امام خمینی(ره) معتقد به اداره جامعه از مسجد بود

حجت الاسلام شیرمردی با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) معتقد به اداره جامعه از مسجد بود، گفت: بنیانگذار انقلاب اسلامی مسجد را محل تربیت، رشد و کادرسازی برای نظام می‌دانست.

حجت الاسلام «سیدیدالله شیرمردی» در گفتگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به جایگاه مسجد از منظر امام خمینی(ره) گفت: جایگاه مسجد از نگاه امام خمینی(ره) همان دیدگاه رسول الله(ص) نسبت به مساجد بود، بنیانگذار انقلاب اسلامی فرمودند: «مسجد هم سنگر است» همان گونه که پیامبر(ص) مسجد را کانون جنبش های فکری و عملی و مرکز حکومت و سیاست قرار داده بودند، امامین انقلاب نیز با تاسی از نبی مکرم اسلام(ص) اعتقاد داشتند همه امور جامعه باید از مسجد اداره شود.

رئیس اسبق ستاد نماز جمعه تهران بیان کرد: مسجد تنها یک ساختمان برای عبادت نیست، بلکه یک مقام و مکان بی انتها است که جنبه نورانی دارد و از مسجد است که بهشت برای انسان درست می شود و قرب و رضوان الهی رقم می خورد. خداوند در آیه ۱۸ سوره توبه می فرماید: «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْیَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَی الزَّکَاةَ، مساجد خدا را تنها کسانی آباد می کنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند» این آیه تنها اشاره به آبادانی ظاهری مسجد ندارد بلکه به این نکته تأکید دارد که مسجد پایگاه آبادی دل‌ها و کانون انسان سازی است، امام خمینی(ره) معتقد بود که سنگر مسجد را نباید خالی کرد و آبادی و عمران مسجد در گروه حضور مردم در خانه خدا است.

وی ادامه داد: بنیانگذار انقلاب اسلامی، مسجد را دانشگاه عمومی، محل تربیت، رشد و کادر سازی برای نظام می دانست ومعتقد به اصلاح جامعه با بهره گیری از ظرفیت روحانیون و مساجد بود و می فرمودند: اجتماعات و محافل باید در مساجد شکل بگیرند.

این پژوهشگر حوزه دین با اشاره به اینکه امام(ره) نظرشان این بود که همان گونه که  امور جامعه در صدر اسلام  از مسجد دنبال می شد، باید در مساجد بماند، گفت: دو رکن اساسی مسجد و هیئات مذهبی موجب شکل گیری انقلاب اسلامی شدند، امروز هم برای حفظ و تداوم انقلاب این دو رکن نقش مهمی دارند، از این رو باید برای تقویت کارکردهای آنها تلاش شود.

وی در پایان با اشاره به اهمیت جایگاه مسجد در پیشبرد اهداف جامعه اسلامی و خنثی کردن توطئه های دشمنان با تکیه بر تاکیدات امام(ره) گفت: همان گونه که در صدر اسلام مساجد در طرح و حل و فصل مشکلات سیاسی، آسیب های اجتماعی و مسائل سیاسی نقش مهمی داشتند و زندگی مؤمنانه جامعه اسلامی با هدایت مساجد صورت می گرفت در انقلاب اسلامی ایران هم مساجد مأمن و پایگاه مبارزه با تهاجمات فرهنگی دشمنان داخلی و خارجی با هدایت‌گری ائمه جماعات آگاه بوده و است.

کد خبر 1820883

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha