اکران آثار جشنواره بین المللی فیلم مقاومت همزمان در ۲۲ استان کشور 

غفاری از اکران آثار هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در سطح ۲۲ استان کشور از ۲۷ اردیبهشت ماه تا ۳ خرداد خبر داد.  

به گزارش خبرنگار فرهنگ و اجتماع خبرگزاری شبستان نشست خبری هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت پیش از ظهر امروز با حضور دکتر جلال غفاری دبیر این جشنواره در معراج شهدا برگزار شد.

غفاری در این نشست با بیان این که  برپایی این نشست در این مکان برای ما تبرک ویژه ای است، اظهارداشت: رسم ما بر این بوده که بخش های مختلف جشنواره مزین به نام شهدایی باشد که در عرصه هنر نیز دستی داشته اند و خدا را شاکرم که همانطور که در اعلان مراسم جشنواره، در حسینیه جماران با مرد مقاومت امام خمینی(ره) بیعت کردیم امروز در معراج شهدا و در جوار فرزندان روح الله هستیم.  


وی تصریح کرد: باور ما این است که شهدا زنده اند و بشارت می دهند که خداوند حاضر و ناظر بر احوال ماست و خود شهدا معیاری هستند برای اقدامات ما. غفاری با اشاره به فرمایشی از رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند: ما چیزی بالاتر از نام شهید نداریم. لذا تبرک جویی از نام و یادمان شهدا سیره و سبک مبارکی است که ما تلاش کردیم از آن بهره ببریم.


دبیر جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با اشاره به حضور فیلم سازان در ناوجنگی شهید رودکی در خلیج فارس در دوره هفدهم این جشنواره تصریح کرد: تلاش شده در دوره هجدهم نیز مزیت های دوره قبل را حفظ کنیم. فراخوان جشنواره در ۸ بخش اعلان شد. بخش اصلی که آثار داخلی و خارجی در آن حاضر خواهند بود به نام شهید حاج قاسم سلیمانی و بخش دفاع مقدس به نام مرحوم رسول ملاقلی پور نامگذاری شده است.

وی افزود: بخش ویژه فلسطین به نام شهید سیدحسن نصرالله و شهید هنیه شهدای مشترک قدس است. اتفاقات بعد از ۷ اکتبر اتفاقاتی نادر است این جنایات قلب تاریخ را جریحه دار کرد و ما همه باید نسبت به آن واکنش نشان می دادیم. بنای ما در این دوره این بود که سینما دین خود را به نسل کشی در غزه و فلسطین ادا کند.  

غفاری با اشاره به حضور فیلم سازانی از نسل جوان در این دوره از جشنواره خاطرنشان کرد: نسل جدید فیلم سازان نوید می دهد که می توانیم در آینده نسل جدیدی از فیلم سازان موفق در عرصه مقاومت را شاهد باشیم. طی هماهنگی انجام شده با بنیاد نخبگان، برگزیدگان این بخش عضو بنیاد نخبگان خواهند بود.  

وی یکی از نوآوری های این دوره از جشنواره بین المللی فیلم مقاومت را تولیدات با هوش مصنوعی برشمرد و گفت: این بخش به نام شهید حسین علم الهدی متبرک شده است و تلاش کردیم از این فرصت به نفع سینمای مقاومت بهره ببریم. در این دوره سعی کردیم دوره های آموزشی مفصلی برای مخاطبین برگزار شود. که در همین راستا ۱۳ هزار نفر آموزش مجازی و یک هزار و ۲۰۰ آموزش حضوری داشتیم.

غفاری تصریح کرد: بخش دیگر جشنواره که به نام سید مرتضی آوینی متبرک شده، بخش فیلم‌نامه است که حضور بیش از ۹۰۰ اثر در این بخش نویدبخش سینمای پربارتر در آینده خواهد بود. همچنین به یاد مرحوم نادر طالب زاده و حق ویژه ای بر ما دارد بخش پژوهش و نقد علوم انسانی جشنواره، به نام ایشان نامگذاری شده است. که حضور ۴۰۰ اثر در قالب کتاب، پایان نامه، پژوهش و ... را در این بخش شاهد بودیم.

وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره در بخش سینمای بلند ۲۵ فیلم، در بخش مستند بلند ۲۹ اثر، در انیمیشن ۱۱ اثر و در بخش فیلم کوتاه ۴۷ اثر، ۳۲ مستند کوتاه و ۳۱ انیمیشن کوتاه به بخش داور نهایی جشنواره راه یافته اند.  

دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در ادامه به برگزاری دو رویداد تولید هوش مصنوعی در هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت اشاره و تصریح کرد: این رویدادها همزمان یا ایام دهه فجر برگزار شد و طی آن ۷۰ تیم با هم رقابت کردند.

غفاری یکی از اتفاقات ویژه این دوره از جشنواره را اکران های مردمی آن عنوان کرد و افزود: اکران های مردمی جشنواره در بسته های مخاطبی و جغرافیایی گوناگون در سراسر کشور اجرا می شود. علاوه بر اکران های مردمی، سطح داوری آثار هم از تمایزهای این دوره جشنواره بوده است.  

وی خاطرنشان کرد: امسال در خانه جشنواره هرشب ویژه برنامه هایی با یک موضوع و عنوان و متناسب با فیلمی که در آن روز پخش می شود خواهیم داشت. در همین راستا شبی به نام شهدای خدمت و شهید بزرگوار آیت الله رئیسی، در خدمت همکاران ایشان خواهیم بود و یک شب ویژه ی خانواده های شهدا و پاسداشت مادران و همسران شهدا در نظر گرفته شده است.

دبیر جشنواره بین المللی فیلم مقاومت، انتخاب و اعلام رسانه برتر را از دیگر تمایزهای این دوره نسبت به سایر دوره ها برشمرد و گفت: یکی‌از جوایز ویژه جشنواره در این دوره اعلام رسانه برتر است که با توجه به میزان همکاری رسانه ای آنها و پوشش اخبار جشنواره از آنها قدردانی می شود. علاوه بر این در این دوره غرفه هایی هم در محل برگزاری جشنواره برای رسانه ها و رسانه ملی دائر شده برای این که بتوانند حضور دائمی داشته باشند و به تولید برنامه بپردازند.

اتاق ایده پردازی برای تولید هم از دیگر نوآوری های این هجدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت بود که غفاری به آن اشاره کرد و گفت : افرادی که طرح یا ایده ای یا فیلم نامه مرتبط با محورهای جشنواره دارند می توانند از این امکان و فرصت گفت وگو و مشورت با داوران و دست اندرکاران جشنواره بهره مند شوند.

هجدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت از ۲۷ اردیبهشت ماه تا ۳ خرداد در محل موزه انقلاب و دفاع مقدس به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و با دبیری دکتر جلال غفاری قدیر برگزار می‌شود.

کد خبر 1817726

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha