خبرگزاری شبستان: در ماههای گذشته از تریبون کاخ سفید بارها اعلام شده است که آمریکا به مذاکرات هسته ای با ایران امیدوار است و بسیاری از گزینه های روی میز خود را نگه داشته است تا نتیجه این مذاکرات مشخص شود.
باراک اوباما در طی این ماهها بارها آرزویش را مبنی بر موفقیت مذاکرات اعلام کرده بود، در اظهاراتی با اعلام وضعیت اضطراری علیه ایران بالاخره دشمنی کشورش با ایران را آشکار کرد.
اوباما با اشاره به قانون 19سال پیش کنگره آمریکا در تحریم همه جانبه علیه جمهوری اسلامی خواستار تمدید آن شد. وی از کنگره خواست این قانون را در طول سال جاری نیز ادامه دهند.
قانون وضعیت اضطراری در قبال ایران در ماه مارس 1995 وضع شد و طبق مفاد آن بعد از یک سال خود به خود منقضی می شود مگر اینکه 90 روز پیش از تاریخ انقضای یکساله رییس جمهوری آمریکا در نامه ای به کنگره از تمدید آن خبر بدهد.
در زمان بیل کلینتون این قانون علیه ایران تصویب شد ولی رئیس جمهور می تواند هر سال آن را لغو کند. جالب اینجاست که اوباما با آن شور و حرارت می خواست قوانین کنگره را علیه ایران وتو کند حالا جای تعجب دارد که خودش چنین قانونی را تمدید می کند.
اوباما وضعیت اضطراری برای ایران را به خاطر وضعیت سیاسی این کشور اعلام کرده است و اعتقاد دارد مذاکرات هسته ای هیچ ارتباطی به این قانون ندارد.
وی می گوید اگرچه ایران در مذاکرات هسته ای خود موفقیت هایی داشته است ولی سیاست های ایران در منطقه خاورمیانه با منافع آمریکا مخالف است و این کشور نمی تواند تحریم های خود را از ایران بردارد.
بر اساس توافق ایران با کشورهای موسوم به 5+1 قرار بود در قبال تعلیق بخشی از برنامه هسته ای بخشی از تحریم های اقتصادی نیز برداشته شود.
باراک اوباما در همین راستا بارها در تصویب تحریم های بیشتر علیه ایران از سوی کنگره هشدار داده بود که این تحریمها ممکن است به روند مذاکرات لطمه وارد کند.
نظر شما