به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بوشهر، محمد جعفر قائم پناه شامگاه پنجشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان بوشهر که با حضور رئیس جمهور برگزار شد افزود: در این سفر، اعتبارات عمومی و تسهیلات بانکی به مبلغ ۲۰ همت و ۶ میلیارد و ۷۱۴ میلیون دلار سرمایهگذاری در استان پیشبینی شده است.
وی اظهار داشت: این اعتبارات با تلاش استاندار و مدیران استان بوشهر میتواند تحولی بزرگ در استان این ایجاد کند.
معاون امور اجرایی رییس جمهور جلب رضایت و شنیدن صدای مردم، عدالت محوری، واقع بینانه بودن در مصوبههای سفر، تحقق وعدهها، قانونگرایی و توجه به برنامه های مصوب در چارچوب قانون برنامه هفتم توسعه و سیاستهای کلی را از مهمترین رویکردهای سفرهای استانی دولت چهاردهم عنوان کرد.
قائم پناه اظهار کرد: نباید با تصویب مصوبههای زیاد امید آفرینی کاذب در مردم ایجاد شود بلکه باید با درستی روحیه صداقت و خوش قولی را در مردم ترویجج داد.
وی افزود: از این مبلغ اعتباری ۹ هزار و ۲۴۰ میلیارد تومان مربوط به منابع سازمان برنامه و بودجه، سه هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان منابع استانی و دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سایر منابع است.
قائم پناه ادامه داد: براین اساس سهم وزارت آموزش و پرورش دو هزار و ۹۸۶میلیارد تومان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکهزار و ۶۵۰ میلیارد تومان، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سه هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان و نیرو شش هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان است.
وی با تأکید بر قانونگرایی و رعایت چارچوبهای قانونی در سفرهای استانی، گفت: تمام تلاش دولت این است که مصوبات در چارچوب قانون بودجه، برنامه هفتم توسعه و سیاستهای کلی کشور باشد.
مهمترین مصوبه های دولت در استان بوشهر
قائم پناه مهمترین مصوبههای زیربنایی سفر هیات دولت به استان بوشهر را تکمیل محور ارتباطی کنارتخته – دالکی، احداث باند دوم بزگراه فیروزآباد به جم و اختصاص یک همت اعتباربرای راه آهن شیراز – بوشهر عنوان کرد.
وی خطاب به ریئس جمهور یادآور شد: با توجه به اهمیت و ضرورت اتصال بوشهر به خط ریلی میطلبد سال آینده این پروژه در تامین منابع مورد نیاز به طور ویژه دیده شود.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: تلاش میشود طی دو سال آینده پروژه ریلی بوشهر – شیراز به سرانجام برسد.
وی احداث ساختمان دانشگاه فرهنگیان بوشهر، تکمیل بیمارستان ۱۷ شهریوربرازجان ، تکمیل بیمارستان جایگزین فاطمه زهرا (س) بوشهر، لایروبی اسکله عامری، تکمیل پروژههای ورزشی استان، کمک به توسعه روشهای نوین آبیاری، تکمیل ساختمان سد مخزنی دشت پلنگ، سد دالکی و آبگیری سد خاییز، تکمیل شبکه و تاسیسات فاضلاب شهر بوشهر، بازنگری تعیین راه مجاز دریایی بندر دیر که نیاز به انجام یک سری کارهای اداری است را از جمله دیگر مصوبههای مهم استان بوشهر عنوان کرد.
به گفته قائم پناه تلاش میشود این مصوبهها که بیش از یک ماه برای جمعبندی نیاز دارد، باید مستند و امضا شود.
وی در باره فهرست تعهدات بانکی گفت: این تسهیلات که معادل ۲۰ همت است مربوط به بانکهای مختلف ملی، تجارت، پست بانک و صنعت و معدن است که باید اجرایی شود.
قائم پناه ادامه داد: فهرست آمادگی سرمایه گذاری قرارگاه خاتم، پتروشیمی های فاتح کیمیا و هرمز تلاش کرده اند که شش میلیارد و ۷۱۴ میلیون دلار را تامین کنند.
وی در ادامه به بخشهای مختلف سرمایهگذاری در استان بوشهر اشاره کرد و گفت: این استان به دلیل وجود منابع نفت و گاز پتانسیل زیادی برای توسعه در صنعت پتروشیمی دارد که طرحهایی مانند پتروشیمی اسید استیک، پلیاتیلن سنگین، پروپیلن و تولید اتانول در دست اقدام هستند.
قائم پناه افزود: علاوه بر این، توسعه نیروگاههای خورشیدی، شهرکهای صنعتی و تونلهای انتقال آب، شبکه آبیاری و زهکشی، ساخت کشتی، کارخانه بسته بندی و فرآوری روغن و کنسروسازی سازی نیز از طرحهای اصلی در نظر گرفته شده است.
ابلاغ مصوبه آیین نامه کالای همراه ملوان
وی در مورد پیگیری مشکلات منطقهای نیز گفت: مساله کولبران و تهلنجیها نیز که در سفرهای قبلی مطرح شده بود، قانونگذاری و آییننامه آن تصویب و دستورالعملهایی برای اجرایی شدن آن در نظر گرفته شده است براین اساس از ۲۳ بهمن تا پایان مرداد ماه، فرصتهای اقتصادی جدیدی برای مردم ساحلنشینان بوشهر فراهم خواهد شد.
قائمپناه در نهایت تأکید کرد که تمام این مصوبات در راستای تحقق منافع مردم استان بوشهر و توسعه پایدار منطقه خواهد بود.
وی افزود: این مصوبات و برنامهها نباید تنها وعدههای کاغذی باشند؛ باید از طریق همکاریهای همهجانبه و نظارت دقیق اجرایی شوند تا مردم شاهد تحولی ملموس در زندگی خود باشند.
اعلام نظرسنجی بوشهریها
است و در بخش آموزش نیز بوشهر از نظر نسبت دانشآموزان به معلم در مدارس دولتی رتبه دهم را داراست و از لحاظ تراکم دانشآموزان در کلاس، با میانگین ۲۲ نفر در هر کلاس، در جایگاه سیزدهم کشور قرار دارد.
قائمپناه در بررسی نسبت مصارف و منابع بانکی گفت: این نسبت در استان بوشهر ۷۰ درصد است که در مقایسه با میانگین کشوری (۸۵.۲ درصد)، در جایگاه بیستوهفتم کشور قرار دارد.
وی تأکید کرد که با توجه به شرکتهای فعال در بوشهر، میبایست منابع بانکی بیشتری به این استان تخصیص داده شود تا چرخه تولید و توسعه استان تقویت شود و در بخش عدالت اقتصادی، شاخص جینی در نقاط روستایی بوشهر حدود ۳۰ صدم درصد است که آن را در جایگاه یازدهم کشوری قرار میدهد.
وی این شاخص را نتیجه تناسب بهتر بین هزینهها و درآمدهای روستاییان استان دانست.
بلوچستان، خراسان شمالی و خوزستان سفر کرده است. پزشکیان در نخستین سفر استانی خود روز پنجشنبه اول آذر ماه به شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان سفر کرد و سپس چهارشنبه ۵ دیماه در دومین سفر استانی به استان خراسان شمالی رفت. همچنین شهرستانهای چابهار و زابل مقاصد مرحله دوم سفر استانی رئیسجمهور به سیستان و بلوچستان بودند.
دکتر پزشکیان سوم بهمن ۱۴۰۳ نیز در سومین سفر استانی دولت چهاردهم به استان خوزستان سفر کرد.
نظر شما