کانون‌های مساجد خاوران، پیشرو در تربیت سربازان امام زمان(عج)

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با نام و یاد امام زمان (عج)، به عنوان مراکزی برای تربیت نسل جدید و سربازان امام زمان (عج)، نقش مهمی در ترویج آموزه‌های دینی و اخلاقی، ایجاد انگیزه برای تلاش در مسیر تعالی معنوی و تقویت هویت اسلامی ایفا می‌کنند؛ این کانون‌ها، با ارائه برنامه‌های متنوع فرهنگی و آموزشی، به جوانان و نوجوانان فرصت می‌دهند تا با ارزش‌های انقلاب اسلامی آشنا شوند و در مسیر رشد و پیشرفت معنوی قدم بردارند.

خبرگزاری شبستان-خراسان جنوبی؛ زینب روحانی مقدم-یکی از برکات ایران اسلامی، وجود و فعالیت مساجد در هر کوی و برزن و شهر و روستا است که به محلی برای هم اندیشی و همدلی و همراهی تبدیل شده است.

مساجد امروز مهم ترین پایگاه تربیت نسل تراز انقلاب محسوب می شوند و در برابر جنگ ترکیبی و نرم دشمن این مساجد هستند که در این جنگ در خط مقدم مبارزه با هجمه های نامرئی دشمن قرار دارند چرا که باید با بصیرت آفرینی و آگاه سازی مردم به خصوص نسل جوان به مقابله با غول رسانه ای و تبلیغاتی دشمن بروند و از کیان ایرانی و ایرانی و اسلام دفاع کنند.

کانون های مساجد خاوران پیشرو در تربیت سربازان امام زمان(عج)

*برکات مزین شدن کانون های مساجد به نام مبارک امام زمان(عج)

کانون های فرهنگی هنری که در مساجد فعالیت دارند توانسته اند طی چند سال اخیر به تربیت نیروهای انقلابی و کارآمد بپردازند و با استفاده از ابزار هنر در مقابل هجمه های فرهنگی دشمن اقدامات موثری انجام دهند.

هم نام و مزین بودن کانون های فرهنگی هنری و همچنین مساجد به نام مبارک صاحب الزمان (عج)  می‌تواند برکات و تأثیرات مثبت بسیاری به همراه داشته باشد و فضای معنوی خاصی به این مکان‌ها ببخشد و افراد را به یاد انتظار و حضور معنوی ایشان بیندازد.

هم نام و مزین بودن کانون های فرهنگی هنری و مساجد به نام مبارک صاحب الزمان(عج)  می‌تواند افراد را به یاد انتظار و حضور معنوی ایشان بیندازد.

نام امام زمان (عج) می‌تواند نماد اتحاد و همبستگی باشد. با نامگذاری کانون‌های فرهنگی هنری به نام ایشان، افراد می‌توانند بیشتر به اهمیت همکاری و همبستگی در جامعه پی ببرند و در جهت تحقق اهداف مشترک مذهبی و فرهنگی همکاری کنند.

این نامگذاری می‌تواند به عنوان یک واسطه معنوی برای برقراری ارتباط با امام زمان (عج) عمل کند و افراد را به یاد ایشان و انتظار فرج حضرت مهدی (عج) بیندازد.

نامگذاری کانون‌های فرهنگی هنری و مساجد به نام امام زمان (عج) می‌تواند هویت اسلامی و دینی جامعه را تقویت کند و ارتباط مردم با آموزه‌ها و تاریخ دینی‌شان را مستحکم‌تر کند.

این موضوع می‌تواند جاذبه و جذابیت بیشتری برای شرکت در فعالیت‌های مختلف ایجاد کند و مشارکت مردمی را افزایش دهد. افراد با علاقه و اشتیاق بیشتری در برنامه‌های مختلف این کانون‌ها شرکت خواهند کرد.

کانون های مساجد خاوران پیشرو در تربیت سربازان امام زمان(عج)

*جذب نسل جدید به مسجد

به سراغ تعدادی از کانون های فرهنگی هنری مساجد مزین به نام و القاب امام زمان(عج) و فعال در خراسان جنوبی رفتیم. حجت الاسلام محمود جعفرنیا- مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت ولیعصر(عج) طبس در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: این کانون در سال ۹۱ تاسیس شده است و در حال حاضر ۱۲۰ نفر در این کانون عضویت دارند.

وی درخصوص برنامه های کانون حضرت ولیعصر(عج) گفت: برگزاری مراسمات ملی و مذهبی و دیدار با خانواده های شهدا و راه اندازی کاروان قرآن و عترت، اردوهای جهادی، مسابقات و کلاس های ورزشی و آموزشی از مهم ترین برنامه های کانون طی سال جاری بوده است.

حجت الاسلام جعفرنیا ادامه داد: برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری به همت کانون در مسجد سبب شده است تا شاهد حضور جوانان و نوجوانان و مشارکت آنان در اجرای برنامه های فرهنگی و مذهبی باشیم.

کانون های مساجد خاوران پیشرو در تربیت سربازان امام زمان(عج)

مدیر کانون فرهنگی هنری حضرت ولیعصر(عج) طبس در ادامه بیان کرد: این کانون هدف اصلی از اجرای برنامه ها را جذب نسل جدید به سمت مسجد می داند هدف اصلی کانون فرهنگی هنری حضرت ولیعصر(عج) طبس  از اجرای برنامه های مختلف، جذب نسل جدید به سمت مسجد است. و سبب شد تا در مراسم اعتکاف و برگزاری کارهای جهادی نسل جدید مشارکت خوبی داشته باشند.

وی به برنامه های کانون به منظور بزرگداشت نیمه شعبان اشاره کرد و افزود: در این راستا بحث برگزاری جشن همراه با سخنرانی و مداحی و اطعام مهدوی در دستور کار کانون قرار دارد و اهدای جوایز توسط خیرین نیز از دیگر برنامه ها است.

حجت الاسلام جعفرنیا درخصوص مشکلات کانون گفت: یکی از مهمترین مشکلات کانون بحث نبود بودجه کافی جهت اجرای برنامه های مختلف فرهنگی و هنری است.

*کانون مهدویت پاتوقی برای قشر جوان

زنوکی -مدیر کانون فرهنگی هنری مهدویت بیرجند- نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: کانون مهدویت در سال ۱۳۸۶ در مسجد امام زمان (عج) تشکیل شد و شروع به کار کرد و در حال حاضر بیش از ۵۰ نفر در این کانون عضویت دارند.

وی در ادامه بیان کرد: از همان ابتدا بیشتر برنامه ها متناسب با قشر نوجوان و جوان اجرا شده است و بیشترین حضور در مسجد را نیز جوان تشکیل می دهند و کانون مهدویت اثرات و برکات خوبی را برای آن محله داشته است.
زنوکی با بیان اینکه تمامی مناسبات و مراسمات در طول سال در این کانون اجرا شده است، افزود: از جمله می توان به مسابقات نقاشی و ورزشی و همچنین اجرای گروه نمایش اشاره کرد.
مدیر کانون فرهنگی هنری مهدویت بیرجند در خصوص برنامه های نیمه شعبان عنوان کرد: برپایی ایستگاه صلواتی درب مسجد و برنامه های شاد در روز نیمه شعبان در دستور کار این کانون برای قشر جوان و نوجوان دارد.

کانون های مساجد خاوران پیشرو در تربیت سربازان امام زمان(عج)

*تجلیل از سادات به همت کانون حجه بن الحسن(عج)
محمدرضا پسندیده- مدیر کانون فرهنگی هنری حجه بن الحسن فردوس- نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: کانون حجت بن الحسن روستای مهوید شهرستان فردوس در سال ۱۳۸۸ تاسیس شده است و این کانون ۱۲۰ نفر عضو دارد.

وی با بیان اینکه اجرای برنامه های کانون تأثیر زیادی بر روی نسل جدید گذاشته است، افزود: از برنامه های کانون که بیشتر در مراسمات ملی مذهبی انجام می‌شود نسل جدید استقبال خوبی دارند.
پسندیده ادامه داد: در کانون حجت بن الحسن(عج) تمامی مراسمات ملی و مذهبی برگزار می شود و در ماه مبارک رمضان جلسات روزانه قرائت را در دستور کار داشتیم که امسال هم به منظور ایجاد ارتباط بین نسل جوان و فرهنگ قرآنی اجرا خواهیم کرد.


مدیر کانون فرهنگی هنری حجت بن الحسن فردوس با بیان اینکه در نیمه شعبان جشن با شکوهی در داخل مسجد برگزار می شود، افزود: همراه با مداحی و سخنرانی بحث برگزاری‌ مسابقات بین نوجوانان روستا در دستور کار قرار داده ایم.
وی ادامه داد: مقرر شده است تا به همت کانون حجت بن الحسن به مناسبت نیمه شعبان از سادات روستا تجلیل و تقدیر شود. این کانون کمبودهای زیادی از قبیل نداشتن سیستم کامپیوتر و دیگر امکانات سمعی و بصری دارد که نیازمند توجه مسئولان است.

کانون های مساجد خاوران پیشرو در تربیت سربازان امام زمان(عج)

*سه شنبه های مهدوی در مسجد صاحب الزمانی
حمیدرضا بانویی- مدیر کانون فرهنگی و هنری ولایت مسجد جامع صاحب الزمانی (عج) مهرشهر بیرجند- در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: این کانون در مسجد جامع صاحب الزمانی (عج) مهرشهر در سال ۱۳۸۸ تاسیس شده که هم اکنون بیش از ۱٠٠ نفر عضو کانون هستند.  
وی بیان کرد: با توجه به ظرفیت فوق العاده جوان و نوجوان در این کانون تمامی برنامه های مناسبتی ولادتی، شهادتی، فرهنگی، سیاسی و انقلابی در طول سال با حضور حداکثری برگزار شده است.  
بانویی ادامه داد: برنامه های مختلفی از جمله برگزاری اردوی زیارتی، آموزشی و تفریحی به مشهد مقدس ویژه نوجوانان مسجد و تلاوت مجلسی قرآن کریم هر هفته در دستور کار داریم.  

کانون های مساجد خاوران پیشرو در تربیت سربازان امام زمان(عج)

مدیر کانون  فرهنگی هنری ولایت به طرح سه شنبه های مهدوی اشاره کرد و افزود: حدود ۶ سال است که این برنامه به صورت هفتگی روزهای سه شنبه قبل از غروب خورشید به همت کانون برگزار می شود.
وی در ادامه گفت: طرح سه شنبه های مهدوی در کانون همراه با برنامه های متفاوت و مناسبتی و برپایی ایستگاه صلواتی نذر امام زمان(عج) در جلوی مسجد برگزار می کنیم.  
بانویی حمیدرضا بانویی در خصوص برنامه های نیمه شعبان عنوان کرد: با توجه به اینکه نام این مسجد مزین به نام امام زمان(عج) است هر ساله برنامه محوری این جشن به صورت ویژه و با حضور حداکثری همه مردم در شب شام ولادت برگزار می شود.  

کانون های مساجد خاوران پیشرو در تربیت سربازان امام زمان(عج)

مدیر کانون فرهنگی هنری ولایت ادامه داد: در این شب اهدای جوایز به حافظان دعای فرج و دعای عهد که طی روزهای قبل آزمون داده اند در دستور کار است.
 
وی در ادامه گفت: اهدای جوایز به فعالان کانون و مسجد و تقدیر از گروه سرود خواهران و برادران از دیگر برنامه های این کانون محسوب می شود.
بانویی به فعالیت های اعضا کانون در گروه های جهادی اشاره کرد و افزود: اعضا کانون در برنامه حرکت های گروه های جهادی به صورت ماهانه شرکت می کنند.  

کانون های مساجد خاوران پیشرو در تربیت سربازان امام زمان(عج)

*تربیت نسل جوان برای آینده ای روشن
حمید آبیار مدیر کانون فرهنگی هنری موعود فردوس، در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: کانون در سال ۸۳ مجوز ستاد عالی کانون ها فرهنگی هنری مساجد کشور را دریافت کرد.  
وی در ادامه گفت: اعضا فعال کانون فرهنگی هنری موعود در بخش آقایان ۵۷۰ عضو و بانوان ۴۸۰ عضو هستند.  
آبیار با بیان اینکه برنامه های کانون با محور کودک و نوجوان و نسل جوان برنامه ریزی و پایه گذاری شده است، افزود: به طوری که در هر قسمت سعی شده جوانان مستعد به کار گیری شوند و این کار در روحیه اجتماعی و مسئولیت پذیری در آینده نقش داشته باشد.
مدیر کانون فرهنگی هنری موعود فردوس ادامه داد: در حال حاضر نسل دهه ۶۰ و ۷۰ کانون در حال مدیریت اجرایی شهرستان هستند و در ادارات مربوطه از پست های عالی برخوردار شده اند.  
وی با بیان اینکه از ابتدای برنامه های مختلفی در کانون موعود برگزار شده است، افزود: هر سال در ماه مبارک رمضان برپایی سفره کریمانه امام حسن مجتبی علیه السلام و افطاری ساده با پذیرایی روزانه ۴۰۰ نفر در افطار و کرسی تلاوت نور را در دستور کار داریم.

کانون های مساجد خاوران پیشرو در تربیت سربازان امام زمان(عج)

آبیار در ادامه گفت: جشن۲ کیلومتری روز غدیر با پذیرایی از مردم و ایجاد ۵۲ موکب با محوریت کانون و برپایی موکب فرهنگی پذیرایی اربعین در شهر کوفه و تجلیل از خادمین اربعین و اعتکاف رجبیه همراه با پذیرایی از ۵۲۰ معتکف در مسجد جامع فردوس را در دستور کار داشتیم.
مدیر کانون فرهنگی هنری موعود فردوس در خصوص برنامه های نیمه شعبان عنوان کرد: به همین مناسبت به برپایی جشن نیمه شعبان در سه روز و طبخ نان، پخت غذا و نورافشانی پرداختیم.
وی در پایان بیان داشت: اعزام روحانیون و مبلغین به مدارس متوسطه جهت فعالیت و تبلیغ در خصوص مهدویت نیز در دستور کار این کانون بوده است.   
کد خبر 1803552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha