خبرگزاری شبستان؛ آران و بیدگل/روح اله باقری؛ همزمان با شمیم دلانگیز دهه پربرکت ولایت و در آستانه عید سعید غدیر خم، دستان قدردان جمعی از اعضای شورای هماهنگی و توسعه فعالیتهای قرآنی شهرستان آران و بیدگل، با گامهایی پر از احترام و قدردانی، به سوی منزل بانوی بزرگوار و پرهیزگار قرآنی، خانم «طیبه سلطانیفر» ، رهسپار شدند تا از بیش از چهار دهه مجاهدت خالصانه و خدمات بیمنت ایشان در مسیر نورانی قرآن کریم تجلیل کنند. این دیدار ساده اما صمیمی، نمادی از تکریم کسانی بود که عمر خویش را وقف ترویج فرهنگ قرآنی و هدایت جوامع به سوی آیات الهی نمودهاند و مصداق عبارت قرآنی “وَ مَنْ یَعملْ مِـنْ الصَّـالِحَـاتِ فَإِنَّـهُ لَهُ أَجْرٌ مُحْسَنٌ” (و هر که عمل نیکو انجام دهد پاداشی نیکو خواهد یافت) قرار گرفته اند.
نمونهای از خدمت بیچشمداشت: حدیث نفس یک عمر مجاهدت
در ابتدای این مراسم معنوی، رئیس اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل و دبیر شورای توسعه قرآنی آران و بیدگل با اشاره به سیره و تلاشهای بیوقفهی خانم طیبه سلطانیفر، گفت: خانم سلطانیفر، بانویی است که طی بیش از چهار دهه حضور در عرصه قرآنی، منشأ خدمات ارزشمند و بیبدیل قرآنی، فرهنگی و اجتماعی در شهرستان ما بوده است. ویژگی بارز ایشان این است که هرگز منتظر کمک کسی نمانده و هیچگاه چشمداشتی به فرد یا نهادی نداشتهاند و تمام فعالیتهایشان از عمق ایمان و اخلاص برخاسته است.
حجتالاسلام ابوالفضل مجیدیتبار، در ادامه به نقش محوری خانم سلطانیفر در تأسیس و بالندگی مؤسسه قرآن و عترت بیتالزهرا(س) اشاره کرد و گفت: این مؤسسه که در سال ۱۳۸۰ با مدیریت و مسئولیت ایشان تأسیس شد، طی سالهای گذشته نقش بسیار مؤثری در توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی آران و بیدگل ایفا کرده و امروز نیز به عنوان یکی از فعالترین مراکز قرآنی شهرستان، با مجوز سازمان تبلیغات اسلامی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حوزه آموزش قرآن و معارف اهل بیت(ع) فعالیت میکند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان آران و بیدگل در وصف این خادمه قرآن کریم گفت: ایشان الگوی بینظیری هستند که با عمل صالح و دعوت به سوی خدا، مظهر آیه شریفه «وَ مَنْ أَحْسَنُ قَوْلاً مِمَّنْ دَعَا إِلَی اللَّهِ وَ عَمِلَ صَالِحًا وَ قَالَ إِنِّی مِنَ الْمُسْلِمِینَ» هستند.
زندگی با آیهها: الگویی از معرفت قرآنی
در ادامه، امام جمعه و رئیس شورای توسعه فعالیتهای قرآنی آران و بیدگل، به اهمیت این دیدار پرداخت و اظهار داشت: امروز توفیق حاصل شد که در بیت علم و نور، در محضر بانویی باشیم که به حق از بانوان پرچمدار قرآنی هستند. ایشان خدمات ارزشمندی در حوزه قرآنی داشتهاند که شایسته تقدیر است.
حجتالاسلام علیرضا فرهنگ، با اشاره به طرح ملی «زندگی با آیهها»، به تبیین جایگاه خانم سلطانیفر در این مسیر پرداخت: عملاً خانم سلطانیفر نه تنها خود با آیههای قرآن عجین شده و زندگی کردهاند، بلکه به صورت عملی دیگران را نیز با نور هدایت آیهها آشنا کردهاند. زندگی ایشان مصداق بارز آیاتی است که به ما میآموزند چگونه با قرآن نفس بکشیم و گام برداریم.
حجتالاسلام فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود، با استناد به آیه شریفه «و إنک لعلی خلق عظیم» (و تو [ای پیامبر!] دارای اخلاق بزرگ و ارجمندی هستی)، بر اهمیت اخلاق قرآنی تأکید کرد و افزود: خُلق پیامبر اکرم (ص) قرآنی بود و انسان نیز با خلق و خوی خود زندگی میکند. بسیاری از مشکلات زندگی امروز ما ریشه در همین مسئله دارد. ثروت تنها ابزاری است برای رسیدن به آرامش روح و روان، نه خود آرامشبخش. امیدواریم همگی از خلق و خویی قرآنی برخوردار باشیم.
پیشنهاد یک الگوی ماندگار: بیت قرآنی، خانواده قرآنی
در ادامه این نشست، امام جمعه آران و بیدگل با اشاره به جایگاه رفیع خانم سلطانیفر، پیشنهاد داد: این بانوی قرآنی به عنوان الگوی ماندگار قرآنی شهرستان آران و بیدگل در شورای توسعه قرآنی معرفی و سیره ایشان برای نسلهای آینده تبیین شود.
حجت الاسلام فرهنگ خاطرنشان کرد: بیت ایشان، به راستی بیتی قرآنی است که تمامی اعضای خانواده وقت خود را وقف خدمت به قرآن کریم و اهل بیت(ع) کرده اند و چه نیکوست که در اولین گردهمایی بزرگ فعالان قرآنی شهرستان، از این بیت قرآنی و بویژه از خانم سلطانیفر به صورت ویژه تجلیل به عمل آید.
بانوی قرآنی، نماد افتخارآفرین در حوزه فرهنگ دینی آران و بیدگل
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آران و بیدگل، نیز در این مراسم با اشاره به سوابق علمی و عملی خانم سلطانیفر، اظهار داشت: وجود بانوی ارجمندی همچون خانم طیبه سلطانیفر، که دارای مدرک سطح سه حوزه علمیه هستند و حدود نیم قرن از عمر پربرکتشان را وقف ترویج فرهنگ قرآنی کردهاند، یک افتخار بزرگ برای شهرستان ماست.
روحاله قربانی ادامه داد: خانم سلطانی فر با بینش عمیق قرآنی و درک بالای خود از مفاهیم دینی، همواره منبع الهام و راهنمای بسیاری از علاقهمندان به قرآن بودهاند و فعالیت ایشان در حوزه قرآنی، باعث شکوفایی و بالندگی فعالیتهای قرآنی میشود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی شهرستان آران و بیدگل، فعالیتهای فرهنگی ارزشمند خانم سلطانیفر در ترویج قرآن کریم را الهامبخش نسل جوان دانست و گفت: ایشان با تلاش خستگیناپذیر، به عنوان یک نماد افتخارآفرین در حوزه فرهنگ دینی شهرستان آران و بیدگل عمل میکنند.
صدای یک عمر عاشقی: سخنان دلنشین طیبه سلطانیفرد
در پایان این مراسم، زمانی که از خانم طیبه سلطانیفر خواسته شد تا دقایقی را سخن بگویند، با فروتنی همیشگی خود و با چشمانی که برق عشق به قرآن در آن موج میزد، گفتند: تمام آنچه که در این مسیر انجام دادهام، تنها به امید رضایت پروردگار و خدمت به کلام نورانی او بوده است. قرآن، دریایی بیکران از معرفت است که هر چه در آن غواصی کنیم، گوهرهای نابتری را کشف خواهیم کرد. من خود را تنها قطرهای در این اقیانوس بیکران میدانم و از خداوند متعال سپاسگزارم که این توفیق را به من و خانوادهام عطا فرمود تا در این مسیر گام برداریم.
وی افزود: امیدوارم این تلاشها، حتی کوچک، سهمی در نشر نور قرآن در دلها داشته باشد و جوانان ما بیش از پیش با این معجزه الهی مأنوس شوند.
در پایان این دیدار، قاب قرآنی منقش به طرح «زندگی با آیه ها» از سوی اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل به خانم سلطانی فر تقدیم شد. این دیدار، نه تنها تجلیل از یک فرد، بلکه ستایش از یک مکتب، یک تفکر و یک سبک زندگی قرآنی بود که خانم طیبه سلطانیفر، پرچمدار آن در آران و بیدگل محسوب میشوند. نام و یاد ایشان، تا سالیان سال در اذهان علاقهمندان به قرآن کریم جاودان خواهد ماند.
«طیبه سلطانی فر» بانوی تلاشگر قرآنی و بنیانگذار مؤسسه قرآن و عترت بیت الزهرا(س) آران و بیدگل، متولد سال ۱۳۴۸، یکی از چهرههای شناخته شده و تأثیرگذار در حوزه قرآنی در شهرستان آران و بیدگل به شمار میروند.
وی با بیش از ۴۰ سال سابقه درخشان در زمینه آموزش علوم قرآنی، علاوه بر تسلط کامل بر قرائت، تجوید، مفاهیم قرآن، صرف و نحو، و حفظ قرآن، در حوزه علمیه قم نیز به تحصیل پرداخته و سطح ۳ حوزه (کارشناسی ارشد علوم دینی) را با موفقیت به پایان رسانده است. خانم سلطانیفر تاکنون دهها دوره آموزشی در زمینه قرائت و تجوید، مفاهیم قرآن، صرف و نحو، و تربیت مربی برگزار کرده که نشان از تعهد و دغدغه ایشان نسبت به تربیت نسل جوان و نشر معارف قرآنی در جامعه دارد. وی همچنین از مدرسان و پژوهشگران رشته تفسیر قرآن است و شاگردان بسیاری از محضر ایشان بهرهمند شده و در مسیر ترویج فرهنگ قرآنی گام برداشتهاند.
نظر شما