۵۰ درصد پیش بینی ها در بافت فرسوده تحقق نیافته است

علوی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد پیش بینی ها در بافت فرسوده تحقق نیافته است، گفت: طبق چشم انداز، دولت در بازآفرینی بافت فرسوده موفق عمل نکرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «سیداحسن علوی» مهمان برنامه دیشب (دوشنبه 27 اسفند ماه) شبکه خبر سیما بود و در این برنامه درباره اقدامات دولت در حوزه بازآفرینی بافت فرسوده به ارائه توضیحاتی پرداخت و با اشاره به اینکه 50 درصد پیش بینی ها در بافت فرسوده تحقق نیافته است، گفت: «طبق چشم انداز، دولت در بازآفرینی بافت فرسوده موفق عمل نکرد.

 

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه همراهی نکردن بانک های عامل، ناتوانی مالی مالکان از جمله عواملی است که باعث شد برنامه بافت فرسوده طبق برنامه جلو نرود، گفت: «با رکود مسکن صنایع وابسته آسیب دیدند. اگر بافت فرسوده طبق برنامه پیش می رفت 25 درصد صنایع وابسته رونق می گرفتند. اگر انبوه سازان هم پای کار باشند خود مالکان به دلایلی کوتاهی می کنند.»

 

علوی تاکید کرد: «دولت باید زمینه و فرصت مناسب برای سرمایه گذاران خرد و کلان قرار دهد تا مشکلات این بخش مرتفع شود.»

 

در ادامه این برنامه «مصطفی قلی خسروی»، رئیس اتحادیه مشاوران املاک به عنوان دیگر مهمان این برنامه خبری با بیان اینکه دولت نمی تواند در بافت فرسوده خوب عمل کند، گفت: «زمانی دولت عملکرد موفقی در این زمینه خواهد داشت که خود مردم و مالکان پای کار باشند. مشارکت و همکاری مردم در این زمینه الزامی است.»

 

وی با اشاره به اینکه اگر همکاری مالکان نباشد دولت از اجرای برنامه بافت فرسوده ناتوان است، افزود: «دولت حتی اگر کلی بودجه هم در راستای بازسازی بافت های فرسوده هزینه کند، باز هم اگر همکاری مالکان نباشد، موفق نیست.»

 

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره بر لزوم ایجاد انگیزه سوددهی به انبوه سازان گفت: «ما با برخی اقدامات انگیزه را از انبوه سازان می گیریم. ساخت مسکن به طور سنتی دیگر جوابگو نیست و در ساخت مسکن باید به سمت صنعتی سازی حرکت کنیم.»

 

خسروی با اشاره به اینکه بافت فرسوده ظرفیت این را دارد که تهران را به شهر مدرن تبدیل کند، گفت: «برنامه بافت فرسوده اگر انجام می شد؛ خیلی از مشکلات از جمله پرت آب و ترافیک حل می شد.»

 

در ادامه این برنامه خبری «کاوه حاج علی اکبری»، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در ارتباط تلفنی هدف از نوسازی بافت‌های فرسوده را بهبود وضعیت زندگی و مقاوم سازی شهری عنوان کرد و گفت: «هدف از تسهیلات ساخت و ساز محله های قدیمی و فرسوده، تشویق بخش خصوصی و مردمی برای مقاوم سازی شهری است که از 10 سال پیش آغاز شده است.»

 

وی از دولت به عنوان بزرگترین حلقه کارساز اصلاح بافت های فرسوده یاد کرد و کاهش سود تسهیلات بانکی از 8 درصد به 6 درصد، پروانه ساخت رایگان، تراکم بیشتر، کاهش هزینه های شعب آب، برق و گاز، بیمه کارگران ساختمانی را از جمله حمایتهای دولت برای بهبود ساخت و ساز در محله های فرسوده شهری برشمرد./

کد خبر 774477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha