توضیحات جهانگیر درباره دستگیری نزدیکان حجت‌الاسلام صدیقی/ عدلیه هیچ تبعیضی قائل نیست

جهانگیر گفت: آقای صدیقی هیچ پیگیری برای موضوع دستگیری نزدیکانش نکرد و اعلام آمادگی برای پیگیری قضایی اعلام کرده است، دستگاه قضایی هیچ تبعیض و خط قرمزی در داخل و خارج از قوه برای رسیدگی به تخلفات و پرونده های قضایی نمی شناسد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد دستگیری نزدیکان حجت‌الاسلام صدیقی گفت: بیش از ۱۰ روز گذشته   افرادی به تعداد ۶ نفر دستگیر شدند و عروس و فرزند وی نیز جزو این افراد هستندو موضوع اتهامات مشخص نیست باید منتظر بررسی و روند قضایی  است.

وی افزود: انگونه که تحقیق کردم اتهامات مالی است و باید منتظر مشخص شدن روند بررسی باشیم و اقای صدیقی هیچ پیگیری برای موضوع نکرد و اعلام آمادگی برای پیگیری قضایی اعلام کرد، دستگاه قضایی هیچ تبعیض و خط قرمزی در داخل و خارج از قوه نمی شناسد و در موضوع فرزندان معاون اول، دیدید که  قوه قضائیه پیش قدم شده و اکنون نیز این پرونده در حال رسیدگی است که با روشن شدن ابعاد آن اطلاعات به خدمت مردم می رسانیم.  

باید قانون مشخصی در موضوع نگهداری حیوانات ابلاغ و تنظیم شود

جهانگیر در مورد ممنوعیت سگ گردانی و اقدام دادستانی ها گفت: در خصوص این پدیده در جامعه دو نکته مورد توجه است اول امنیت و سلامت افراد جامعه که ممکن است با خطر مواجه شوند، در بوستان‌ها یی که کودکان بازی می کنند امکان انتقال بیماری به کودکان وجود دارد و در تمام کشورهایی که اجازه این کار داده می شود ضوابطی هم قرا داده شده تا شاهد انتقال بیماری به کودکان نباشیم واقدام دادستانی های بعنوان مدعی عمومی و موضوع بهداشت و انتقال بیماری به شهروندان بوده است، افراد علاقمند به نگهداری حیوانات در این امر باید حدود و حریم دیگران را حفظ کنند و این مسئله نباید باعث نقض حقوق دیگران باشد.

وی افزود: شکایاتی از مردم در آپارتمان ها و نگهداری آن در منازل داشته ایم که برخورد قانونی می شود و باید از ایجاد اختلافات ونزاعات در جامعه جلوگیری کنیم و بابد قانون مشخصی ابلاغ و تنظیم شود تا از اقدامات سلیقه ای و شخصی جلوگیری شود و نباید اجازه دهیم در خلأ قانونی اختلافات میان مردم بالا بگیرد.

تامین خسارت ۵۵۱ خورد فاقد بیمه بدنه در حادثه بندر شهیدرجایی 

جهانگیر در مورد پرونده بندر شهید رجایی گفت: این پرونده بزرگ و وسیع بود خسارت ناشی از انفجار ابعاد زیادی داشت و بلافاصله پرونده در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفت و ۱۰ جلد مستندات، قرار ارجاع به کارشناسان فنی صادر شده است و در مرحله بازدید از محل بندر شهید رجایی و حصول نظرات کارشناسی هستیم، این حادثه ۵۷ جان باخته داشت و دیه ۴۱ نفر پرداخت شد، خسارت تمام ماشین های دارای بیمه بدنه تامین و خسارت خودروهای فاقد بیمه نیز به تعداد ۵۵۱ دستگاه تامین شده است و به تعدا ۷۵ نفر دیه واریز شده است و دیه مابقی افراد نیز واریز می شود.

وی افزود: در مورد سایر خسارت از جمله تاجران، ۳ هزار کانتینر ارزیابی خسارت شد و با پیگیری های لازم بقیه نتایج اطلاع رسانی می شود دستگاه قضایی برای تمام قصورها پیگیری قضایی انجام می دهد.

جهانگیر در مورد اینکه نقش پلتفرهایی مثل دیوار در افزایش اجاره بها و اقدام قوه قضاییه در این زمینه گفت: این سکوها به دلیل قیمت های غیرواقعی مورد اعتراضات مردم بودند سکوهای ثبت آگاهی صرفا برای ثبت آگاهی با قیمت مناسب در فضای مجازی هستند بنابراین نقشی در بالا و پایین بردن قیمت‌ها ندارند و معامله خارج از این سکوها انجام می شود اما برخی آگهی غیرواقعی می دهند که دادستانی با استفاده از هوش مصنوعی و برخی اطلاعات داده ها جلوی اینگونه از جرم‌ها و سودجی ها گرفته می شود.

داروهای سقط جنین اجازه تحویل دارو به بیمار ندارند/ مجازات درجه ۳ برای فروشندگان داروی سقط جنین 

سخنگوی قوه قضاییه در مورد داروهای غیرقانونی در بازار برای سقط جنین و فروش این گونه از داروها اظهار کرد:  در کشور داروهای سقط جنین فقط از طریق مراکز بهداشتی دارای مجوز از طریق پزشک اعمال می شود و اجازه تحویل دارو به بیمار وجود ندارد و پلیس و دستگاه قضا به محض رصد با افردییکه تبلیغ می کنند برخورد می کند و اگر در مطب کشف شود مطب پلمپ و مجازات درجه سه برای فروشندگان درنظر گرفته شده و بیش از ۱۰۰ مورد گزارش به دادستانی رسید و افرادی دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.

توضیحات سخنگوی دستگاه قضا در مورد قصاص قاتل الهه حسین‌نژاد 

جهانگیر در مورد قتل الهه حسین‌نژاد گفت: چند نکته در این زمینه عرض می کنم، دستگاه قضایی طبق وظیفه و دستور رئیس دستگاه قضایی بررسی ابعاد موضوع را در دستور کار قرار داد و داستانی ها برای جلوگیری از ناامنی این پرونده را در دستور کار قرار دادند برخی در رسانه ها و فضای مجازی تلاش می کنند، ناامنی ایجاد کنند و افرادی که به این موضوع دامن می زنند با آنها برخورد لازم انجام می شود این پرونده در مرحله طی مقدمات اولیه است و از اظهارات عجولانه باید جلوگیری کنیم تا دستگاه قضا به دقت به موضوع رسیدگی کند

وی افزود: در خصوص اینکه این جنایت با چه هدفی بود و آیا قصاص انجام می شود یا خیر باید اجازه دهیم سرانجام پرونده مشخص شود و در صورت تکمیل پرونده مراحل قصاص مشخص می شود در مواردیکه جنایت احساس عمومی را جریحه دار کند و مصلحت در اجرای قصاص باشد و فرد تمکن پرداخت بقیه دیه نداشته باشد مبلغ از بیت المال پرداخت می شود و در صورت مشخص شدن قصاص زمینه آن از طریق قوه قضائیه فراهم می شود.

دو مجرم قتل قاضی باقری در حین بازداشت مصدوم و در بیمارستان بستری هستند 

وی در مورد پرونده قتل احسان باقری قاضی قوه  گفت: این قاضی در ۶ خرداد در شیراز به صورت ناجوانمردانه توسط دو فرد سیاه‌پوش با ضربات متعدد چاقو به شهادت رسید و موضوع در دستور کار دادسرای جرایم ویژه گرفت و اقدامات خوبی انجام شد و با تلاش شبانه روزی مرکز اطلاعات قوه قضاییه و دست اندرکاران دادگستری فارس، متهمان اصلی شناسایی و در تاریخ ۱۷ خرداد در رکن آباد شیراز دستگیر شدند که در حین دستگیری مصدوم شدند و هر دو در بیمارستان بستری هستند و هنوز تحقیقات از آنها شروع نشده و به محض تحقیقات به اطلاع مردم می رسانیم، دستگاه قضایی در برخورد با افرادیکه می خواهند جامعه را ناامن کنند  کاملا هوشمندانه برخورد می کند و حاضر است به قیمت شهادت دست اندرکاران مبارزه با فساد را ادامه دهد.

سامانه هوشمند قضایی و فراجا اجازه فرار و ارتکاب به جرم زندانیان در مرخصی را نمی دهد

جهانگیر در مورد مرخصی سارقان و اشرار گفت: قانونگذار اجازه استفاده از ارفاقات را به این گروه از مجرمان نداده است این افراد اگر تحت قرار باشند و اگر قرار وثیقه و کفیل خود را تامین کنند می توانند تا روز محاکمه از آزادی خود استفاده کنند، در مورد مرخصی نیز کسانیکه اجازه مرخصی دارند به شرط قانونی و شرایط قانونی می توانند از مرخصی استفاده کنند.

وی افزود: کسانی که در مرخصی،مرتکب  ارتکاب جرم می شوند سامانه ای راه اندازی شده که با کلانتری ها ارتباط دارد و موفق شده تعداد زیادی از متهمان را در حال ارتکاب جرم و یا فرار شناسایی کند، دستگاه قضا با همکاری فراجا اجازه ایجاد ناامنی به آنها نمی دهد.

وی گفت: سازمان زندان‌ها برای بازگشت زندانی مسئولیت ندارد و مورد را به مرجع قضایی اطلاع و دستگاه قضا به ظابطین اطلاع می دهد و فرد دستگیر می شود و با این سامانه به صورت هوشمند اجازه فرار حتی یک نفر داده نخواهد شد.

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه گفت: خبر بسیار خوبی که این روزها در جامعه منتشر شد عملیات هوشمندانه وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در ارکان امنیتی صهیونیست‌ها بود که در یک مسئله و اقدام تاریخی موفق شدند اطلاعات ذی‌قیمتی را از این رژیم منحوس به‌دست بیاورند و منتقل کنند که این امر باعث غرور و نشاط مسلمانان در ایران و اقصی نقاط جهان است.

وی افزود: دست یافتن به این پیروزی که در حوزه آفندی نشان از اقتدار اطلاعات ایران داشت را به سربازان گمنام امام زمان (عج) و به تمام ملل مظلوم که خواستار نابودی اسرائیل هستند تبریک عرض می‌کنم. دشمنان باید درس عبرت بگیرند چرا که امروز ایران اسلامی مقتدرتر از همیشه تلاش می‌کند به وظایف خود عمل کند و در این راه از ارزش‌هایی که آفریده کوتاه نخواهد آمد.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله‌العالی) مبارزه با فساد از وظایف اصلی مدیران ارشد جامعه اسلامی است. ایشان تاکید کردند که شرط اول مبارزه با فساد دور بودن مسئولان و خانواده‌های آنها از عوامل فساد است.

وی ادامه داد: ایشان همچنین فرمودند که ضرر و زیان دچار شدن یک مسئول به فساد به علت جایگاه حساسی که در آن قرار دارد مضاعف است و عذاب آن نیز در پیشگاه الهی دوچندان خواهد بود و تاکید فرمودند که فساد همچون اژدهای هفت سری است که به این راحتی از بین نمی‌رود و مبارزه با آن کماکان باید ادامه داشته باشد. این بیانات مقام معظم رهبری در با مقابله بی‌امان با فساد در حالی‌است که رئیس عدلیه نیز بارها تاکید کردند که با فساد برخورد قاطع و بدون تبعیض داریم و مبارزه با فساد به صورت قاطعانه دنبال می‌شود. این مطالبه به‌حق مردم و رهبری قطعاً توسط قوه قضاییه به‌صورت همه‌جانبه و جدی در حال پیگیری است و دستگاه قضایی ذره‌ای از اجرای قانون کوتاه نخواهد آمد.

تاکنون ۶۳ هزار دستگاه انواع وسایل نقلیه از توقفگاه‌های سطح استان تهران در سال ۱۴۰۳ خارج شده است

وی در مورد آخرین وضعیت تعیین تکلیف خودروهای توقیفی در پارکینگ‌ها، اظهار کرد: با توجه به تاکیدات ریاست قوه قضاییه درخصوص تعیین تکلیف خودروهای توقیفی در پارکینگ‌ها دادستانی کل کشور دستور داد که دادستان‌ها در سراسر کشور به این موضوع ورود جدی داشته باشند تا جایی‌که به دلیل اهمیت این موضوع در سفرهای استانی ریاست قوه قضاییه، یکی از موضوعات مهم بازدید از پارکینگ خودروهای توقیفی است تا از تضییع بیت‌المال در پارکینگ‌ها جلوگیری شود.

وی افزود: در این خصوص با پیگیری‌های انجام شده تاکنون ۶۳ هزار دستگاه انواع وسایل نقلیه از توقفگاه‌های سطح استان تهران در سال ۱۴۰۳ خارج شده است. همچنین جلسات کارگروه ساماندهی این پارکینگ‌ها با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف از بنیاد تعاون فراجا، پلیس راهور، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و دادستان‌های استان‌ها به‌صورت منظم و هفتگی تشکیل و در رابطه با وسایل نقلیه توقیفی در این پارکینگ‌ها در شهرستان‌های مختلف تصمیم‌گیری‌های لازم صورت می‌گیرد.

جهانگیر گفت: به دلیل اینکه بخشی از این خودروها در سال‌های گذشته در این پارکینگ‌ها رسوب پیدا کرده و به‌صورت انباشته شده نگهداری می‌شد؛ لذا ریاست قوه قضاییه دستورالعملی صادر کرد که بر اساس آن در سال گذشته در مرحله اول نزدیک به ۱۰۰ هزار دستگاه از این وسایل تعیین‌تکلیف شد. مرحله دوم این طرح نیز در حال اجراست و خودروهای مانده و رسوب شده که نیاز به نشر آگهی دارند در روزنامه‌ها آگهی می‌شوند و پس از طی مراحل قانونی، اقدامات لازم برای تعیین تکلیف این خودروها انجام خواهد شد.

وی گفت: همچنین آموزش‌های لازم به پلیس راهور داده شده تا از توقیف غیرضروری خودروها جلوگیری به‌عمل آید تا امکانی فراهم شود که ساماندهی این توقفگاه‌ها با سرعت انجام شود. درخصوص نحوه نگهداری این خودروها نیز تذکرات لازم داده شده و قرار شد تا پایان شهریور ماه، درخصوص نحوه نگهداری از این خودروها استانداردسازی انجام شود و در صورت نیاز این پارکینگ‌ها مسقّف شوند تا خسارتی به اموال مردم وارد نشود.

نتیجه تحقیقات پزشکی قانونی در مورد قتل الهه حسین نژاد

 وی در مورد نتیجه تحقیقات پزشکی قانونی در خصوص الهه حسین نژاد گفت: در خصوص اقداماتی که  پزشکی  قانونی کرده نتیجه این بوده و آنچه که تا کنون گفته این است که  فوت در اثر اصابت جسم برنده روی قفسه سینه مقتوله است و علت فوت بر این مساله تاکید می‌کند؛ اما در خصوص سایر موارد ادعاهایی که در خصوص پیکر شده، تحقیقات ادامه دارد و به محض اینکه  نتیجه جدیدی از پزشکی قانونی اعلام  شود اطلاع رسانی می شود. هنوز اطلاعات تکمیلی اعلام نشده است.

به مردم توصیه می‌کنیم برای ریجستری گوشی خود به مراکز مجاز مراجعه کنند

جهانگیر درمورد آخرین وضعیت پرونده گروگان گیری خانواده رشتی (یک وکیل) در سال گذشته به مدت ۲۹ ماه، گفت: در خصوص این پرونده اقدامات تکمیلی در حال انجام است و گروگان گیری مربوط  به خانواده علم خواه بود که  تحقیقات انجام  و قرار کارشناسی صادر شد. نظریات کارشناسی واصل شده است. موصوع   پیام‌هایی که رد و بدل شده بود بررسی شده و  یک نفر از گروگان ها فوت شده بود که فوت او بررسی شده که آیا فوت او  ناشی از داروهایی بوده که به او خورانده شده( جمیله موسوی) مادر خانم آقای علم خواه بود که تحقیقات انجام شده است. از متهمان تحقیق شده است و  سایر کارشناسان نظراتشان را  دادند و پرونده در شرف تصمیم‌گیری است.

جهانگیر در رابطه با آخرین وضعیت پرونده باند قاچاق ۲۱ هزار گوشی موبایل گفت: این پرونده در دادگستری استان بوشهر تشکیل شده است. در این پرونده ۲۱ هزار گوشی تلفن همراه که اعم از ۱۸ هزار گوشی مدل آیفون و مابقی سایر برندها بودند و توسط متهمان از سال ۱۴۰۰ ریجستری شده‌اند، توسط ضابطین برای آن‌ها در شعبه بازپرسی دادگستری استان بوشهر، تشکیل پرونده شده است.

وی افزود: متهمان با استفاده از ۲۱ هزار گذرنامه بدون مراجعه صاحبان آنها اقدام به ریجستری تلفن‌های همراه می‌کردند که از این طریق مبالغی بیش از ۲ تا ۳ همت به دست آورده بودند؛ که در حال حاضر ۳ نفر از متهمان شناسایی شدند که یک نفر از آنها صاحب مغازه بوده و ۲ نفر دیگر از کارمندان گمرک بوده‌اند. هر ۳ نفر به اتهام، قاچاق گوشی به‌صورت باندی و سازمان یافته و پولشویی به‌صورت رمزارز و رشوه و ارتشا بازداشت شدند و پرونده در حال تحقیقات است.به مردم توصیه می‌کنیم برای ریجستری گوشی خود به مراکز مجاز مراجعه کنند و از در اختیار قرار دادن گذرنامه خود به افراد ناشناس خودداری کنند که گرفتار مشکلات قانونی نشوند.

قوه قضاییه ایران از همه اتباع خود در سراسر کشور حمایت می‌کند

وی درباره اقدامات قوه قضاییه در خصوص آزادی مهدیه اسفندیاری گفت: قوه قضاییه ایران از همه اتباع خود در سراسر کشور حمایت می‌کند.  در خصوص بازداشت غیرقانونی هدیه اسفندیاری در فرانسه در دستور کار است و سه نوبت کنسولی ما با این خانم ملاقات کرده است  و آن را  بررسی می کند. اتهامی که به ایشان  وارد  شده اتهام‌ تمجید از تروریست است،  در حالی که مطلبی که در کانال تلگرامی منتشر کرده مربوط به دفاع از مردم غزه بوده و از نظر دولت فرانسه دفاع از ملت های مظلوم جرم‌است، در حالی که بازداشت ایشان نقض ازادی حقوق بشر است. امیدواریم با پیگیری های وزارت خارجه و ستاد حقوق بشر ایران شاهد آزادی بی قید و شرط این هموطن مان باشیم.

وی  درباره اینکه دو نفر از سهامداران بانک پاسارگاد  ۱۰ هزار میلیارد تومان  وام گرفتند،  آیا قوه قضاییه ورودی به این موضوع دارد گفت:  باید آنرا بررسی کنیم و اگر صحت داشته باشد ورود میکنیم و  هر موضوعی که نقض قانون باشد هم سازمان بازرسی و هم دادستان های ما موظف هستند ورود کنند.

فعلا تصمیم جدیدی در مورد پرونده تتلو گرفته نشده است
وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده تتلو و بحث اعدامش گفت: هنوز خبر جدیدی نداریم و باید ببینیم روند دادرسی و عدم پذیرش یا پذیرش توبه به چه صورت است؟  فعلا تصمیم جدیدی گرفته نشده است.


ورود سازمان بازرسی به شکایات مردمی از سایت سازمان هواپیمایی
وی درباره شکایت های مردم از سایت سازمان هواپیمایی گفت: در این خصوص سازمان بازرسی ورود کرده  است. سازمان بازرسی در خصوص شکایتی که مردم کردند که  سایت سازمان هواپیمایی ثبت نام کرده ولی اقدامی نکرده است ورود کرده  و  به محض اعلام نتیجه آنرا اطلاع رسانی میکنیم.

اصلاح قانون بکارگیری سلاح را از سخگوی مجلس بپرسید
وی  درباره آخرین وضعیت اصلاح قانون بکارگیری سلاح گفت: باید از سخنگوی مجلس بپرسید زیرا قانون در اختیار مجلس است و در اختیار ما  نیست. این قانون  در قالب طرح است و  در قالب طرح توسط  نمایندگان داده شده و اکنون در کمیسیون های مربوطه در حال بحث است.

وی گفت: این قانون تلاش میکند اختیاری را برای فراجا ایجاد کند که در به کارگیری سلاح بتوانند بهتر به وظایفشان عمل کنند و منتظریم که انشالله مجلس تصمیم بگیرد و ما هم  از اینکه پلیس بتواند به وظیفه خودش بهتر عمل کند حمایت می کنیم.  اگر قرار باشد که با اشرار مبارزه شود لازمه آن این است   که پلیس بتواند آن  اختیارات لازم را  برای استفاده از سلاح در زمان مقتضی داشته باشد تا این اتفاق مبارک بیفتد. زیرا پلیس به عنوان خدمتگزار مردم برای امنیت پایدار مردم تلاش می کند و باید اختیارات  قانونی برایش  فراهم شود.  امیدواریم که با این طرح این اختیارات قانونی در اختیار پلیس قرار گیرد.

کد خبر 1822221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha