به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، بدون شک قدردانی در زحمات و تلاش های اصحاب فرهنگ و هنر همواره یکی از شاخص های اصلی برای سنجیدن جایگاه این حوزه تأثیرگذار در جوامع مختلف به حساب می آید.
حمایت مادی و معنوی از اصحاب فرهنگ و هنر در زمانی که به سنین از کار افتادگی و کهولت سن می رسند علاوه بر تسکین آلام آنان می تواند زمینه ساز انتقال تجربیات گرانبهای این ذخایر ارزشمند فرهنگی بوده و باید این مهم علاوه بر توجه مدیران و متولیان حوزه فرهنگی استان مورد توجه سایر مسئولان استانی نیز قرار گیرد.
کردستان یک استان فرهنگی است و جایگاه والای اصحاب فرهنگ و هنر همواره در آداب و سنن مردمان این خطه از میهن اسلامی بسیار والا بوده و هنرمندان، نویسندگان، ادبا، شعرا و اصحاب رسانه همواره دارای منزلت و جایگاه ویژه ای در بین مردمان این دیار برخورداند.
کردستانی های فرهنگ پرور هیچگاه برای تفقد و دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر منتظر دستگاه های دولتی و مدیران نبوده و در دسته ها و گروه های خودجوش به دیدار اصحاب فرهنگ و هنر به ویژه پیشکسوتان این عرصه می روند.
در این برهه زمانی نیز خوشبختانه سکان دار حوزه فرهنگ و هنر استان به یک مدیر بومی واگذار شده و مدیرکل خدوم و تلاشگر فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان همگام با دیگر هم استانی های خویش در راستای عمل به این سنت حسنه و در ایام مختلف سال به دیدار و سرکشی از اصحاب فرهنگ و هنر به ویژه پیشکسوتان این عرصه می شتابد.
در یکی از این حرکات خود جوش فرهنگی با حضور اصحاب فرهنگ و هنر استان متشکل از نویسندگان، شعرا، ادبا، روزنامه نگاران، هنرمندان حوزه های مختلف هنری، مسئولان شورای شهر، نظام مهندسی، سازمان های خیریه در حوزه فرهنگ و هنر و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از عبدالله قربانی پیشکسوت حوزه موسیقی کردستان تفقدی به عمل آمد.
قباد میمنت آبادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستانی در این محفل فرهنگی و هنری بر توجه و حمایت هرچه بیشتر این اداره کل از پیشکسوتان حوزه فرهنگ و هنر استان تأکید کرد و افزود: با تمام توان برای رفع مشکلات اصحاب فرهنگ و هنر در حوزه های مختلف گام برخواهیم داشت و در این مسیر نیز پذیرای هرنوع ایده و طرح از سوی فعالان این عرصه هستیم.
وی افزود: به منظور کاهش آلام استاد عبدالله قربانی نیز این اداره کل آمادگی دارد تمام هزینه های درمانی این هنرمند پیشکسوت کردستانی را تقبل کرده و حمایت های لازم را به عمل آورد.
در ادامه این مراسم نیز سید اسماعیل حسینی و نجم الدین شوکت یاریان از شعرا و ادبای برجسته کردستانی سخنانی را در خصوص حمایت از پیشکسوتان حوزه فرهنگ و هنر، فراهم کردن زمینه های لازم برای حفظ دستاوردهای فرهنگی و هنری در استان مطرح کردند.
محمدصدیق ثابتی، رئیس سازمان نظام مهندسی استان کردستان نیز در این مراسم از تخفیف ویژه این سازمان در حوزه های تخصصی و فنی مهندسی برای اصحاب فرهنگ و هنر، تشکیل صندوق حمایتی از اصحاب فرهنگ و هنر استان با حضور خودجوش جامعه چندصد نفری مهندسان استان و آمادگی این سازمان برای طراحی و عملیات فنی مهندسی خانه هنرمندان استان کردستان به صورت کاملاً رایگان خبرداد.
جلال شریعتی، عضو شورای شهر سنندج نیز در این مراسم از کم کاری های این شورا در حوزه فرهنگ و هنر از مردم سنندج عذرخواهی کرد و گفت: بدون شک استان فرهنگی کردستان و شهر فرهنگ پرور سنندج شایسته والاترین خدمات در حوزه فرهنگ و هنر بوده و مردمان فرهنگ دوست این خطه از میهن اسلامی با حمایت ها، تلاش ها و فعالیت های خود جوش خویش در راستای حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر گام های بسیاری جلوتر از مسئولان هستند.
وی افزود: نگاه ویژه مردم کردستان به اصحاب فرهنگ و هنر مایه فخر و مبهات بوده و امید است این فرهنگ والا همواره در استان جاری و ساری باشد
در ادامه این مراسم سهیلا محمدی، شیلان گیلانی، صباح هورامی، یحی صمدی، هورامان بهرامی و سلمی ساعدی از شعرا و ادبای کردستانی اشعاری را در حوزه فرهنگ و هنر استان سرودند و بر ضرورت حمایت هرچه بیشتر از اصحاب فرهنگ و هنر و پیشکسوتان این عرصه تأکید کردند.
گفتنی است استان کردستان سرشار از مبانی فرهنگی و هنری بوده و فعالان حوزه فرهنگ و هنر این استان در اعصار مختلف همواره افتخارات بسیاری را در عرصه های ملی و بین المللی برای ایران اسلامی به ارمغان آورده اند.
اوج این عزت و اقتدار فرهنگی در سخنان و منویات گهربار مقام معظم رهبری در اردیبهشت سال 88 و در سفر پرخیرو برکت معظم له به کردستان تبلور یافت که ایشان کردستان را به عنوان سرزمین هنر و فرهنگ معرفی کردند و برای نخستین بار در کشور از یک استان به این نام یاد کردند که این مهم نشان از جایگاه والای کردستان در حوزه فرهنگ و هنر ایران اسلامی و فعالیت ها و خدمات ارزنده اصحاب فرهنگ و هنر این دیار در راستای نشر مبانی فرهنگی ایران اسلامی است.
بدون شک حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر و فراهم کردن تسهیلات لازم برای آنان زمینه ساز تعالی هرچه بیشتر این عرصه و توسعه و تعالی سایر حوزه های اجتماعی در جامعه خواهد بود و حرکت های خودجوش مردمی برای رفع مشکلات پیشکسوتان حوزه فرهنگ و هنر بسیار ارزنده بوده و حمایت و مشارکت مسئولان دستگاه های متولی امر می تواند در این حوزه بسیار مؤثر باشد
استاد عبدالله قربانی متخلص به " عبدالله ماچکه ای " از 14 سالگی خوانندگی و کار هنری را شروع کرده و در مدت بیش از 50 سال فعالیت هنری، ضمن خلق بیش از ده ها ترانه ارزشمند در زنده نگه داشتن و ارتقاء موسیقی فولکلور کردستان نقش ارزنده ای داشته است.
قربانی در چندین جشنواره منطقه ای و ملی و بین المللی حضور داشته و حائز رتبه های برتری در عرصه موسیقی فولکلور و محلی از این جشنواره ها شده است و برای حوزه هنر موسیقی فولکلور ایران اسلامی در عرصه های بین المللی افتخارات بسیاری به ارمغان آورده است.
پایان پیام/
نظر شما