چهارشنبه‌‌سوری را به سوگواره تبدیل نکنیم

خبرگزاری شبستان: کاردان گفت: ترقه‌بازی یک تفریح نیست، راضی نشوید شادی شما به قیمت غم دیگران تمام شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، یکصدوچهل‌وچهارمین محفل طنز «در حلقه رندان» شب گذشته -یک‌شنبه 20 اسفند- در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

در آخرین محفل طنز ادبی «در حلقه رندان» سال جاری، که با اجرای داریوش کاردان برگزار شد، عبدالله مقدمی به معرفی کتاب «لب خط قرمز» نوشته اسماعیل امینی و منتشر شده در انتشارات سوره مهر پرداخت. وی موضوع این کتاب را انتخابات سیاسی و وعده دادن‌های مسئولین عنوان کرد.

در ادامه این مراسم، یاسمن حسینی شعری را درباره مسائل مربوط به ازدواج و تشکیل زندگی مشترک خواند. حمید اسماعیل نیز شعری را درباره ترافیک خواند. ناهید نوری در ادامه یک شعر طنز را تقدیم حاضران کرد. مهدی فرج اللهی نوازنده و طنزپرداز کشورمان در بخش بعدی به اجرای دو قطعه موسیقی پرداخت. سعید طلایی، علیرضا لبش، شهزاد اسماعیلی نفرات دیگری بودند که در این محفل به شعرخوانی پرداختند. روح‌الله احمدی مجموعه طنز «شیرین بیان» را که منتخبی از اشعار طنز شاعران جوان و به کوشش محمدعلی قربانی منتشر شده است، معرفی کرد و به خوانش یک ترکیب‌بند پرداخت. سیامک روشن و حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی شعر «خوش‌اقبال» را در نقد کسانی که اصرار بر ناشاد کردن مردم دارند، خواندند. پس از آن اسماعیل امینی طنزپرداز و شاعر شناخته شده کشورمان به شعرخوانی از مجموعه «لب خط قرمز» پرداخت.

سید امیر سادات موسوی نوبت بعدی خوانش شعر این محفل را به خود اختصاص داد.

اکبر کتابدار، کارشناس و طنزپرداز کشورمان، طبق روال هر ماه توضیحاتی را درباره فنون و شیوه‌های طنزپردازی ارائه کرد. وی در آستانه نوروز 97 درباره پیام‌آوران شادی در ادبیات و سنن ایرانی، گفت: امیران نوروزی پنج روز آخر سال را در اواخر آبان اضافه کردند که بعدها این روزها را به انتهای اسفندماه به دلیل نحس دانستن آن موکول کردند و مردم این 5 روز به شادی و شادمانی می‌پرداختند و فردی را به عنوان امیر انتخاب می‌کردند.

وی ادامه داد: در زمان ساسانیان برای محاسبه دقایق اضافه، هر 120 سال یکبار یک ماه به سال اضافه می کردند و حکومت و دولت در آن ماه خرج مردم را می‌دادند و این اصطلاح که می‌گویند «120 ساله شوی» از این ماجرا نشئت می‌گیرد.  

این استاد ادبیات افزود: همچنین بازی ترنابازی نیز از میرنوروزی برگرفته شده است. آتش‌افروزان که لباس سراسر قرمزی به تن داشتند، معمولا چوبی را آتش می‌زدند و در محل تجمع مردم شعر می‌خواندند. غول‌بیابانی‌ها نیز به آتش‌افروزان شباهت زیادی داشتند و یکی دیگر از پیام‌آوران شادی در نوروز بودند.

مجتبی احمدی، نادر خطایی، علی رضی، رضا احسان‌پور، استاد بانی، فرامرز ریحان‌صفت، امید مهدی‌نژاد و... از دیگر شاعرانی بودند که در این محفل به شعرخوانی پرداختند.

آخرین «در حلقه رندان» سال ۹۶ با توصیه‌های داریوش کاردان به مردم برای چهارشنبه‌سوری پایان یافت. او خطاب به جوانان گفت: بیایید چهارشنبه‌سوری را  به سوگواره تبدیل نکنیم. خواهش می‌کنم این جشن خوب قدیمی و باستانی ایرانی را به مجلس عزا برای مادران تبدیل نکنید. خواهشمندم در اینستاگرام و هر جایی می‌توانید سنت‌های قدیمی چهارشنبه‌سوری مثل آتش روشن کردن و پریدن از آن را تبلیغ کنید. ترقه‌بازی یک تفریح نیست. راضی نشوید شادی شما به قیمت غم دیگران تمام شود.

کد خبر 695374

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha