به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، مراسم پرفیض دعای عرفه در مصلی پیامبر اعظم (ص) شهر جیرفت برگزار شد.
حجت الاسلام میثم تارم در این مراسم، گفت: یکی از افتخارات ما این است که دعای عرفه مجموعه ای از ادعیه ای است که بعد از قرآن مجید هیچ متنی متقن تر و گرانبها تر از آن نیست.
امام جمعه جیرفت افزود: دعای عرفه یکی از میراث های گرانبها و معجزه امام حسین (ع) است گر چه تلفظ برخی از کلمات آن سخت است اما امام حسین (ع) بدون هیچگونه پیشینه ای در کنار جبل الرحمه ایستادند و این دعا را انشاء و قرائت کردند و این معجزه است.
وی با اشاره به اینکه محتوا و مضمون دعای عرفه نشانه عظمت، اعجاز و کرامت امام حسین (ع) است، ابراز کرد: دعای عرفه مجموعه ای از معرفت و عرفان خودمان هست که « مَنْ عَرَفَ نَفْسَهُ فَقَدْ عَرَفَ رَبَّهُ» و هم پروردگار است این دعا موقعیت، جایگاه و مقام انسان را بیان می کند و انسان در این دعا در پیشگاه خداوند متعال به نواقص و کمبودهای خود اعتراف می کند.
حجت الاسلام تارم اظهار کرد: یکی از دلایلی که عرفه را عرفه می نامند این است که در چنین روزی حضرت آدم و حوا که از بهشت رانده و از یکدیگر جدا شده بودند یکدیگر را در صحرای عرفات دیدند و شناختند، دلیل دیگر این می باشد که بعد از آنکه حضرت جبرائیل مناسک حج را به حضرت ابراهیم یاد دادند از حضرت ابراهیم پرسیدند که آیا عرفه را شناختید آن حضرت فرمودند؛ بله، و دلیل سوم این است که انسان در روز عرفه به گناه و کمبودهای خود نزد پروردگار اعتراف می کند.
امام جمعه جیرفت ادامه داد: در دین مسیحیت جعلی انسان گنهکار باید در مقابل ارباب کلیسا اعتراف به گناه کند و صاحبان کلیسا گناهان آنها را می خرد یعنی انسان گنهکار باید مبلغی را با توجه به نوع گناه به اربابان کلیسا بپردازد حتی گاهی اربابان کلیسا سند قطعه ای از بهشت را به آن انسان می دهند.
وی تاکید کرد: در دین اسلام هرگونه اعتراف به گناه به غیر از خدا از گناهان کبیره است بنابراین ما فقط می توانیم در برابر خدا به گناهان اعتراف کنیم نمونه آن عرفه است که ما خودمان را به خدا عرضه می کنیم.
حجت الاسلام تارم اضافه کرد: این لطف خداست که گناهان ما را از همگان مخفی و پوشانیده است که اگر چنین نبود دوستان و اقوام و خانواده ما را ترک می کردند و چه بسا دادگاه ها ما را به خاطر ارتکاب آن گناهان محاکمه می کرد.
امام جمعه جیرفت با بیان اینکه عرفه روز اعتراف انسان به گناه در پیشگاه خداوند است، عنوان کرد: امام حسین (ع) ما این درس را به ما داده است که امروز آن طور که باید و شاید بدانیم که در محضر خدا هستیم.
وی گفت: اگر کسی شب قدر را درک نکرده و آمرزیده نشود امیدی به آمرزش او نیست مگر این که عرفه را درک کند.
نظر شما