چهلمین جشنواره موسیقی فجر در ایستگاه پایانی/ موسیقی، راه تقویت وفاق ملی

چهلمین جشنواره موسیقی فجر با معرفی برگزیدگان در بخش‌های مختلف و با خوانش گروهی سرود ملی ایران در تالار وحدت به کار خود پایان داد. این مراسم که با حضور شخصیت‌های فرهنگی و هنری برجسته برگزار شد و بر اهمیت حمایت از جوانان و تقویت وفاق ملی از طریق موسیقی تأکید شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره موسیقی فجر شامگاه دوشنبه ۲۹ بهمن در تالار وحدت برگزار شد. در این مراسم، گروه موسیقی آیینی با نواختن ساز و دهل در محوطه تالار وحدت، به استقبال جشنواره موسیقی فجر رفتند.  

چهلمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید
در این مراسم، شخصیت‌های فرهنگی و هنری برجسته‌ای از جمله سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی، احمد مسجد جامعی، نادره رضایی معاون امور هنری، شینا انصاری معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، زهرا بهروز آذر، معاون زنان ریاست جمهوری، جعفر قائم پناه، معاون رییس جمهور، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی، محمدحسین ایمانی خوشخو، دبیر شورای هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی و احمد صدری مدیر کل دفتر موسیقی حضور داشتند. 

چهلمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید
مراسم با تلاوت قرآن کریم و اجرای سرود ملی توسط گروه مهر وطن آغاز شد. پس از آن، گزارشی از اجراهای مختلف جشنواره موسیقی فجر در تالارهای مختلف به نمایش گذاشته شد.  

چهلمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید

اهمیت حمایت از جوانان در جشنواره موسیقی فجر   

رضا مهدوی، دبیر چهلمین جشنواره موسیقی فجر در پیامی ویدئویی با اشاره به اهمیت موسیقی در فرهنگ ایران، بیان کرد: موسیقی یکی از مهمترین داشته‌های فرهنگی کشور ماست و باید به تقویت این داشته‌ها توجه ویژه داشته باشیم.

وی همچنین از تلاش برای رشد کیفی جشنواره و بهبود امکانات و زیرساخت‌ها در این زمینه خبر داد. مهدوی همچنین بر لزوم توجه به جوانگرایی در جشنواره‌ها تاکید کرد و افزود: حضور بزرگ‌ترهای موسیقی می‌تواند برای نسل جوان، بسیار انگیزشی و مفید باشد.  

چهلمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید

جشنواره موسیقی فجر نماد وفاق ملی و تقویت سرمایه اجتماعی 
نادره رضایی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت:جشنواره موسیقی فجر به چهلمین سال خود رسید و هدف از آن تقویت وفاق ملی و اعتماد اجتماعی بوده است.

وی ادامه داد: این جشنواره به تلاش برای تقویت روابط ملی و بین‌المللی و حضور هنرمندان از نسل‌های مختلف با هدف ترمیم اعتماد و سرمایه اجتماعی کمک کرده است.

رضایی افزود: دستاوردهای این دوره شامل حضور پررنگ‌تر زنان و همکاری‌های مشترک بین گروه‌های ایرانی و خارجی بود.

چهلمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید

 
معرفی برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره 


در بخش‌های مختلف جشنواره، از برگزیدگان تقدیر به عمل آمد. در بخش جایزه «کتاب»، نفر اول امیرحسین جزء رمضانی برای ترجمه دو کتاب «آهنگسازی (هنر و مهارت)» و «عناصر موسیقی» معرفی شد.

همچنین در بخش «پایان‌نامه و رساله»، احمد جعفری برای پایان‌نامه «بررسی پیوند شعر و موسیقی در تصانیف عارف قزوینی» به عنوان نفر اول شناخته شد. در بخش «رساله دکتری»، مینا کشفی برای رساله «ارائه مدل کمک آموزشی موسیقی کلاسیک با تکیه بر نظریه میدان آموزش بوردیو» نفر سوم شد.  

چهلمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید


 

تقدیر از بزرگان موسیقی ایران 


در بخش تقدیر از بزرگان موسیقی ایران، شینا انصاری، معاون رئیس‌جمهور، احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی و برخی دیگر از شخصیت‌های برجسته فرهنگی و هنری از جمله دکتر حسن ریاحی و آذر هاشمی نوازنده و موزیسین از بزرگان موسیقی ایران تقدیر کردند.  

چهلمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید


 

گروه لیان و سخنانی از لیانا و محسن شریفیان 


در ادامه این مراسم، گروه موسیقی لیان قطعه‌ای اجرا کردند. لیانا شریفیان ضمن تقدیر از وزیر ارشاد به دلیل حمایت از بانوان هنرمند، بر لزوم یکپارچگی سیاست‌ها در تمام شهرها و نه تنها در تهران تأکید کرد. محسن شریفیان نیز از تجربه خود در دوره‌های مختلف جشنواره موسیقی فجر سخن گفت و به وضعیت سالن‌ها در این دوره اشاره کرد.  

چهلمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید


 

 معرفی بخش جایزۀ «موسیقی و رسانه»  


بخش «یادداشت و سرمقاله»


نفر اول: آقای محمدسجاد محمدیان از خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) برای مطلب «موسیقی؛ مُباحی مشهود، اما محدود».
هیئت داوران هیچ یک از شرکت‌کنندگان این بخش را حائز رتبه‌های دوم و سوم ندانستند.  
بخش «گزارش»
نفر دوم: خانم فاطمه رفاهت از خبرگزاری پارس (ایرنا) برای گزارش «عاشقانه‌های نظامی گنجوی در میان نت‌های ارکستر سمفونیک فارس».
هیئت داوران هیچ یک از شرکت‌کنندگان این بخش را حائز رتبه‌های اول و سوم ندانستند.  
بخش «گفت‌وگو»
نفر اول: آقای یاسر شیخی‌یگانه از خبرگزاری تسنیم برای گفت‌وگو با قاسم افشار با عنوان «آن زمان قیمت بلیت کنسرت 5 هزار تومان بود/ ما جاده‌صاف‌کن موسیقی پاپ بودیم».
هیئت داوران هیچ یک از شرکت‌کنندگان این بخش را حائز رتبه‌های دوم و سوم ندانستند.
بخش «رسانه‌های دیداری و شنیداری»
شامل مستند، پادکست، گزارش، گفت‌وگو و برنامه‌های ترکیبی.  
بخش «پادکست»
نفر سوم: خانم یلدا احتشامی از رادیو پیام برای برنامه «هوشنگ ظریف».
نفر دوم: خانم آزاده شاهرخ‌مهر از رادیو صبا برای برنامه «استاد هوش مصنوعی». 
بخش «نگاه ویژه»
نفر اول: خانم حمیرا فراتی از رادیو فرهنگ برای برنامه «خنیاگر فرارود».


در ادامه این مراسم گروه دارکوب  به سرپرستی همایون نصیریان قطعات موسیقی را اجرا کردند.

چهلمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید

معرفی برگزیدگان بخش موسیقی 

در ادامه این مراسم با حضور دکتر سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جعفر قائم پناه معاون اجرایی رییس جمهور، نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدحسین ایمانی خوشخو، دبیر شورای هنر، استاد وارطان ساهاکیان آهنگساز و عضو شورای سیاستگذاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر و استاد محمدعلی لقا 

جوایز این بخش‌ها به برگزیدگان اهدا شد: 


بخش جایزۀ «آهنگسازی»
نفر سوم: آقای فرید اسمعیلی‌ابهری برای اثر «تا جاودانگی»
نفر دوم: آقای کیوان هادی علایی حسینی برای اثر «کوارتت کمانچه»
دیپلم افتخار این بخش به نفرات اول به‌طور مشترک: آقای امیرحسین طایی برای اثر «آداجیو در شور» و آقای معین فقیه‌سلیمانی برای اثر «موومان سمفونیک»  
بخش جایزۀ «آلبوم»
ــ نفر سوم: آقای فرشاد سیفی برای آهنگسازیِ آلبوم «چَرچی» به معنی (دوره‌گرد)
ــ شورای داوران هیچ یک از شرکت‌کنندگان این بخش را حائز رتبۀ دوم تشخیص ندادند.
ــ نفر اول: و برندۀ «جایزۀ باربدِ آلبوم»، آقای مصطفی مؤمنیان برای آهنگسازیِ آلبوم «جُنون»
بخش جایزۀ «تک‌آهنگ»
نفر سوم به طور مشترک: آقای هادی فیض‌آبادی برای آوازِ قطعۀ «دیدار یار» و آقای میلاد صادقی برای آوازِ قطعۀ «اَفتَو به تیگ»
نفر دوم: آقایان سیدعلی و سیدمحمد سعیدی (برادران سعیدی) برای آواز قطعۀ «دل بدون تو»
ــ هیئت داوران هیچ‌یک از شرکت‌کنندگان این بخش را حائز رتبۀ اول تشخیص ندادند.

بخش جایزۀ «موسیقی و ترانه»
ــ تقدیرشونده: آقای سامی تحصیلداری: هیئت داوران از آقای سامی تحصیلداری برای ترانه‌های «آوار»   و «بوی عَطرِت» در این بخش تقدیر کردند.
نفر اول: محمدسعید میرزایی برای ترانۀ «خیابان‌های دلتنگی» با صدای سالار عقیلی و آهنگسازیِ حمیدرضا گلشن 


بخش «خلاقیت و نوآوری»
دیپلم افتخار این بخش تقدیم شد به: آقای مهرداد کریم‌خاوری برای ساخت «دفِ حرارتی با عنوانِ دفِ مُشتاق»
جایزۀ «باربد» این بخش تقدیم شد به: آقای محسن شریفیان و گروه لیانیک برای نوآوری و خلاقیت در اموزش موسیقی نواحی ایران و برای طراحی ساز «لیانیک؛ نی‌انبان الکترونیک» در آموزش موسیقی نواحی
و در پایان، جایزۀ باربد چهلمین جشنوارۀ بین‌المللی موسیقی فجر در بخش «اجرای صحنه‌ای، بخش موسیقی کلاسیک اروپایی به امیرپارسا افشار، گروه «لا مینور» برای اجرای زندۀ «دوئت ویُلُنسِل و پیانو» اهدا شد.

چهلمین جشنواره موسیقی فجر به ایستگاه پایانی رسید

در پایان این مراسم سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ‌و ارشاد اسلامی گفت: خوشحالیم در چهلمین جشنواره موسیقی فجر با شما بودیم؛ با ایران همیشه با ایران، نوای ایران پایدار. 

چهلمین جشنواره موسیقی فجر با خوانش سرود ملی توسط برگزیدگان بخش های مختلف خاتمه یافت.

کد خبر 1804270

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha