«زینب»، دختری از دیار خاوران که چشم دلش روشن به نور قرآن است

زینب صفری ۲۱ ساله دختری از دیار خاوران است که با وجود مشکلات بینایی، راه سعادت خود را در مسیر حفظ قرآن کریم یافته است و اکنون یکی از حافظان این میراث گران بهای پیامبر گرامی اسلام(ص) است.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زینب روحانی مقدم؛ بیش از ۱۴٠٠ سال پیش کتابی بر آخرین فرستاده خدا نازل و وحی شد کتابی آسمانی که معجزه ای زنده و فراموش نشدنی است.  

قرآن کریم هدایت کننده و نشان گر راه روشن زندگی و بندگی در سایه کمال و سعادت است که خداوند متعال بر پیامبر اکرم(ص) نازل کرد و ایشان این میراث گرانبها را در میان مردم به جا گذاشت تا چراغ راهی برای هدایت و بیداری آنان باشد.  

قرآن در قلب زینب؛ روایت دختر روشندل که حافظ میراث پیامبر(ص) شد

*تاثیر حفظ قرآن بر زندگی انسان

حافظان و قاریان بسیاری از زمان نزول کتاب آسمانی قرآن کریم تاکنون تلاش کرده اند تا این معجزه الهی سینه به سینه و نسل و نسل به نسل حفظ و منتقل شود و اکنون بدون هیچ تحریفی به دست ما برسد.

حفظ قرآن کریم یکی از اعمال بسیار ارزشمند در اسلام است که تاثیرات عمیقی بر زندگی انسان دارد، حفظ قرآن کمک می‌کند تا ایمان خود را تقویت کنیم و به تعهدات دینی خود پایبند باشیم.
حفظ قرآن از جمله اعمالی است که دارای پاداش بزرگ از جانب خداوند است. در روایات آمده است که حفظ قرآن موجب افزایش درجات در بهشت می‌شود و با حفظ قرآن، فرد در حفظ و انتقال میراث دینی به نسل‌های آینده نقش دارد.

حفظ آیات قرآن باعث تقویت حافظه و قدرت ذهنی فرد می‌شود و تلاوت و حفظ قرآن می‌تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند و آرامش روانی را به ارمغان بیاورد. حفظ قرآن موجب افزایش علم و معرفت فرد می‌شود و انسان را در فهم بهتر معانی و مفاهیم دینی کمک می‌کند.

آیات قرآن کریم می‌توانند به عنوان راهنمایی برای زندگی فردی و اجتماعی عمل کنند و ما را در مسیر درست هدایت قرار دهند و حفظ قرآن نه تنها یک عمل عبادی است، بلکه به عنوان یک ابزار قدرتمند می‌تواند زندگی مان را بهبود بخشد و به ما در یافتن آرامش و رضایت درونی کمک کند.

در ایران اسلامی نیز حافظان بسیاری تربیت شدند و به بیان و تبیین آیات وحی الهی پرداختند و اکنون نیز حافظان بسیاری در گوشه و کنار این سرزمین استعدادها و هنر در حال تربیت هستند تا میراث دار این معجزه الهی باشند.  

قرآن در قلب زینب؛ روایت دختر روشندل که حافظ میراث پیامبر(ص) شد

*نور قرآن بر دل زینب

فرقی نمی کند که بینا یا روشندل باشیم اما وقتی که نور هدایت الهی و نور قرآن کریم بر دلمان نازل شود راه خود را پیدا می کنیم و در مسیری قرار می گیریم که تلاش برای حفظ یک کتاب آسمانی و معجزه ای است که بسیاری از افراد در این دنیای فانی نتوانسته اند سعادت حرکت در این مسیر را داشته باشند.  

زینب صفری دختری ۲۱ ساله و روشندل از دیار خاوران در شرق سرزمین هنر است که نور قران کریم، دلش را روشن و منور کرده است و توانسته یکی از حافظان قرآن کریم این میراث گرانبهای پیامبر گرامی اسلام(ص) باشد.  

وی در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار کرد: متولد ۱۱ آبان سال ۱۳۸۲ است و یک خواهر دارم و از همان بدو تولد نابینا بودم و بینایی را با عملی که در چهل روزگی انجام دادم تا حدودی به دست آوردم.  

وی در ادامه بیان کرد: در رشته روانشناسی تحصیل می کنم. نابینایی بر زندگی من تاثیر خاصی نگذاشته است چرا که خودم را با شرایط وفق دادم و تلاش کردم به عنوان یک رفیق با این مشکل زندگی کنم و اجازه ندهم مانع رسیدن من به آرزوها و موفقیت ها شود.  

زینب خانم در ادامه اظهار کرد: مشکل من در حدی است که تشخیص رنگ و نور یا مسیر قبل رفته باشم را دارم و بینایی من به حدی نیست که بتوانم در کارها از آن کمک بگیرم و باز هم شاکر خداوند هستم که تا حدودی به استقلال فردی رسیده ام.  

وی با اشاره به زمان حفظ قرآن کریم گفت: از چهار سالگی با قرآن آشنا شده اما حفظ قرآن کریم را از هفت سالگی شروع کرده است و هنگامی که پیش دبستانی می رفتم مربیانم متوجه شدند که حافظه خوبی برای حفظ مطالب و قرآن کریم دارم و خانواده را به سمت حفظ قرآن سوق دادند و از طریق مدرسه و خانواده وارد عرصه فعالیت های قرآنی شدم و در ابتدا چون کودک بودم انگیزه مشخصی نداشتم.  

وی ادامه داد: اما اکنون انگیزه من از حفظ قرآن کریم، نزدیک تر شدن به خدا است و در شرایطی که قرار دارم از قرآن های دارای خط بریل استفاده می کنم و همچنین نوار صوتی گوش می دهم و مربی قرآن هم داشته ام.

قرآن در قلب زینب؛ روایت دختر روشندل که حافظ میراث پیامبر(ص) شد

*خانواده، مشوق اصلی در راه حفظ قرآن

این حافظ روشندل بیرجندی با بیان اینکه مشوق اصلی من برای حفظ قرآن کریم خانواده بودند، افزود: حدود هشت سال طول کشید تا حافظ کل قران شوم. این مسیر تاثیر بسیاری بر روی زندگی، اخلاق و اعتقادات من گذاشت و آرامش روحی و روانی خوبی را در دوران نوجوانی به دست آوردم.  

وی در ادامه بیان کرد: برای هر راهی که شروع کنیم موانعی وجود دارد که باید از سر راه برداریم و در عرصه حفظ قرآن هم مشکلاتی داشتم اما از ابزارها و راه های مختلفی استفاده کردم تا این مشکلات را کم رنگ تر کنم . مشکلات باعث نشد تا دست از حفظ قرآن کریم بردارم برعکس مصمم تر هم می شدم تا این راه را ادامه دهم.

زینب خانم در ادامه گفت: آیه ۲۸سوره رعد خیلی سرلوحه کارهایم بوده و در سختی ها به من کمک کرده است تا پیشرفت کنم آیه ۲۸سوره رعد خیلی سرلوحه کارهایم بوده و در سختی ها به من کمک کرده است تا پیشرفت کنم و در حفظ قرآن کریم، چالش هایی داشتم اما باعث نشد تا از قرآن کریم فاصله بگیرم.  

*لزوم تدبر در آیات قرآن کریم

این حافظ روشندل با بیان اینکه با استفاده از حس شنوایی اقدام به حفظ قرآن کریم کردم، افزود: این موضوع تاثیر بسیاری بر درک و فهم من گذاشت و تلاش کردم تا به سمت رفع ابهامات بروم و احساس توصیف نشدنی دارم که توانسته ام آیات قرآن کریم را حفظ کنم.

وی ادامه داد: توصیه من به افرادی که می خواهند در این زمینه حرکت کنند این است که بدانند سختی و موانع بسیاری وجود و علاقه مهمترین ملاک برای حرکت در این مسیر است و به خودشان اعتماد داشته باشند.  

زینب خانم با تاکید بر اینکه تدبر در قرآن کریم یک امر واجب است، افزود: بدون شک تنها حفظ کردن قرآن کریم کافی نیست و تفکر در آیات بسیار مهم است و راه حل مشکلات در آیات قرآن کریم وجود دارد.  

*مشکلات قشر نابینا و کم بینا

این حافظ روشندل به مشکلات قشر نابینا و کم بینا اشاره کرد و گفت: این قشر برای تحصیل و اشتغال نیاز به امکانات و حمایت هایی از طرف مسئولان دارند که امیدواریم گوش شنوایی برای این قشر باشند.  

وی در ادامه عنوان کرد: دید و نگاه جامعه به نابینایان و کم بینایان باید تغییر کند و ما را از اجتماع حذف نکنند و جدا از جامعه ندانند و فرقی بین ما و خودشان قائل نشوند.

زینب خانم در پایان گفت: دوست دارم قرآن کریم را به دیگران و علاقمندان آموزش دهم و زکات علم خود را پرداخت کنم و درخواست دارم که مسئولان حمایت کنند.

کد خبر 1808148

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha