از عدم پرداخت وام ازدواج جوانان تا اعلام وصول نامه وزیر پیشنهادی اقتصاد

جلسه علنی مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و در ابتدای این جلسه، ‌ یکی از اعضای هیات رئیسه مجلس نامه رئیس جمهور برای معرفی سیدعلی مدنی‌زاده به عنوان وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی را قرائت کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، جلسه علنی امروز (یکشنبه ۱۸ خرداد) مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و در ابتدای این جلسه، ‌ یکی از اعضای هیات رئیسه مجلس نامه رئیس جمهور برای معرفی سیدعلی مدنی‌زاده به عنوان وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی را قرائت کرد.

از عدم پرداخت وام ازدواج جوانان تا اعلام وصول نامه وزیر پیشنهادی اقتصاد

رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود  با تاکید بر اینکه همین که در طرح آمریکا حتی اشاره‌ای به رفع تحریم‌ها نشده است به روشنی نشان می‌دهد که رفتار ایالات متحده در مذاکرات غیر مستقیم هسته‌ای متناقض و فاقد صداقت است، تصریح کرد: رئیس جمهور متوهم آمریکا بهتر است بداند اگر واقعاً به دنبال توافق است باید رویکرد خود را تغییر داده و از تقسیم کار با رژیم صهیونی و پیگیری ایده‌های شکست خورده نتانیاهو دست بردارد.

همچنین در پی تذکر یکی از نمایندگان در ارتباط با ادعای عبدالناصر همتی، محمدباقر قالیباف با بیان اینکه متاسفانه برخی افراد اخیرا تشویش اذهان عمومی کردند و در حقیقت نوعی تهمت به مجلس زدند،  تاکید کرد: حتماً پیگیر این موضوع  هستیم و مدعی‌العموم هم حتماً این موضوع را باید پیگیری و روشن کند.

یادآور می شود، عبدالناصر همتی وزیر پیشین اقتصاد اخیرا در بخشی از یک مصاحبه با اشاره به استیضاحش مدعی شده است: «همه نمایندگان یا پست مدیرعاملی می‌خواستند یا عضو هیات مدیره! نمی‌خواستم با مجلس کل‌کل کنم؛ فایده نداشت. آنها تصمیم خود را گرفته بودند.»

حجت الاسلام والمسلمین محمد باقری در تذکری به هیات رئیسه مجلس گفت: اگر هیئت رئیسه مجلس به اتهامات آقای منان نماینده محترم قم که اتهاماتی را به مجلس وارد کرد رسیدگی می‌کردند و از مجلس دفاع می‌کردند، الان آقای همتی جسارت نمی‌کرد که این همه اتهامات را علیه مجلس وارد کند.

در ادامه تعدادی از نمایندگان به قرائت نطق میان دستور خود در مجلس پرداختند.

از ظرفیت‌های مرزی استفاده شود

کمال حسین‌پور نماینده سردشت و پیرانشهر در نطق میان دستور خود گفت: عدالت صرفا در شعار نیست، عدالت ترجمه اجرایی دارد و اگر عدالت به اجرا نرسد، بی‌اعتباری ساختاری شکل می‌گیرد.

وی افزود: زمان در حال گذر است و فرصت در سرزمین‌های محروم با سرعت بیشتری از دست می‌رود. در ادبیات اقتصادی توسعه تنها به رشد شاخص‌ها محدود نمی‌شود؛ توسعه یعنی ارتقای کیفیت زندگی، گسترش فرصت‌ها و احیای کرامت انسان‌ها. در جامعه‌شناسی توسعه، منطقه مرزی صرفا حاشیه جغرافیا نیست بلکه اغلب حاشیه تصمیم‌گیری است.

 مبارزه با فساد اولویت اول تمام حکمرانان جمهوری اسلامی باشد

جلیل میرمحمدی عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در نطق میان دستور خود گفت: اولویت نخست تمام حکمرانان جمهوری اسلامی باید جلب اعتماد عمومی از طریق مبارزه قاطع، فوری و سیستماتیک با فساد باشد.

وی افزود: دولت مکلف به ارائه لایجه‌ای برای ساماندهی وضعیت حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان مجلس است؛ انتظار می‌رود در این لایحه عدالت توزیعی رعایت شده تا بی‌عدالتی‌های ناشی از قانون سال ۱۳۷۸ جبران شود.

در ادامه جلسه علنی امروز، با حضور وزیر جهاد کشاورزی درخواست دولت جهت بررسی مجدد لایحه دوفوریتی اصلاح جز ۱ بند «ذ» تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور مورد بررسی قرار گرفت.

افزایش قیمت کالاهای خوراکی ثمره عدم معافیت کالاهای اساسی از مالیات ۱۰ درصدی

در همین ارتباط غلامرضا نوری قزلجه، توضیحاتی درباره آثار تورمی ناشی از عدم تصویب لایحه اعطای اختیار به دولت درباره کاهش مالیات بر ارزش افزوده دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، شیر خشک مخصوص اطفال و مواد اولیه آن، کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی و کشاورزی ارائه کرد و گفت: با توجه به اینکه بعد از اعمال حقوق گمرکی و بقیه موضوعات مثل بیمه و کرایه، مالیات ۱۰ درصدی اعمال می‌شود، در واقع میزان افزایش حتی از ۹ درصد و ۱۰ درصد هم در عمل بزرگتر خواهد بود و رقم بیشتری روی قیمت کالا اضافه می‌شود و در کل تورم خوراکی‌ها بین ۵ تا ۷ درصد افزایش می‌یابد.

وزیر جهاد کشاورزی در جریان بررسی درخواست دولت جهت بررسی مجدد لایحه دوفوریتی اصلاح جز ۱ بند «ذ» تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور در اظهاراتی با بیان اینکه «مجلس و دولت به درستی روی معیشت و سفره مردم و خصوصاً قیمت مواد غذایی حساسیت بالا دارند» افزود: آنچه که پیشنهاد شده، این است که مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی که یا مستقیم به مصرف مردم می‌رسند مثل شکر و روغن یا بعضی از آن‌ها کالاهای واسطه‌ای است مثل ذرت و کنجاله و جو که برای تولید شیر، گوشت، مرغ و تخم مرغ و این‌ها  مصرف می‌شوند از ۱۰ درصد به یک درصد کاهش یابد.

وی خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته کالاهای اساسی مورد استثنا مالیاتی قرار می‌گرفتند ولی چون امسال این استثنا قید نشده است، بر اساس قانون دائمی مالیاتی ۱۰ درصدی به این کالاها تعلق می‌گیرد. بنابراین کلیت درخواست دولت این است که موضوع مالیات بر ارزش افزوده هم به جزء یک بند د تبصره یک قانون بودجه اضافه شود تا مالیات بر ارزش افزوده این کالاها نیز مانند بقیه اقلامی که در این حکم قانونی نام برده شده‌اند، از ۱۰ درصد به یک درصد کاهش پیدا کند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آثار کاهش مالیات کالاهای اساسی گفت: مطرح شده است که مالیات ۱۰ درصدی بر کالاهای اساسی از ابتدای اعمال شده است این در حالی است اینگونه نیست چراکه دولت خیلی به فکر اصلاح این حکم قانونی بود و لایحه مربوطه را نیز تقدیم مجلس کرده بود؛ بر همین اساس نیز گمرک جمهوری اسلامی ایران و دستگاه‌های ذی‌ربط هماهنگ شدند و آنچه که تاکنون اعمال شده است مالیات یک درصدی بوده و ۹ درصد مابقی به صورت تعهدی تعیین شده و هنوز روی قیمت کالاها اعمال نشده است. قیمت گذاری هم که روی مرغ، تخم مرغ، شیر و خامه اعمال شده، با فرض مالیات یک درصد بوده است و چنانچه این لایحه به سرانجام نرسد و همین ۱۰ درصد سر جای خودش باشد باید این قیمت‌ها نیز اصلاح شوند.

وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده به دلیل عدم اجرای مالیات ۱۰ درصدی درباره کالاهای اساسی افزود: این موضوع به نوعی روند تامین کالا را دچار مشکل کرده‌است چراکه گرچه بعضاً ترخیص با تعهد انجام می‌شود اما فروشنده الان مردد است که چنانچه کالاهای خود را بفروشد و این لایحه به سرانجام نرسید، متضرر می‌شود؛ بنابراین هم برای اینکه روند تامین کالا صورت بگیره و تورم بیشتری سفره و معیشت مردم را درنگیرد، بنا داریم که ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده را با تایید نمایندگان محترم به یک درصد کاهش دهیم.

در جریان رای گیری درباره لایحه دوفوریتی اصلاح جز ۱ بند «ذ» تبصره ۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، نمایندگان با درخواست مجدد دولت جهت بررسی لایحه مربوط به اعطای اختیار به دولت درباره کاهش مالیات بر ارزش افزوده دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، شیرخشک مخصوص اطفال و مواد اولیه آن، کالاهای اساسی، نهاده‌های دامی و کشاورزی مخالفت کردند.

براساس این گزارش، نمایندگان در جریان رفع ایرادات شورای نگهبان بر مصوبات قبلی خود درباره لوایح «موافقتنامه معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا» و «موافقتنامه معاضدت متقابل در امور کیفری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا» اصرار کردند.

زمانیکه نمایندگان با بررسی اولویت‌دار طرح نظام قانونگذاری مخالفت کردند، قالیباف گفت: برخی می‌گویند این طرح خلاف قانون اساسی است. طرحی که ۵۰ نفر اولویت آن را خواهان هستند، کجای آن خلاف قانون اساسی است. ما نه وارد محتوا شدیم و نه وارد بحثی شدیم.  این قانون می‌خواهد همه اشکالاتی که بنده و شما به بعضی از موضوعات داریم را برطرف کند. ما در مجلس معتقدیم قانونگذاری فقط شأن مجلس است و جای دیگری غیر از مجلس نمی‌تواند قانون گذاری کند.

در ادامه صحن علنی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان تذکرات و اخطارهای خود را درخصوص مسائل و موضوعات مختلف مطرح کردند.

درخواست افزایش تعداد نمایندگان مجلس

علی شیرین‌زاد، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس در تذکری گفت: به سربازان گمنام امام زمان (عج) به دلیل پیروزی‌های اخیر در مقابل دشمن صهیونیستی تبریک عرض می‌کنم. با عنایت به جمعیت متراکم استان انتخابیه از هیئت رئیسه محترم و رئیس محترم مجلس تقاضای افزایش ظرفیت ماده ۷۲ و همچنین افزایش کمک هزینه‌های دفتر نمایندگان را دارم.

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی افزود: از وزیر محترم کشور تقاضای ارائه هرچه سریعتر لایحه افزایش تعداد کمیسیون های مجلس و افزایش تعداد نمایندگان مجلس حوزه انتخابیه را دارم که ان‌شاءالله تا پایان مجلس فعلی بتوانیم این قانون را مصوب و در مجلس آینده از ظرفیت ایجاد شده بتوانیم بهره بگیریم.

نمایندگان در انتخاب وزیر پیشنهادی اقتصاد، به مشکلات معیشتی توجه کنند

محمد علیجانی، نماینده مردم املش و رودسر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس در تذکری گفت: ناراحتی خود را از سخنان نسنجیده آقای همتی که ساحت مجلس شورای اسلامی را زیر سوال بردند اعلام می‌کنم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: مجلس در حالی در آستانه انتخاب وزیر جدید اقتصاد قرار دارد که جامعه با چالش‌های اشتغال، اعتیاد، ازدواج و ناترازی‌های متنوع مواجه است که مستقیماً بر کیفیت زندگی مردم تاثیر می‌گذارد. شایسته است ما به عنوان نمایندگان مردم در مجلس جهت سیاست‌گذاری درست اقتصاد و نقش بی بدیل آن برای برون رفت از وضع موجود و تامین رفاه و ایجاد امید در جامعه در بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی دقت لازم را داشته باشیم.

وام ازدواج جوانان داده نمی‌شود

عبدالوحید فیاضی، نماینده مردم محمود آباد و نور در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس در تذکری گفت: آقای همتی نام خاطیان را منتشر کند، اگر منتشر نکرد، باید عذرخواهی کند. اگر عذرخواهی نکرد هیئت رئیسه محترم به نمایندگی از نمایندگان محترم علیه او باید طرح دعوی کنند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: کمبود دارو برای بیماران خاص دغدغه مهم خانواده‌های امروز شده که امیدواریم وزارت بهداشت برای این موضوع راه حل مناسبی اتخاذ کند. وام ازدواج جوانان علی‌رغم سیاست‌های افزایش جمعیت همچنان توسط بانک‌های عامل معطل مانده است. این نیاز امروز جوانان ما و جامعه ماست. من خواهش می‌کنم که در این موضوع جدی‌تر عمل شود و بانک مرکزی باید پاسخگو باشد. افزایش فوق‌العاده خاص معلمان هنوز انجام نشده است. خواهش می‌کنیم از دولت و از جناب آقای پزشکیان که این موضوع را پیگیری کند.

در ادامه جلسه علنی امروز، ‌ مواد ۹، ۱۰ و ۱۱ لایحه نظام جامع باشگاه‌داری به تصویب رسید که بر اساس آن تأسیس شعبه یا شعب باشگاه با اخذ مجوز مستقل از وزارت مجاز شد.

همچنین سوال ملی حبیب قاسمی نماینده شهرضا و تعداد ۲۱ نفر از نمایندگان از وزیر نیرو در خصوص عدم ارائه برنامه عملیاتی برای ناترازی انرژی اعلام وصول شد.

کد خبر 1821888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha