ایران؛ نظامی توانمند حتی با وجود تحریم

خبرگزاری شبستان:هدف از تحریم های ایران تضعیف کشورمان در عرصه های مختلف از جمله عرصه نظامی بود اما برخلاف تلاش های مکرر؛ ایران در عرصه نظامی دارای توان بالایی است که خود رسانه های غربی نیز بر این امر صحه گذاشته اند.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: تحریم های ناعادلانه در ایران طی چندین سال ادامه داشته و انتظار می رفت که به واسطه وجود این تحریم ها در عرصه های مختلف چون نظامی، اقتصادی، دارویی و ... ایران پیشرفت چندانی در این زمینه ها نداشته باشد اما آنچه امروز مشاهده می شود نقض این تصور است چرا که ایران با وجود فضای سخت حاکم در دوران تحریم به پیشرفت های قابل توجهی در عرصه های مختلف از جمله عرصه نظامی دست یافته است. این امر در اخبار و دیدگاه های کارشناسان غربی به وفور مشاهده می شود در همین زمینه یک وبگاه تخصصی آمریکایی در امور نظامی در گزارشی نوشت: متخصصین نیروی هوایی ایران با شیوه‌های مفید،ساخت و تهیه قطعات یدکی از بازار سیاه هواپیماهای موجود را در شرایط قابل پرواز نگه می‌دارند.

 

بنابراین گزارش، فارس به نقل از وبگاه آمریکایی «استراتژی پیج» گزارش داده است که: "ایران در اواخر سال 2015 از انجام 80 هزار ساعت کار برای تعمیر اساسی یک «اف 14 تام کت»، یک «اف 7» ساخت چین و هواپیمای سوخت‌رسان «پی سی 7» و موفقیت در تعمیر مجدد آن‌ها خبر داد. جنگنده اف 14 مورد نظر 14 سال و دیگر هواپیماها 7 سال زمین گیر شده بودند. ایران اینک 30 فروند اف 14  دارد که حداقل 12 فروند آن‌ها قابل پرواز هستند. اف 14 تام کت گرانبهاترین جنگنده ایران است . این کشور که تنها مشتری این جنگنده بود و در قبل انقلاب 79 فروند از آن‌ها را دریافت کرد اینک برخی از این جنگنده‌ها قابل پرواز هستند و این با وجود شایعات در زمینه خرابکاری آن‌ها از سوی مهندسین آمریکایی بود. ایرانی‌ها برای بیان موفقیت خود در حفظ جنگنده‌های اف 14 آن‌ها را در سال 1985 در تهران به  پرواز درآورند. اما در دو دهه بعد کسب قطعات یدکی و مشکل سن‌ آن‌ها  پرواز این هواپیماها را خواهد ساخت. جنگنده اف 7 چین نیز با عمری تقریبی 25 سال در وضعیتی هستند که ایران نمی‌تواند به طور رسمی قطعات آن‌ها را تامین کند. نیروی هوایی ایران با کمک روسیه و چین به بازسازی ناوگان خود همت گمارده و کمک‌های این دو کشور از سال 2005 به این سو افزایش یافته است. نیروی هوایی این کشور در سال 2013 از انجام 45 هزار ساعت کار برای تعمیر اساسی دو جنگنده «میراژ 21» و بازگشت آن‌ها به خط پروازی خبر داد. ایران موفق شده بود در جریان جنگ خلیج فارس در سال 1991، 24 میراژ 21 را از عراق دریافت کند و به توجه به‌ این‌‌که نیروی هوایی این کشور پرسنل متخصص این نوع هواپیماها را در خدمت نداشت اما توانست آن‌ها را حفظ کرد که البته کاری مشکل بود . در سال‌های بعد نیز ایران توانست با به دست آوردن قطعات ،نگهداری و تعمیر اساسی ناوگان میراژ خود را قابل پرواز کند البته عمر این ناوگان نیز بالا است.

 

به نظر می‌رسد چنین شیوه‌ای روشی مفید برای متخصصین و مهندسین هوایی ایران با وجود مشکلات اقتصادی باشد و آن‌ها را فعال نگه می‌دارد . گزارش‌های قبلی از این کشور نیز از اجرای چنین پروژه‌هایی بر جنگنده‌های «اف 5» ، «اف 4،  و «میگ »29 اشاره می‌کرد. با وجود انقلاب و تحریم‌ها، جنگنده‌های ایرانی قابل پرواز هستند البته مدت زمان پرواز آن‌ها محدود است. ایران همچنین توانسته تا این لحظه با کمک شبکه قاچاق قطعات یدکی مورد نیز برای جنگنده های اف 4 و اف 5 که بسیاری از کشورها در سطح جهان از آن‌ها استفاده می‌کنند را کسب کند. نیروی هوایی ایران اینک دارای 40 فروند از هرکدام از این نوع هواپیماها است که البته کمتر از نیمی قابل پرواز هستند. ایران اینک حدود 200 جنگنده و جنگنده بمب افکن دارد اما نیمی از آن‌ها قابل پروازند  و البته کمبود قطعات یدکی موجب کاسته شدن از ساعت پرواز آن‌ها و کم شدن مهارت خلبانان می‌شود."

 

این گزارش می افزاید: مرکز تحقیقات کنگره آمریکا ابتدای سال جاری به قلم کنث کاتزمن در گزارشی درخصوص تاثیر تحریم ها بر توان نظامی ایران نوشته بود: "سوال مرتبطی که مطرح می‌شود این است که آیا تحریمها مانع دستیابی ایران به تسلیحات متعارف پیشرفته یا فناوری و مهارت برای تولید تسلیحات کشتار جمعی یا برنامه موشکی شده است یا خیر. برخی مقامات آمریکایی مدعی شده‌اند که تحریمها مانع تلاش‌های ایران برای دستیابی به تجهیرات کلیدی برای برنامه غنی‌سازی این کشور شده‌اند، اما برنامه هسته‌ای و دیگر برنامه‌های تسلیحاتی ایران به رغم تحریمها پیشرفت داشته‌اند. جیمز کلپر مدیر آژانس اطلاعات ملی آمریکا گواهی داده است که ایران به افزایش وسعت، برد و پیشرفتگی زرادخانه موشک‌های بالستیک خود ادامه می‌دهد و در روز 9 مارس سال 2014، وان ون‌دیپن معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور امنیت بین‌الملل و عدم‌تکثیر گفت که ایران بسیار در زمینه ایجاد شرکتهای پوششی و انجام کارهایی که فعالیتهای تسلیحاتی را مخفی نگه می‌دارند فعال بوده است. نمی توان گفت که در صورت نبودن تحریمها، ایران می‌توانست چه پیشرفتهای دیگری داشته باشد."

 

 

کد خبر 510927

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha