به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، هشت سال دفاع مقدس از دوران طلایی کشور عزیز ما ایران است که دولت بعث عراق به مردم ما تحمیل کرد. ایران جنگ را شروع نکرد اما به خوبی توانست از خودش دفاع کند. مردم ما آنقدر خوب رشادت ها و قدرت خود را به دشمنان نشان دادند که به یاری حق آن هشت سال دفاع منجر شد به یک عمر دفاع مقدس . در طول این همه سال که از آن دفاع مقدس می گذرد آنقدر دشمن از ایران می ترسد که جرات حمله به این آب و خاک را نداشته و ندارد . چون یکبار مردم در پشت جبهه و جوانان ایرانی در خط مقدم به دشمنان نشان دادند که در مقابل هر تجاوز چطور از مال و جان خود خواهند گذشت . پشتوانه چنین روحیه ای جز ایمان به خدا و وطن پرستی نمی تواند باشد .
در این خصوص زینب فرخ مسئول سازمان بسیج جامعه زنان استان قم در گفتگو با خبرگزاری شبستان به نقش موثر و ارزنده زنان کشور ما جهت دفاع از خاک ایران در پشت جبهه ها و حفظ کیان خانواده با انجام وظایف خود در نقش های مختلف پرداخت .
تاریخ این سرزمین گواه است که زنان و مردانِ ایران اسلامی، هنگام هجوم ناجوانمردانه دولت بعث، دوشادوش هم از کیان کشور عزیزمان دفاع کردند
وی با اشاره به نقش آفرینی زنان دوشادوش مردان در دفاع مقدس گفت: سخن از جنگ و دفاع هشت ساله کشور که می شود، آنچه در نگاه اول به ذهن ها متبادر می شود؛ حضور مردان در صحنه نبرد و روایت های مردانه از صحنه های جنگ است. ولی تاریخ این سرزمین گواه است که زنان و مردانِ ایران اسلامی، هنگام هجوم ناجوانمردانه دولت بعث، دوشادوش هم از کیان کشور عزیزمان دفاع کردند .
فرخ افزود: زنان ما در طول حوادث انقلاب و بعد از انقلاب تا امروز، نشان دادهاند که در آن چیزهایی که معیار واقعی زندگی و ارزش و برجستگی آنهاست، در سطوح عالی قرار دارند. مادری که فرزندان خود را در راه خدا و در راه هدف - هدفی که برای او مقدس است و پیشِ خدا هم مقدس است - تقدیم می کند و خم به ابرو نمی آورد، یک عمل برجسته انجام داده است و این امر کوچکی نیست. این را با هر معیار و میزانی اندازهگیری کنید، باعظمت است.
وی با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص نقش زنان در دفاع مقدس گفت :حضرت امام خامنهای(مدظلهالعالی) با اشاره به نقش موثر زنان در جنگ هشت ساله فرمودند: اگر در جنگی که هشت سال بر ما تحمیل شد، زنان ما، بانوان کشور ما در میدان جنگ، در عرصهی عظیم ملی حضور نمیداشتند، ما در این آزمایش دشوار و پر محنت پیروز نمیشدیم. زنها، ما را پیروز کردند.
فرخ با اشاره به نقش زنان درحوزه های مختلف جهت دفاع از کشورمان در جنگ با دشمن بعثی گفت: حضور جهادی و عفیفانه در جبهه ها، پرستاری رزمندگان زخمی و مداوای آنان، امدادگری، تهیه ملزومات موردنیاز رزمندگان، حتی بدست گرفتن اسلحه و دفاع مسلحانه ، اسارت و شهادت، تنها گوشه ای از فداکاری های زنان غیور ایرانی است.بانوان مجاهد ایرانی باحضور در جبهه و پشت جبهه، با فعالیت در ستادهای پشتیبانی نقش آفرینی و افتخار آفرینی درخور تحسینی از خود به جا گذاشتند.
روایت حضور زنان در ساحت اجتماعی و نظامی و احساس مسئولیت نسبت به استقلال و امنیت کشور، حلقه مفقوده روایت های هشت سال دفاع مقدس است.
وی روایتگری نقش آفرینی زنان در دوران دفاع مقدس را امری لازم دانست و افزود: آنچه امروز می تواند درمان بحران هویت اجتماعی دختران و بانوان این سرزمین باشد این است که؛ تمامی صحنه های نقش آفرینی زنان در دوران دفاع مقدس نیاز به یک روایتگری درست دارد.روایت حضور زنان در ساحت اجتماعی و نظامی و احساس مسئولیت نسبت به استقلال و امنیت کشور، حلقه مفقوده روایت های هشت سال دفاع مقدس است.
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان استان قم ادامه داد: لحظه لحظه هشت سال دفاع مقدس سرشار از روایت ها و حکایت های شیرین و پند آموز از بانوان حماسه ساز این مملکت است که در نقل خاطرات آنان نباید بصورت شفاهی بسنده شود.
وی مادران و همسران شهداء را گنجینه هایی از خاطرات عنوان کرد و افزود: مادران و همسران شهدا و ایثارگران گنجینه هایی از خاطره و تجربه درس آموز از تنگناها و مشکلات در زندگی و دوران جنگ هستند که با توسل به معصومین و ائمه اطهار علیهم السلام و عنایت شهدا مرتفع شده است و باید این تاریخ شفاهی با نقل صحیح و درست ثبت و ضبط شود و به دست آیندگان برسد.
وی با اشاره به رشادتهای مادران و از خودگذشتگی های آنان در غیاب پدر خانواده در دوران جنگ گفت: صحنه های زیبایی از ایثار و ازخودگذشتگی بانوان در بدرقه همسر و فرزندان به جبهه های حق علیه باطل بود. مادری که مسئولیت خانواده را برعهده می گرفت و جای خالی پدر را در خانواده پر می کرد و کانون گرم خانواده را سرشار از مهر و محبت مادری سرپا نگه می داشت. همسران و مادران شهدا و جانبازان مصداق بارز این مجاهدت هستند و این وظیفه همه فعالان رسانه، هنرمندان و اهل قلم است تا روایت های ناگفته از این شیرزنان را به نسل جوان و نوجوان تبیین کنند.
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان استان قم تصریح کرد: ما در تاریخ اسلام شنیده و یا خوانده بودیم که افرادی وقتی شوهر، برادر و یا فرزندشان را در راه اسلام از دست میدادند، میگفتند: جان پیغمبر به سلامت باشد، این ها مهم نیست. لکن این از خودگذشتگی را بارها و بارها به چشم خودمان در قضایای هشت سال جنگ تحمیلی و در دوران انقلاب دیدیم. هزاران دل استوار و محکم در راه خدا، داستان های تاریخی آفریدند. اینها حوادث ناچیزی نیست. اینها همان ارزشهایی است که ملتی را بزرگ و سرافراز میکند.
فرخ همچنین با اشاره به نقش زنان در پشت جبهه های جنگ گفت: شیرزنان ایران، با ایفای نقش اصلی در میدان نبرد و پشت جبهه و از همه مهم تر تربیت فرزندان، رضایت به اعزام همسران و فرزندان به جبهه، ترویج روحیه جهادی در خانواده، استقامت و بردباری، در حقیقت نقش اول و تاثیر گذاری در پیروزی های رزمندگان اسلام در جبهه های نبرد داشتند. این جنگ تحمیلی به پیروزی نمی رسید اگر مادران و همسران اینگونه در تمامی عرصه ها وارد نمی شدند.
وی به الگوگیری زنان از حضرت زینب سلام الله علیها در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: این پیروزی و رشادت های رزمندگان مرهون اخلاص و تقوای این شیرزنان است که به تبعیت از پیام آور کربلا حضرت زینب کبری سلام الله علیها با بصیرت کامل نقش ایفا نمودند.
مسئول سازمان بسیج جامعه زنان استان قم با اشاره به تعداد شهدای زن در استان قم گفت: از اول انقلاب اسلامی تا دفاع مقدس،از بمباران سه راه سجادیه هنگام روضه حضرت مادر، تا دوران کرونا، لوح زرین افتخارات شهر مقدس قم منقش به نام ۱۳۰ زن شهیده است که تقدیم ایران و اسلام شده اند. زنان پاک و عفیفه ای که نام و یادشان را گرامی میداریم، و از درگاه الهی می خواهیم که ما را همچون آنان آگاه به وظیفه خویش قرار دهد.
نظر شما