قیروان شهر ۳۰۰ مسجد؛ سفری به قلب تاریخ اسلام

قیروان معروف به شهر ۳۰۰ مسجد یکی از مهم‌ترین شهرهای تاریخی تونس است که گردشگران می‌توانند تنها با یک بازدید، عمق فرهنگی و معنوی منحصر به فردی را کشف کنند و تجربه‌ای کاملاً متفاوت از مقاصد تفریحی معمول درک کنند.

خبرگزاری شبستان، گروه بین‌الملل: شهر قیروان تونس با وجود جایگاه برجسته‌اش در تاریخ اسلام برای بسیاری از گردشگران نسبتاً ناشناخته مانده است. غافل از اینکه یکی از قدیمی‌ترین شهرهای جهان اسلام است که فقها پس از مکه، مدینه و قدس، آن را چهارمین شهر مقدس اسلامی می‌دانند.

قیروان یکی از مهم‌ترین شهرهای تاریخی تونس است. به طوری که خیابان‌های پر پیچ و خم و دیوارهای سفید و آبی آن، تاریخ غنی این کشور را در خود جای داده‌اند، به ویژه از آنجایی که این شهر نقطه فتوحات اسلامی به شمال آفریقا و اندلس بوده است.

قیروان یا «شهر ۳۰۰ مسجد» در ۱۵۶ کیلومتری پایتخت، تونس، واقع شده است. این شهر با رنگ‌های آرام، کوچه‌های باریک و پر پیچ و خم و گنبدهای متعدد اطراف مسجد «عقبه بن نافع» از فرماندهان صدر اسلام و بنیانگذار این شهر، شناخته می‌شود.

قیروان در سال ۵۰ هجری قمری (۶۷۰ میلادی) توسط عقبه بن نافع به عنوان پایگاهی برای فتوحات اسلامی در شمال آفریقا تأسیس شد و هم به عنوان پایگاه نظامی و هم غیرنظامی مورد استفاده قرار گرفت.

 با گذشت زمان، این شهر به یک مرکز فرهنگی بزرگ با زندگی علمی، فرهنگی و مذهبی شکوفا و به پایتخت معنوی مغرب اسلامی و یکی از فعال‌ترین مراکز انتشار و آموزش اسلام در قرون وسطی تبدیل شد.

قیروان شهر ۳۰۰ مسجد؛ سفری به قلب تاریخ اسلام

قیروان دارای میراث اسلامی بی‌نظیری است که شبیه یک موزه روباز است. یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی آن، مسجد عقبه بن نافع، یکی از قدیمی‌ترین مساجد آفریقا و جهان اسلام است. این مسجد با معماری مستحکم دوره اغلبیان و تزئینات ساده خود که منعکس کننده روحیه زهد رایج در آن زمان است، متمایز می‌شود.

این مسجد دارای حیاطی بزرگ، مناره‌ای بلند به سبک اندلسی-مراکشی و نمازخانه‌ای است که می‌تواند هزاران نمازگزار را در خود جای دهد و بازدید از آن را به یک تجربه معنوی و معماری منحصر به فرد تبدیل می‌کند.

قیروان شهر ۳۰۰ مسجد؛ سفری به قلب تاریخ اسلام

حوض  یا  استخر کوچک دوره اغلبیان این مسجد یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی این شهر است. این یک مخزن آب عظیم است که در قرن نهم میلادی ساخته شده است. این حوض از حوضچه‌های دایره‌ای بزرگی تشکیل شده که برای ذخیره آب باران استفاده می‌شده است. این شاهکار معماری، پیشرفت‌های مسلمانان در تکنیک‌های آبیاری و مهندسی عمران در آن زمان را نشان می‌دهد.

شهر قدیمی قیروان، که از سال ۱۹۸۸ در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است، با کوچه‌های باریک، طاق‌های سفید و بازارهای سنتی خود که به خاطر فرش‌های دستباف قیروانی (ضرابی) و صنایع دستی اصیل خود مشهور هستند، بازدیدکنندگان را مجذوب خود می‌کند.

قیروان شهر ۳۰۰ مسجد؛ سفری به قلب تاریخ اسلام

با وجود این اهمیت تاریخی، مذهبی و فرهنگی، قیروان تا حد زیادی برای گردشگران ناشناخته مانده است، گردشگرانی که می‌توانند تنها با یک بازدید، عمق فرهنگی و معنوی منحصر به فردی را کشف کنند و تجربه‌ای کاملاً متفاوت از مقاصد تفریحی معمول ارائه دهند. قیروان با شبکه حمل و نقل آسان از سوسه و المنستیر و گزینه‌های متنوع اقامتی، به انتخابی جذاب برای هر کسی که به دنبال سفری به قلب تاریخ اسلام است، تبدیل شده است.

کد خبر 1822454

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha