به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان؛ اسکندر مومنی، عصر جمعه(۲۶ اردیبهشت) در آیین افتتاح ساختمان جدید مرکز خدمات سرمایهگذاری استان با اشاره به قدمت بیش از صد ساله و حفظ هویتی این مکان که به یک کار ارزشمند و مهمی اکنون اختصاص یافته است، گفت: دیار کریمان میتواند بهشت سرمایهگذاری باشد.
وزیر کشور افزود: قرار گرفتن در مسیر آسیای میانه و آبهای آزاد، مسیر ریلی شمال شرق و شمال به جنوب و پنج فرودگاه فعال در استان، صنایع بزرگ خودروسازی، منطقه آزاد اقتصادی، آثار تاریخی ممتاز ملی و بینالمللی برای گردشگری، جاذبههای گردشگری طبیعی فراوان از ظرفیتهای مهم سرمایهگذاری در استان است.
وی با بیان اینکه علیرغم برخی موانع اما شاخصهای امیدوار کننده فراوانتری در استان وجود دارد که محصول فرآیندهای چندگانه است که نتیجه آن شاخص امنیت سرمایهگذاری است؛ به فرمایشات مقام معظم رهبری در موضوعات اقتصادی در ۱۰ سال متوالی اشاره کرد و افزود: ما باید به بسترهای لازم در جهت تحقق شعار سال که یک هدف است؛ برسیم و ظرفیت لازم برای تحقق این هدف داشته باشیم.
وزیر کشور با تأکید بر اینکه یکپارچگی در سیستم مدیریتی و وفاق حاکم بر استان تاثیر بسزایی در تحقق سرمایه گذاری در استان دارد، گفت: باید با فکر و گفتمان مشترک در راستای جذب سرمایهگذار کمک کنیم که بزرگترین دستاورد است.
وی با اشاره به انتخاب مصوبه برای استانداران در "سهشنبه های همراه با سرمایهگذاری، تولید و ارتباط با سرمایه گذاران" گفت: در حوزه سرمایهگذاری باید سه مولفه تامین امنیت سرمایه گذار، رفع موانع و ارائه تسهیلات دنبال شود و این مرکز به عنوان یک الگو در کشور مطرح و مولفههای سرمایهگذاری به خوبی دیده شود.
وی از رویکرد جدیدی تحت عنوان "مجوزهای بینام" خبرداد و افزود: این مجوزها به منزله نمایشگاهی است که سرمایهگذار بخشی از اقدامات خود را انتخاب و در آن حوزه سرمایهگذاری میکند و زمینه ایجاد رانت و فساد از بین می برد.
مومنی اهمیت استفاده از ظرفیتهای افراد بومی در ارئه ایده با توجه به شناخت از ظرفیتهای منطقه و تبدیل آن به طرح و ارائه در ویترین «مجوزهای بینام» را یادآور شد و ادامه داد: این مهم باید به عنوان یک هدف پیگیری شود،
وی با تأکید بر اینکه جذب سرمایهگذاری در کنار راهاندازی پروژههای نیمه تمام که تعداد آن در کشور ۷۰ هزار پروژه است؛ اظهار کرد: واحدهای تولیدی که راه اندازی و به دلایل مختلف الان راکد است باید در اولویت احیا قرار گیرند.
وزیر کشور از ۵۱ واحد تولیدی تحت تملک شبکه بانکی خبرداد و افزود: هر واحد تولیدی به تملک بانک درآید یک امتیاز منفی برای استان است، به هر دلیلی که باشد. وی با ابراز خرسندی از راهاندازی این مرکز در استان کرمان گفت: امیدواریم با همدلی و هماهنگی با ایجاد خدمات برای سرمایهگذاری، پیگیری واحدهای تولیدی، راه اندازی واحدهای تولیدی راکد شاهد شکوفایی هر چه بیشتر اقتصادی در استان و کاهش بیکاری باشیم.
محمدعلی طالبی، استاندار کرمان نیز بر ضرورت توسعه اقتصادی تأکید کرد و با اشاره به راهاندازی اتاق مشترک سرمایهگذاری و توسعه کارآفرینی کرمان در تهران، اعلام کرد: این مجموعه بازسازی و تجهیز شده و از اسفندماه فعالیت خود را آغاز کرده و اتاقهای سرمایهگذاری در شهرستانها راهاندازی و موضوع سرمایهگذاری در جلسات شورای گفتوگو بررسی شده است.
وی افزود: سال سرمایهگذاری با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری آغاز شده و توسعه اقتصادی در مناطق ویژه از جمله جازموریان پیگیری شده و همچنین ایجاد چند شهرک جدید با هدف گسترش صنایع کوچک و متوسط در دستور کار قرار دارد.
استاندار کرمان از برنامههای جدید استان برای جذب سرمایهگذاری خبر داد و بیان کرد: عبور خط لوله صلح از جنوب استان امکان دریافت مجوز پتروشیمی را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: علاوه بر این، پایانه صادراتی محصولات کشاورزی و تأمین مالی از طریق بورس در حال انجام است.
طالبی از امضای توافقنامه همکاری با بانک شهر خبر داد و اعلام کرد: کرمان نخستین استان خواهد بود که نئو بانک تخصصی در حوزه سرمایهگذاری را راهاندازی میکند و افتتاح این مرکز، گامی مهم در انسجامبخشی به ادارات و بخشهای مرتبط با سرمایهگذاری خواهد بود.
وی به ابتکار وزارت کشور در "سهشنبههای سرمایهگذاری" اشاره کرد و گفت: این روز به پاسخگویی به سرمایهگذاران اختصاص داده شده و هر هفته جلساتی در تهران برگزار میشود تا سرمایهگذاران غیربومی کرمان نیز بتوانند با فرصتهای سرمایهگذاری آشنا شوند.
همزمان با افتتاح این ساختمان؛ مجوز چهار طرح سرمایهگذاری خودروهای برقی، شیشه سکوریت، تولید تایرهای خودرو و تولید خودرو از ضایعات کشاورزی به ارزش ۳۰ هزار میلیارد تومان در کرمان اعطا شد.
نظر شما