کسانی هستند، خاطرنشان کرد: بدترین انسان ها آنهایند که التماس می کنند و می گویند: خدایا! تقاضا داریم بی نوبت به حساب ما رسیدگی کن و حتی ما را به جهنم بفرست (کنایه از اینکه از اینجا نجات مان بده).

منبع: https://vaezin.com/%da%86%d8%b1%d8%a7-%d9%82%db%8c%d8%a7%d9%85%d8%aa-%d8%b1%d8%a7-%d9%82%db%8c%d8%a7%d9%85%d8%aa-%d9%86%d8%a7%d9%85%db%8c%d8%af%d9%86%d8%af%d8%9f/

 

 

کد خبر 906919

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha