سهم بزرگ مساجد در جوانی جمعیت

دبیر اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تأکید کرد: نقص در آموزش از مشکلات جوانی جمعیت است که مساجد می‌توانند بهترین اقدامات را در رفع این نقیصه انجام دهند، بهترین جایگاه تربیتی برای فرزندان باشند.

فاطمه محمدبیگی، دبیر اول کمسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با خبرنگار زنان و خانواده خبرگزاری شبستان با اشاره به سخن امام (ره) که فرمودند: «مساجد سنگر است سنگرها را حفظ کنید» درباره استفاده از ظرفیت مساجد در جوانی جمعیت،  اظهار کرد: بعد از انقلاب مساجد هشت برابر شدند، این آمار در کشور نشان می دهد، این مساجد می توانند پایه بسیار خوبی برای رشد و پیشرفت کشور در زمینه های مختلف باشند. امروز میم مسجد، میم مادر، میم منزل، میم معلم در کنار هم می توانند جمع و بر مشکلات جمعیت و تربیتی فائق شوند تا عامل استحکام خانواده، مسجدمحور و محله‌پایه باشد.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی افزود: می توانیم از ظرفیت مساجد برای آموزش مادران و فرزندان استفاده کنیم و از وام های مساجد برای فرزندآوری و فرزندپروری بهره بگیریم. برای مبارزه با سقط جنین به خوبی می توانیم از ظرفیت ائمه جماعات و روحانیون آموزش و آگاهی بخشی در ابعاد شرعی، اخلاقی و اجتماعی سقط جنین بهره ببریم زیرا بیش از ۸۰ درصد سقط ها که غیرقانونی هستند توسط پدر و مادر و در فضای ازدواج شرعی انجام می شود! که این به ضعف آموزش هم بازمی گردد.

محمدبیگی خاطرنشان کرد: نقص در آموزش از مشکلات جوانی جمعیت است که مساجد می تواند بهترین اقدامات را در رفع این نقیصه انجام دهند، بحث بحران جمعیت و جنگ‌جهانی جمعیت نیز از مسائلی است که مساجد می توانند در تبیین و مقابله با آن نقش مهمی ایفا می کنند و بهترین جایگاه تربیتی برای فرزندان باشند؛ کودکانی که با والدین به مساجد می روند و بچه هایی که در فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مسجد شرکت می کنند از آثار تربیتی آنها بهره‌مند می شوند.

وی با اشاره به برخی ترس های والدین درباره تامین نیازهای اقتصادی فرزندان، افزود: در قرآن کریم در آیات متعدد به رزاقیت خدا تاکید شده است،در نسل جدید مشکل این است که میزان اعتماد و توکل به خدا کم شده و فکر می کنیم کسی که رزق او را می دهد ما هستیم؛ در حالیکه خداوند می فرماید: «از ترس فقر و تنگدستی از فرزندآوری امتناع نکن که خداوند روزی رسان است»، برخی فکر می کنند ابتدا باید خانه بخرند بعد صاحب فرزند شوند غافل از اینکه رزق و روزی پیش خداوند نگه داشته شده تا اول بچه به دنیا بیاید و بعد بسته رزق های دیگر به والدین برسد و این رزق فقط رزق مادی نیست بلکه رزق اجتماعی ، فرهنگی  معنوی و صفا و محبت خانوداه است که با وجود فرزند اضافه می شود.

نایب رئیس اول کمسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: در فرهنگ دینی بحث حرمت سقط جنین مطرح و گناه کبیره است. یعنی قتل فرزند مضموم است و نیازمند آگاهی بخشی قرآنی هستیم، چه بسا اگر اکثریت جامعه حرمت سقط و حرام بودن شرعی آن را بدانند اقدام به سقط نکنند و اگر نعمت بودن فرزند را بدانند آن را هزینه نمی دانند بلکه سرمایه می دانند، فرهنگ قرآنی آنقدر غنی است که می توان ساعت ها درباره آن صحبت کرد.

تلاش بسیج در باروری ۳.۵ میلیون زوج نابارور

وی با اشاره به نقش و اقدامات دستگاه ها و نهادها در جوانی جمعیت با بیان اینکه همیشه بسیج پرچمدار اقدامات ریشه ای، فرهنگی و انقلابی بوده و است، گفت: از جمله این اقدامات طرح رویش امید است که دو سالی است بسیج به شکل ویژه آن را اجرا می کند و قرار است تا پایان برنامه هفتم نیمی از زوجین نابارور کشور را تحت پوشش بیمه های تکمیلی و کمک درمان بیمه ناباروری و روندهای پوششی زوجین قرار دهد تا صاحب تولدهای جدید و رویش امیدهای جدید برای ۳.۵ میلیون زوج نابارور باشیم.

محمدبیگی ادامه داد: عمده مشکلات ما در خانواده ها این است که علاقمند هستند یک نظام بیمه ای از آنها حمایت کند و همچنین علاقمند به دریافت بسته کمک خدمتی هستند که طرح رویش امید بسیج بیمه های مکمل را علاوه بر بیمه های پایه به میدان آورده و برای زوجین درمانگاه‌هایی را تدارک دیده که راحت‌تر به مقصد برسند. اگر در تمام حوزه ها بتوانیم از این دست برنامه عملیاتی محور داشته باشیم می توانیم از سیاه چال جمعیتی عبور کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اکنون در وضعیت خطرناکی قرار داریم سالانه پنج درصد از تعداد مادران به دلیل خروج از زمان باروری و پیر شدن جمعیت، از این چرخه خارج می شوند و دچار روند کاهشی شدیم که بسیار خطرناک است، یعنی زمینه تولد فرزند سالانه پنج درصد کاهش می یابد؛ بنابراین سیاست های ما باید افزایش درمان ناباروری، کاهش سقط جنین و کمک به تولد فرزندان سوم و چهارم و پنجم باشد.

کد خبر 1820543

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha