جلسات سنتی آموزش قرآن کریم در مساجد مازندران احیا می‌شود

مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران از احیای جلسات سنتی آموزش قرآن کریم در مساجد این استان خبر داد.

محمد فوقی، مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران امروز(22اسفند) با اشاره به محور فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی مساجد به خبرنگار شبستان گفت: محور فعالیت‌های این نهاد امور قرآنی است و با توجه به گفته پیامبراعظم(ص) که فرمودند: مساجد برای قرآن بنا نهاده شده‌اند، یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های مساجد که نیازمند احیا شدن است، امور قرآنی است، از این رو بخش اعظم فعالیت‌های ما در کانون‌های فرهنگی مساجد پرداختن به امور قرآنی است.


وی اظهار داشت: احیاء کارکرد واقعی مساجد در حوزه قرآن، توجه به نقش جلسات سنتی در رشد و توسعه فعالیت های قرآنی،ایجاد فضای عمومی آموزش قران کریم،جایگاه ثابت برای قاریان در رشد سطح تلاوت و انس با قرآن و توسعه فعالیت های قرآنی مساجد از اهداف کلی احیای جلسات سنتی قرآن است.


مسئول دبیرخانه هیئت نظارت بر کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران ادامه داد: ایجاد شبکه منسجم قاریان مساجد، برگزاری جلسات سنتی آموزشی قاریان، ارتقاء سطح جلسات قرآنی مساجد، آموزش و تربیت قاریان و حافظان در جلسات سنتی و توجه ویژه مسئولان و متولیان مساجد و قران به نقش جلسات قرآنی مساجد(سنتی) در تربیت نخبگان قرآنی از دیگر اهداف این طرح است.


وی گفت: یکی از اولویت‌ها برای احیای جلسات سنتی، همراه کردن مساجد با این جلسات است، به این معنا که جلسات سنتی قرآن کریم باید در اولویت کاری مساجد باشد.


فوقی با اشاره به نقش جلسات سنتی در ارتقای فعالیت‌های قرآنی گفت: تقریباً همه نخبگان حفظ و قرائت قرآن از دل جلسات سنتی برخاسته‌اند و نقش جلسات سنتی در رشد فعالیت‌های قرآنی مانند نقش خانواده در تربیت انسان در جامعه است.


وی به کارگیری شیوه‌های نوین آموزش قرآن کریم را در جلسات سنتی امر مفیدی دانست و گفت: به کارگیری شیوه‌های نوین آموزشی در کنار شیوه‌های سنتی می‌تواند در جذب مخاطب و تربیت افراد بسیار مؤثر باشد، از این رو بهتر است شیوه‌های نوین کارشناسی شده و با رعایت همه اصول به جلسات تزریق شوند.

 

فوقی با بیان اینکه در این طرح جلسات سنتی آموزش قران کریم توسط خانه های نور در مساجد تشکیل و تقویت می شوند، خاطرنشان کرد: راه اندازی و احیاء جلسات (سنتی) آموزش قرآن کریم بصورت حضوری با داشتن حداقل سواد خواندن توسط کانون های تخصصی – خانه های نور- کانون فرهنگی هنریبرگزار می شود.


وی با اشاره به اینکه در این جلسات روخوانی، روانخوانی، فصیح خوانی، تجوید، وقف و ابتدا، صوت و لحن، حفظ موضوعی و ترتیبی آموزش داده می شود، یاداور شد: کتاب حلیه القرآن سطح1 و2 استاد موسوی بلده و یا تجوید مقدماتی نور- روخوانی و روانخوانی استاد محمد خواجوی و احمد حاجی شریف- لوح فشرده تلاوت های ترتیل و تحقیق استاد منشاوی، خلیل الحصری، پرهیزکار- درسنامه حفظ قرآن کریم تالیف استاد حاج ابوالقاسم، سید مصطفی حسینی و علی قاسمی از منابع آموزشی این جلسات است.


پایان پیام/

کد خبر 237331

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha