به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، در دنیایی که گاهی با بیتفاوتی و خودمحوری درگیر است، برخی اعمال آنقدر خالص و زیبا هستند که دلها را روشن میکنند. سخاوت و ازخودگذشتگی، مفاهیمی نیستند که وابسته به سن، تجربه یا جایگاه اجتماعی باشند. این ارزشها میتوانند در قلب کوچکترین افراد جامعه نیز تجلی یابند.
فاطمه حمیدی، دخترکی هشتساله، در روزهایی که دنیا پر از چالش و نابرابری است، تصمیمی شگفتانگیز گرفت. او، با الهام از آموزههای دینی و با تأثیرپذیری از پیام رهبر معظم انقلاب، طلاهای هدیه تولد خود را، به مردم مظلوم لبنان و جبهه مقاومت تقدیم کرد. تصمیمی که شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد، اما در بطن خود پیامی بزرگ دارد: «ایمان و ایثار، هیچ حد و مرزی نمیشناسد.»
روزی آرام و عادی در مدرسه فاطمیه خندق لامرد، با خبر حضور خبرنگاری که آمده بود داستان فاطمه حمیدی، دختر ۸ ساله باسخاوت، را از نزدیک روایت کند، حال و هوایی متفاوت پیدا کرد. وقتی خبرنگار ما وارد کلاس شد، همه نگاهها به سمت دختری در نیمکتهای انتهایی دوخته شد؛ دختری که با وجود سن کم، تصمیمی بزرگ گرفته بود.
دختری کوچک با تصمیمی بزرگ
فاطمه حمیدی، دانشآموز کلاس دوم دبستان، چند روز قبل به همراه مادرش به دفتر امام جمعه لامرد رفت و طلاهای تولدش شامل دو النگو و یک گردنبند را بهعنوان هدیه تقدیم کرد. این اقدام، پاسخی بود به ندای رهبر معظم انقلاب و طرح «لبیک یا امام و پویش ایران همدل» که هدفش حمایت از جبهه مقاومت و مردم مظلوم لبنان است.
لحظه تصمیمگیری
مرتضی حمیدی، پدر فاطمه، از روزی میگوید که جرقه این کار در ذهن دخترش زده شد. «فاطمه روزی تصاویر تلویزیونی کمکهای مردمی به فلسطین، لبنان و جبهه مقاومت را میدید. با کنجکاوی پرسید که چرا مردم طلاهایشان را اهدا میکنند؟ توضیح دادم که این کار برای حمایت از مظلومان است. از همان لحظه تصمیم گرفت که خودش هم سهمی در این کار داشته باشد.»
فاطمه با شنیدن سؤال مادرش که پرسید: «دوست داری به مردم لبنان کمک کنی؟» بلافاصله به سمت آشپزخانه رفت و دو پلاستیک کوچک آورد و مشغول به بیرون آوردن النگوها از دستانش شد. وقتی مادرش به او گفت ممکن است بیرون آوردن النگوها به دستش آسیب بزنند، فاطمه با اصرار گفت که میخواهد آنها را اهدا کند.
هدیهای از دل
فردای آن روز، فاطمه و مادرش به دفتر امام جمعه لامرد، رفتند و این طلاها را تحویل دادند. امام جمعه لامرد با ستایش از این اقدام گفت: «اقدام قابل تحسین این دختر دبستانی را به فال نیک میگیریم و به چنین دانش آموزانی افتخار می کنیم.»
او با صداقتی کودکانه گفت: «به حرف رهبرم گوش دادم و طلاهای خودم را هدیه دادم.
وی افزود: «فاطمه حمیدی یکیاز دانشآموزان ایثارگری است که مشق ایثار وازخودگذشتگی را با دستانیکوچک اما دلی بزرگبهدیگران یاد داد که باید از اینگونه افراد الگو گرفت.»
وقتی خبرنگار از فاطمه درباره احساسش بعد از این کار پرسید، او با صداقتی کودکانه گفت: «به حرف رهبرم گوش دادم و طلاهای خودم را هدیه دادم. خیلی خوشحالم که توانستم به مردم مظلوم لبنان کمک کنم. از بقیه بچهها هم میخواهم که اگر میتوانند، کمک کنند. چرا که این کارها ماندگار است.»
پدری که افتخار میکند
پدر فاطمه میگوید: «این کار کاملاً از روی خواست و اصرار خودش بود. حتی وقتی از او خواستیم که بهجای طلاها، پول بدهد، قبول نکرد.» او ادامه میدهد «دیدن این سطح از سخاوت و ازخودگذشتگی در کودکی که فقط ۸ سال دارد، ما را هم تحت تأثیر قرار داد.»
خانم محمدی، معلم فاطمه، نیز درباره او میگوید: «فاطمه یکی از موفقترین و بااخلاقترین دانشآموزان کلاس است. خداوند نگاه ویژهای به او داشته است.»
معلم فاطمه، نیز درباره او میگوید: «فاطمه یکی از موفقترین و بااخلاقترین دانشآموزان کلاس است. خداوند نگاه ویژهای به او داشته است.»
خانم معلم ادامه میدهد: «از فاطمه یاد گرفتیم که در کارهای خیر از هم سبقت بگیریم. او هم در درس و هم در کمک به دیگران، الگوی ماست.»
پیامی برای همه
فاطمه حمیدی، با اقدام کوچک اما پرمعنای خود، نشان داد که قلبهای بزرگ نیازی به سالها تجربه ندارند. سخاوت و ایثار، محدود به سن و سال نیست. او الگویی برای همنسلان خود و حتی بزرگترهاست؛ نسلی که با الهام از ارزشهای اسلامی و انسانی، قدمهای بزرگ برمیدارند.
مردم این سرزمین، هنوز قلبهایی مهربان و دستهایی گشاده هستند؛ دستهایی که با هر اندازه و شکلی، باری از دوش مظلومان برمیدارند. این ایران، سرزمین فاطمههاست.
محمود صابری زاده
نظر شما