به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، آیتالله دکتر محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، در مراسم تجلیل از نخبگان علمی، فرهنگی و ورزشی خوزستان، با اشاره به حرکت رو به جلوی آموزش و پرورش استان، این پیشرفت را بسیار مقدس و مبتنی بر تعالیم نظام اسلامی توصیف کرد و گفت: یکی از مؤلفه های این پیشرفت، نظام اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه بوده که در رأس آن رهبری دانش پرور و آگاه قرار دارد.
وی با اشاره به رشد علمی در دنیا، با بیان اینکه امروز بنا به اعتراف مؤسسات فرهنگی و علمی بینالمللی شتاب رشد علمی ایران 11برابر دیگر کشورهای جهان است، خاطر نشان کرد: این شتاب معلول نظام اسلامی است.
وی به مقایسهای از وضعیت علمی کشور، قبل و پس از انقلاب اسلامی پرداخت و افزود: بر اساس آمار موجود، پیش از انقلاب تعداد افرادی که اختراعی به ثبت رسانده بودند، به عدد انگشتان دست هم نمیرسید، اما این آمار پس از انقلاب به تدریج رشد پیدا کرد و در سال 84 تعداد اختراعات ثبت شده به رقم 6 هزار رسید و از سال 84 تا 90 از مرز 37 هزار مورد ثبت اختراع گذشت.
آیتالله حیدری، با اشاره به اینکه پیشرفت علمی کشور حتی برای مسئولان نظام جمهوری اسلامی هم قابل پیشبینی نبود، تصریح کرد: در سال 84 که سند چشمانداز 20 ساله کشور تنظیم شد، قرارگیری در جایگاه هفدهم علمی دنیا و مقام نخست در خاورمیانه در افق 1404، برای کشور پیشبینی شده بود، اما امروز ایران اسلامی به مقام 14 علمی دنیا و نخست منطقه دست یافته است.
وی عامل مهم دیگر در این حرکت مقدس را مدیریت و تلاش دست اندرکاران نظام آموزش و پرورش و پشتیبانی و نظارت دقیق وزارت متبوع دانست و اضافه کرد: عامل سوم در این حرکت اراده و تلاش نخبگان می باشد که این جلسه برای تجلیل از آنها برگزار شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به ارتقای جایگاه آموزش و پرورش خوزستان از رتبه 29 به 12 کشور، عنوان کرد: البته نباید به این جایگاه اکتفا کنیم، جوانان خوزستان استعداد دستیابی به مقام نخست کشور را دارند و امسال 147 نفر از مجموع هزار نفر رتبه اول کنکور مربوط به خوزستان بوده که تقریباً سهم یک ششم در کل کشور را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: در زمینه قرآنی و نهج البلاغه هم همینطور بوده و خوزستان در سال گذشته با شرکت حدود 450 هزار دانشآموز در مسابقات قرآنی در سطح کشور، مقام اول را بهدست آورد که مشارکت 50 درصدی دانش آموزان خوزستانی در مسائل قرآنی را نشان میدهد، اما نباید به این امر قانع باشیم بلکه باید شرایطی فراهم شود که 900 هزار دانش آموز خوزستان در این مسابقات شرکت کنند.
همچنین رحمن فلاحی، مدیر کل آموزش و پرورش استان خوزستان، اذعان داشت: این جشن در حقیقت جلوه ای زیبا از توانمندی استان اعم از معلمان ایثارگر، خلوص نیت همکاران و تلاش دانش آموزان و همراهی اولیای گرامی است که با همت خود این موفقیت ها و افتخارات کسب و در صحنه های علمی، ورزشی و فرهنگی گام های مؤثری برداشته شد.
وی با قدردانی از انسجام، همدلی و همکاری سایر دستگاه های استان در تعامل با آموزش و پرورش، این پیشرفت ها را برگ های زرین دیگری در تاریخ آموزش و پرورش خوزستان، تأکید کرد: با استناد به سفر اخیر وزیر آموزش و پرورش به استان، خوزستان به صورت جهشی جلو افتاده و این امر باعث شده تا این استان همچون دوران دفاع مقدس پیشگام در همه صحنه ها جلوه کند.
فلاحی، با اشاره به شعار(ما می توانیم) و همچنین باور کردن استعدادهای جوانان اظهار کرد: امروز جوانان خوزستانی واژه توانستن را آن طور که باید، معنا کرده اند و باور داشته اند و توان علمی خود را به سرانجام رساندند و شایسته است که مسئولان هم به این خودباوری توجه کنند تا به اهداف و مراحل علمی بالاتر برسیم.
وی به برخی از موفقیت ها و دستاوردهای علمی فرهنگی و ورزشی و کسب رتبه های برگزیده در مسابقات، جشنواره ها و المپیاد ها توسط دانش آموزان، دبیران و مدیران استان اشاره کرد و یاد آور شد: همه نگاه ها، توانمندی ها و همه همراهی های مسئولان با آموزش و پرورش در این است که عدالت آموزشی محقق شود.
لازم به ذکر است، در این مراسم 364 دانشآموز، دبیر و مدیر برگزیده شامل 148 دانشآموز حائز رتبه زیر هزار در کنکور سراسری 91، 18 مدالآور المپیادهای علمی، جشنواره خوارزمی و برگزیده مسابقات علمیکاربردی شاخه فنی و حرفه ای و کاردانش، 138دانشآموز حائز رتبه کشوری در مسابقات فرهنگی، هنری و ورزشی و 14 برگزیده جشنواره جابربنحیان در مقطع ابتدایی تقدیر و به 46 دبیر و مدیر برگزیده جشنواره الگوهای برتر تدریس، جشنواره برنامه سالانه مدیران و طراحی سؤالات استاندارد کشوری لوح تقدیر و هدایایی اهدا شد.
پایان پیام/
نظر شما