به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، جلسه علنی امروز (سه شنبه ۲۰ خرداد) مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و بررسی گزارش کمیسیون بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص استنکاف و اجرای ناقص قوانین توسط مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان در بروز حادثه آتش سوزی بیمارستان قائم رشت در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
پس از قرائت این گزارش توسط سخنگوی کمیسیون بهداشت درمان و آموزش پزشکی، نمایندگان با ۲۱۳ رای موافق، ۱۵ رای مخالف، یک رای ممتنع از مجموع ۲۳۸ نماینده حاضر با اعمال ماده ۲۳۴ درباره این گزارش برای ارجاع به قوه قضائیه موافقت کردند.
به گفته یکی از اعضای هیات رئیسه مجلس در جلسه غیر علنی صبح امروز هم با حضور وزیر کشور ابعاد حادثه تروریستی شهرستان تفتان که موجب به شهادت رسیدن ۱۰ نفر از کارکنان فرمانده انتظامی در تاریخ ۵ آبان ۱۴۰۳ شد مورد بررسی قرار گرفته است.
توضیحات رئیس مجلس درباره جزئیات جلسه غیرعلنی
رئیس مجلس نیز توضیحاتی درباره جزئیات جلسه غیرعلنی ارائه کرد و گفت: جهت اطلاع هموطنان عزیز عرض میکنم که صبح امروز با حضور وزیر محترم کشور جلسهای در رابطه با مسائل مربوط به حوزه مرزی و سازمان ملی مهاجرت داشتیم.
پروژه انسداد مرزها و تعیین تکلیف لایحه سازمان ملی مهاجرت در دستور کار مجلس
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در توضیح جلسه غیرعلنی امروز در جمع خبرنگاران گفت: پنجم آبان ماه ۱۴۰۳ شاهد اقدام بزدلانه تروریستی در تفتان سیستان و بلوچستان بودیم که یکی از اتباع محل مراجعه میکنند به بخشداری به جهت پیگیری جلب رضایت و جمع آوری امضا برای دو تن از مجرمین بازداشت شده. این موضوع قدری ناامنی و بی نظمی ایجاد میکند و بخشدار تماس با جانشین انتظامی میگیرند و سریعاً نیروها را اعزام میکنند. رئیس پاسگاه و حدوداً ۹ تن از نیروهای انتظامی مسلح در محل حضور پیدا میکنندفرد مورد نظر متواری میشود. نیروی انتظامی نیز محل را ترک میکند. اما در مسیر گرفتار کمین تروریست میشوند و با توجه به غافلگیری که ایجاد کردند، همه عزیزان ما در آن اقدام ناجوانمردانه تروریستها به شهادت رسیدند.
عباس گودرزی افزود: پیرو دستور رئیس محترم مجلس شورای اسلامی، کمیسیونهای امنیت ملی و سیاست خارجی و همچنین امور داخلی و شوراها ماموریت پیدا کردند تا به محل اعزام شوند و در این عزیمت گزارشی را مستند و میدانی تهیه کنند. بعد از نشستها، دیدارها و جلسات متعدد بر اساس ماده ۱۰۷ آیین نامه داخلی مجلس، امروز خدمت وزیر محترم کشور بودیم و ارائه گزارش هر دو کمیسیون مستند به نظارتهای میدانی مورد استماع نمایندگان ملت قرار گرفت. در ادامه روسای کمیسیونهای امنیت ملی و امور داخلی نقطه نظراتشان را بیان کردند. تعدادی از نمایندگان از جمله نماینده محترم تفت هم نقطه نظراتی را داشتند. اهم موضوعاتی که مورد تاکید قرار گرفت از سوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، بحث ادامه پروژه انسداد مرزهاست. ما ۱۴۰۰ کیلومتر در سیستان و بلوچستان مرز داریم که ۱۱۰۰ متر آن خشکی و ۳۰۰ کیلومتر آن آبی است.
وی خاطرنشان کرد: البته این اقدام روند خوبی را داشته است. در سال گذشته ۱۰ الی ۱۵ کیلومتر از عملیات انسداد انجام شد و الان به چیزی بالغ بر ۱۷۰ کیلومتر رسیده است. البته منظور از انسداد صرفاً انسداد سخت نیست. ژ و ممکن است گاهی دیوارکشی و یا کشیدن سیم خاردار و گاهی ایجاد بازارچه باشد. گاهی اوقات هم ممکن به دلایل مختلف هوشمندسازی باشد که امروز مورد تاکید قرار گرفت. البته در کنار بحث ادامه پروژه انسداد، بحث در اولویت قرار دادن لایحه سازمان ملی مهاجرت بود که بعد از پایان رسیدگی به دستور کاری که الان ما نحن فی هست و نظام جامع باشگاه داری میباشد، دستور بعدی که در صحن علنی مورد بررسی قرار خواهد گرفت، همین لایحه سازمان ملی مهاجرت هست که مورد تاکید وزیر کشور قرار گرفت و رئیس کمیسیون شوراها خیلی تاکید بر این مطلب داشتند. وزیر کشور هم اصرار بر این داشتند که نمایندگان ملت در رسیدگی یک اختیارات و پاسخگویی یکپارچه ببینند. تاکید وزیر کشور این بود که به هر حال این یکپارچگی اختیارات و پاسخگویی باعث تحقق بهتر قانون و تسهیل در امور خواهد شد.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: به هر حال بحث تعامل بیشتر و تقویت روابط با کشورهای هم مرز ما مورد تاکید قرار گرفت. بحث تقویت امنیت بومی و مردمی در منطقه هم مورد تاکید قرار گرفت که مردم خونگرم سیستان و بلوچستان کاملاً پای کار هستند و ما باید این انگاره موجود را تبدیل به ذهنیت دقیقتری کنیم. مبنی بر اینکه استان سیستان و بلوچستان یک استان پر ظرفیت هست و دارای مردمی خونگر است و ما باید این رویکرد را با اقدامات و عملکردمان در آنجا ایجاد کنیم. این نکته را هم لازم است عرض کنم در همان ابتدا و پس از رخداد حادثه تفتان یک رزمایش عملیاتی با حضور نیروهای مسلح، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات و همه دستگاه ذیربط اجرا شد و ضربات مهلکی را به گروهکهای تروریستی وارد کردند و یک دستاوردهای اطلاعاتی و امنیتی ارزشمندی هم حاصل شد. به هر حال دشمن باید بداند با توجه به اشراف اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران آنها نخواهند توانست که ضربه موثری رو وارد کنند. این گونه اقدامات و حرکات بزدلانه هم حاکی از ضعف آن هاست که میخواهند ناامنی در محل و در منطقه در بین مردم ایجاد کنند. مردم بیگناهی یا نیروهای عزیز خدوم زحمت کشی که اینگونه خون پاک و مطهرشان ریخته میشود، دامن آنها را خواهد گرفت.
گودرزی افزود: نمونهای از اشراف اطلاعاتی و تسلط شبکههای امنیتی و اطلاعاتی کشور همین بحث دسترسی به اسناد پیچیده اطلاعاتی اسرائیل هست که حجم قابل توجهی از آن وارد ایران شد و قدرت بازدارندگی ما را افزایش داد و دشمن باید این را بداند که نظام مقدس جمهوری اسلامی در شرایطی که هست که چشم در برابر چشم نخواهد شد. بلکه با کوچکترین اقدام دشمن مطمئن باشند که چشم در برابر دو چشم خواهد بود و جمهوری اسلامی قادر است که هر نقطهای را که اراده کند با قدرت آفندی و موشکی هزنیه سنگینی را روی دست دشمن قرار دهد.
ارجاع گزارش ساماندهی ارسال گزارشهای نظارتی مجلس به مراجع قضائی به کمیسیون قضایی
در ادامه جلسه علنی امروز و در جریان بررسی گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در خصوص ساماندهی ارجاع گزارشهای نظارتی مجلس به مراجع قضایی و شبه قضایی و پس از طرح اظهارات تعدادی از نمایندگان، با تصمیم نایب رئیس مجلس این گزارش با استناد به ماده ۴۵ به کمیسیون مربوطه ارجاع داده شد.
براساس قوانین موجود، مجلس در جریان نتیجه گزارشهای ارجاعی به قوه قضاییه قرار نمیگیرد
در همین ارتباط معاون حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه با حضور در صحن علنی با بیان اینکه «جایگاه مجلس و گزارشاتی که به قوه قضاییه ارجاع میشود بر اساس قانون آیین نامه داخلی مجلس، فقط اعلامی است و بر اساس قوانین موجود مجلس سمت پیدا نمیکند تا بخواهد موضوع را مورد تعقیب قرار دهد»، عنوان کرد: برای اینکه مجلس بتواند در فرآیند رسیدگی به گزارشات ارجاعی به قوه قضاییه ورود کند، باید حکم قانونی وجود داشته باشد.
در ادامه جلسه علنی امروز، نمایندگان در بیانیهای درباره زیادهخواهیهای دولت ایالات متحده آمریکا تاکید کردند: مجلس شورای اسلامی هشدار میدهد که صدور هرگونه قطعنامه در شورای حکام آژانس، فرآیند مذاکرات را عمیقاً تخریب خواهد کرد و این آمریکاست که باید هزینه رفتار خصمانه آژانس را پرداخت کند.
همچنین ۲۱۰ نفر از نمایندگان در نامهای به رئیس جمهوری خواستار استمحال و بخشش سود وامهای کشاورزی و دامپروری به دلیل خشکسالیهای بیسابقه و ناتوانی کشاورزان و دامپروران در بازپرداخت وامهای خود شدند.
در پایان این جلسه، نایب رئیس مجلس با تبریک عید غدیر گفت و با تشکر از حرکت قدرتمندانه وزارت اطلاعات افزود: وزارت اطلاعات، اطلاعات مهمی از رژیم صهیونیستی به دست آورده که میتواند معادلات منطقه را تغییر دهد و دست رژیم صهیونیستی را در معادلات خالی کند.
حمیدرضا حاجی بابایی با اعلام اینکه جلسه علنی مجلس فردا (چهارشنبه) تشکیل نمیشود و نمایندگان مجلس به مناسبت آغاز دومین سال فعالیت مجلس دوازدهم به دیدار مقام معظم رهبری میروند، گفت: جلسه بعدی مجلس دوشنبه (۲۶ خرداد) برگزار میشود.
نظر شما