شب استاد محجوبی در فجر فرصتی برای نمایش داشته‌های موسیقی ایران در عرصه بین‌الملل است

سرپرست اجرای کنسرت شب استاد مرتضی محجوبی گفت: در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر قطعاتی از ردیف موسیقی دستگاهی ایران را براساس پیانوی ایرانی اجرا می‌کنیم تا داشته‌های موسیقایی خود را در این جشنواره‌ بین‌المللی به نمایش بگذاریم.

"غزال ناظر فصیحی"، سرپرست اجرای کنسرت شب استاد مرتضی محجوبی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان درباره جزییات کنسرت شب استاد "مرتضی محجوبی" در چهلمین جشنواره موسیقی فجر  گفت: قطعات مربوط به شب استاد مرتضی محجوبی با فواصل یک چهارم ربع پرده اجرا خواهد شد، پیانو سازی ایرانی نیست ولی اساتید بزرگ موسیقی ایرانی این ساز را بر اساس ردیف موسیقی دستگاهی ایرانی کرده‌اند تا بتوانند از قابلیت‌های پیانو به شکل درست استفاده شود.


وی اظهار داشت: از همین رو در اجرای پیش رو از چیدمان قطعات ارکسترال برای پیانو، ویولن و سازهای کوبه‌ای بهره برده‌ام.


ناظر فصیحی تاکید کرد: در این کنسرت قطعاتی که مخاطب ایرانی با آنها خاطره نوستالژیک دارد، اجرا خواهد شد و علاوه بر استاد محجوبی، آثاری از دیگر اساتید همچون حبیب الله بدیعی، فضل الله توکل و پرویز یاحقی اجرا خواهد شد.    


وی در ادامه با اشاره به تغییرات به وجود آمده روی ساز پیانو گفت: چگونگی اجرای این ساز در ایران نسبت به کشورهای غربی که خاستگاه این ساز است، متفاوت اجرا می‌شود. در واقع پیانوی ایرانی براساس فواصل یک چهارم ربع پرده نواخته می‌شود که این قابلیت توسط اساتید موسیقی ایرانی روی پیانو انجام شده است که نغمه‌هایی از جنس موسیقی ایرانی آمیخته با اشعاری به زبان مادری را اجرا می‌کند.


سرپرست اجرای کنسرت شب استاد مرتضی محجوبی در جشنواره چهلم موسیقی فجر با بیان این مطلب که شنیدن صدای پیانوی ایرانی برای شرکت‌کنندگان بخش بین الملل جذاب و شنیدنی است؛ گفت: با توجه به تجربه اجراهای متعدد از پیانوی ایرانی در حضور میهمانان خارجی به خوبی متوجه شده‌ام که آنها از شنیدن صدای متفاوت این ساز به وجد می‌آیند و این جشنواره‌ هم از بعد بین‌المللی فرصتی است برای شنیده شدن پیانوی ایرانی که اساتید بسیاری برای تکمیل تدریجی این ساز تلاش کردند.


ناظر فصیحی یادآور شد: در این اجرا علاوه بر پیانوی ایرانی ویولن ایرانی نیز کنار سایر سازها قرار می‌گیرد تا به حس و حال بهتری از استفاده از دو ساز خارجی با شنیداری از موسیقی ایرانی به دست دهد. به نظرمن اگر شرایط حضور میهمانان خارجی در این دوره از جشنواره موسیقی برای دیدن آثار موسقایی ایرانی و به خصوص این اجرای ترکیبی فراهم شود بدون تردید با شگفتی‌های بسیاری از موسیقی دستگاهی ایران و قابلیت‌های پیانو روبرو می‌شوند و تجربه لذت بخشی برای آنها خواهد شد.


وی با اشاره به بین‌المللی بودن جشنواره موسیقی فجر خاطرنشان کرد: بین المللی بودن این رویداد، راه ارتباطی خوبی برای تبادل فرهنگی و همکاری‌های فی‌مابین برای رونق اقتصاد هنر در ایران است و تجربه نشان داده هر زمان که موسیقی در ایران در دوره‌های مختلف مورد توجه قرار گرفته هم تبادل فرهنگی صورت گرفته و هم آورده مالی برای صنعت موسیقی فراهم شده است. از همین رولازم است مسئولان نه فقط در ایام جشنوار موسیقی فجر بلکه بعد از جشنواره هم برنامه‌ای در جهت هم‌افزایی فرهنگی انجام شود.


چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری، مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد و انجمن موسیقی ایران و بنیاد رودکی از تاریخ ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳ در تهران و استان های کشور برگزار می شود.

کد خبر 1803567

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha