ظریف امروز در سنگاپور چه می کند؟

خبرگزاری شبستان: وزیر امور خارجه کشورمان عصر روز گذشته جاکارتا را به مقصد سنگاپور ترک کرد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته راهی دومین کشور آسیایی در تور ۱۱ روزه خود شد.

بنابراین گزارش،‌ ظریف دوشنبه شب به وقت محلی وارد سنگاپور شد و مورد استقبال مقامات وزارت امور خارجه این دولت – شهر جنوب شرق آسیا قرار گرفت.

طبق خبر خبرگزاری ایرانا، رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان و هیات همراه از صبح امروز مذاکرات خود را با مقامات بلندپایه این کشور آغاز می کند تا مناسبات اقتصادی دو کشور توسعه بیشتری یافته و ارزش تبادلات دو جانبه به پنج میلیارد و 500 میلیون دلار دلار سال 2011 باز گردد.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در نشستی که با ایرانیان مقیم سنگاپور در هتل 'شانگری لا' سنگاپور برگزار شد، افزود: این شرایط ضرورت تلاش ما را برای از دست ندادن فرصت ها فراهم کرده است. شرایط تحریم نیز بیش از این که واقعیت عینی باشد، فضای روانی بود

وی ایرانیان خارج از کشور را همانند سایر هموطنان، 'بزرگ ترین سرمایه کشور' دانست و گفت: حضور جدی، پایمردی، هوشیاری، صبر و مقاومت ایرانی در برابر تمامی مشکلات زبانزد است. اگر این صبر نبود نمی توانستیم در جامعه جهانی سربلند بیرون بیاییم و بر حقوق خود ایستادگی کنیم و در عین حال بتوانیم تعامل کنیم.

وزیر امور خارجه گفت: شاید یکی از معدود زمان ها در تاریخ معاصر روابط بین الملل بود که توانستیم از یک معضل جهانی بدون جنگ و خونریزی با مذاکره موفق شویم و این اقدام مرهون الطاف و تلاش های مردم ایران است.
به گفته وی، ایران در این معضل توانست از 6 تحریم شورای امنیت رهایی یابد که مرهون الطاف مردم است.

ظریف گفت: هر زمان فرصت حضور با ایرانیان خارج از کشور فراهم می شود پی می برم که باید از این سرمایه و این امکان ویژه استفاده کرد. باید قدردان بود و از این رابطه دو جانبه بیشترین بهره را برد.

وی با اشاره به فعالیت های خوب دانشجویان ایرانی در خارج از کشور، گفت: دانشجوی ایرانی در هر محفلی به عنوان دانشجوی برتر و متفکر شناخته می شود و این ها نشانه فرهنگ ایرانی و اسلامی هستند که باید از این ظرفیت بهره برد.

وی گفت: وقتی یک نخبه ایرانی در عرصه علمی، صنعتی، تجاری و کارآفرینی فعال است در محیط خود نمادی از پیشرفت، صداقت و ارتباط سازنده است و این افراد معرف فرهنگ ایرانی و اسلامی هستند.

رئیس دستگاه دیپلماسی در جمع ایرانیان سنگاپور تاکید کرد: باید از مشارکت ایرانیان خارج از کشور استقبال کنیم، چرا که بهترین پل گفت وگوی تمدن ها و معرف فرهنگ ایران هستند که به آن افتخار می کنیم.

وی در ادامه گفت: ما به عنوان دولت موظف هستیم شرایط را فراهم کنیم تا ایرانیان بتوانند همه زمینه های ایرانی بودن خود و معرفی فرهنگ ایرانی و اسلامی را داشته باشند.

ظریف درادامه به بهبود روابط اقتصادی ایران با سنگاپور اشاره کرد و گفت: هفته گذشته با حضور یک هیات اقتصادی سنگاپوری در تهران یادداشت های تفاهم بین دو کشور امضا شد و با امضای این یاداشت تفاهم ها در واقع زمینه همکارها فراهم شده است. این همکاری می تواند زمینه حضور پررنگ تر در سنگاپور باشد.

در ابتدای این نشست 'جواد انصاری' سفیر غیرمقیم ایران در سنگاپور نیز بر ضرورت گسترش همکاری ها با آسیا با توجه به قدمت روابط تاکید کرد و گفت: بازارهای شرق برای ایران نسبت به غرب مستعدتر است.

وی گفت: ایرانیان مقیم در سنگاپور نیز بدلیل شرایط حاکم در این کشور غربال شده هستند و در این کشور هر ایرانی به راحتی نمی تواند مقیم شود.

وی در مورد تعداد ایرانیان در سنگاپور نیز گفت که به دلیل نبود کنسولگری آمار دقیقی از ایرانیان مقیم وجود ندارد، اما نیمی از ایرانیان مقیم دانشجویان مقطع دکترا هستند که باید از این ظرفیت استفاده کرد.

در ادامه نشست دو نفر از ایرانیان مقیم سنگاپور به تشریح مسایل پرداختند و خواستار گشایش سفارت جمهوری اسلامی ایران در این کشور و بهره مندی از ظرفیت های اقتصادی این دولت – شهر جنوب شرق آسیا شدند.

کشور سنگاپور با توجه به ظرفیت ها و منابع عظیم زیرزمینی و همچنین موقعیت جغرافیایی ایران که حلقه اتصال شرق و غرب است سال ها در انتظار بازشدن درها و فروریختن دیوار تحریم های ایران بود و به همین دلیل تجار و مقامات سنگاپوری نخستین گروه هایی بودند که به ایران سفر کردند.

شانموگام وزیر خارجه سنگاپور اسفند 1392 سفری چهار روزه به تهران و اصفهان داشت و با وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفت وگو کرد. وی در این دیدار از ظریف برای سفر به سنگاپور دعوت کرد.

یک هیات بزرگ اقتصادی – تجاری نیز متشکل از 67 نفر از 57 شرکت بزرگ سنگاپور اسفند ماه جاری به ایران سفر کرد که براساس گزارش مقامات این کشور بزرگ ترین هیات اقتصادی سنگاپور بود که تاکنون به منطقه خاورمیانه سفر کرده است.

به گفته بسیاری از تحلیلگران اقتصادی سنگاپور به سرمایه گذاری در ایران علاقه مند است و در آینده نزدیک و شاید تا یک سال آینده ارزش تجارت دو جانبه ایران و سنگاپور به رکورد پنج میلیارد و 500 میلیون دلار سال 2011 میلادی برسد.

نخستین برنامه کاری وزیر امور خارجه در سنگاپور نشست با ایرانیان مقیم در این دولت شهر است. وی در این نشست مشکلات ایرانیان مقیم در عرصه تجارت و اقتصاد را از نزدیک می شنود.

وی همچنین به دعوت مرکز مطالعات خاورمیانه سنگاپور در کنفرانسی شرکت و سخنرانی می کند.

وزیر امور خارجه در این برنامه فشرده کاری به طور جداگانه با لی هسین لونگ نخست وزیر، حلیمه یعقوب رییس مجلس، تارمان شانمو گاراتنام معاون اقتصادی - اجتماعی نخست وزیر و رئیس بانک مرکزی دیدار و درباره ضرورت گسترش مناسبات دو کشور گفت و گو می کند.

وزیر امور خارجه در این سفر دو روزه خود همچنین با بالاکریشنان وزیرامور خارجه، و کی شانموگام وزیر کشور و دادگستری سنگاپور دیدار می کند.

آخرین دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران در خصوص تحولات و امنیت جهانی و تاثیر مثبت پسابرجام بر تحولات منطقه از محورهای گفت و گو ظریف است .

حجم مبادلات ایران و سنگاپور که از آن به عنوان نخستین رقیب سوئیس در زمینه بانکی و ذخایر پولی در جهان نام برده می شود در سال های اخیر با توجه به اعمال تحریم های ناعادلانه غرب کاهش چشمگیری داشته است.

 

کد خبر 529756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha