استفاده از ظرفیت مساجد در توانمندسازی هنرمندان صنایع دستی

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به برنامه‌ریزی گسترده برای برگزاری رویدادهای متنوع در سراسر کشور به مناسبت هفته جهانی صنایع‌دستی با محوریت سرمایه‌گذاری برای تولید و توسعه صادرات صنایع‌دستی اشاره کرد و گفت: باید از ظرفیت مساجد در توانمندسازی هنرمندان صنایع دستی استفاده کرد.

«مریم جلالی»، معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان درباره استفاده از ظرفیت مساجد برای آموزش بانوان در حوزه صنایع‌دستی گفت: بانوان در توسعه صنایع‌دستی نقش اساسی دارند و نیروی بالقوه و اثرگذار این حوزه هستند. یکی از سیاست‌های ما استفاده از ظرفیت نهادهای دیگر از جمله مساجد است. سرمایه‌گذاری فقط به‌معنای تأمین مالی نیست، بلکه گاهی به معنای شبکه‌سازی، توجه و بهره‌گیری از امکانات موجود است.

جلالی تصریح کرد: در این راستا به ادارات کل صنایع‌دستی در استان‌ها ابلاغ کرده‌ایم که از ظرفیت مساجد، خصوصاً در نقاط ورودی و خروجی شهرها، برای آموزش و فروش صنایع‌دستی بهره ببرند. بسیاری از فضاهای موقوفه‌ای و مغازه‌های وابسته به مساجد می‌توانند در راستای توانمندسازی هنرمندان و آموزش بانوان در حوزه صنایع‌دستی مورد استفاده قرار گیرند. 

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به اهمیت هفته جهانی صنایع‌دستی و ترویج هنرهای سنتی در این هفته اظهار داشت: تمامی استان‌ها، شهرها و روستاها در هفته جهانی صنایع‌دستی با برگزاری برنامه‌ها و رویدادهای متنوع به استقبال این مناسبت می‌روند. در این میان، محورهای اصلی برنامه‌ها، منطبق بر شعار سال یعنی "سرمایه‌گذاری برای تولید" تدوین شده‌اند؛ چرا که صنایع‌دستی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های تولیدی کشور محسوب می‌شود.

جلالی از اعطای لوح شهر جهانی یزد در حوزه زیورآلات سنتی توسط شورای جهانی صنایع‌دستی خبر داد و افزود: در کنار این افتخار بین‌المللی، چند شهر نیز به‌عنوان شهر ملی صنایع‌دستی در کانون توجه قرار گرفته‌اند؛ از جمله این شهرها می توان به «بفرویه» برای هنر «موتابی»، «میمند» به‌عنوان شهر ملی شیشه و «حسن‌آباد» برای قالی حسن‌آباد اشاره کرد.

رونمایی از مجوز آموزشگاه‌های آزاد صنایع‌دستی

معاون صنایع‌دستی کشور یکی از اقدامات نوآورانه این معاونت را رونمایی از مجوز آموزشگاه‌های آزاد صنایع‌دستی عنوان کرد و گفت: این طرح تحولی بزرگ در حوزه آموزش صنایع‌دستی ایجاد می‌کند و به هنرمندان درجه‌یک اجازه می‌دهد که آموزشگاه‌های تخصصی راه‌اندازی کنند؛ اقدامی که نقش مهمی در مهارت‌افزایی، اشتغال‌زایی و تداوم نسل هنرمندان خواهد داشت.»


گسترش صادرات صنایع‌دستی به کشورهای همسایه

جلالی توسعه صادرات صنایع‌دستی به کشورهای همسایه را یکی دیگر از برنامه‌های راهبردی این معاونت دانست و افزود: تمام استان‌ها موظف شده‌اند با برگزاری نمایشگاه‌هایی در کشورهای همجوار، زمینه‌ساز ایجاد روابط تجاری شوند. نخستین گام در این مسیر با برگزاری نمایشگاه در سلیمانیه عراق و توسط استان کرمانشاه انجام شد که در آن، ۱۳۰ هنرمند از ۳۱ استان در ۱۳۰ غرفه حضور داشتند. به اذعان برگزارکنندگان، بیش از ۱۴ میلیارد تومان قرارداد تجاری در این نمایشگاه منعقد شد.

معاون صنایع‌دستی کشور افزود: در ماه‌های آینده، سایر استان‌ها نیز برنامه مشابهی را با کشورهای مرزی و همسایه دنبال خواهند کرد.

                                     

کد خبر 1821980

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha