به گزارش خبر گزاری شبستان از مشهد، پروفسور دکتر ادگاردو سهیل اسعد، مبلغ و پژوهشگر مسلمان، ظهر امروز (20اسفند) در جمع طلاب مدرسه علمیه امام محمدباقر (ع)، به کشور آرژانتین و ویژگی های خاص آن اشاره کرد و گفت: منطقه آمریکای لاتین به منطقه ضد استعمار معروف شده و حرکتها و جنبشهای اجتماعی گوناگونی را برای حقوق بشر در این منطقه ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه حدود 150 سال پیش عدهای از مسلمانان از کشورهایی مانند لبنان، سوریه، فلسطین، اردن و مصر به مناطق مختلف آمریکای لاتین مهاجرت کرده اند و به همین خاطر بیشتر مسلمانان مهاجر هستند، با اشاره به ازدواجهای مسلمانان با غیر مسلمانان، یادآور شد: متأسفانه این امر موجب کمرنگ شدن اسلام در میان مسلمانان شد و پس از چند سال، برخی از این مهاجران، به دلایل مختلف مسیحی شده و یا اسلام کمرنگی داشته اند.
این محقق و مبلغ حوزوی با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، مسجد در آمریکای لاتین وجود نداشته است، گفت: در تمام آرژانتین با 40 میلیون جمعیت و 2 میلیون و 750 هزار کیلومتر مربع مساحت، فقط 2 نفر قرائت قرآن را یاد داشته اند.
پروفسور اسعد، به پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1979 میلادی و حضور تعدادی از روحانیون از سوی امام خمینی (ره) در امریکای لاتین اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از این روحانیون اعزام شده، در آرژانتین به تأسیس مسجد پرداخت و حدود یک هزار و 500 کتاب به زبان اسپانیولی ترجمه کرد که موجب ایجاد حرکتی جدید و تحولی عمیق در جامعه اسلامی این کشور شد.
وی از قرائت قرآن کریم در کلیساها، دانشگاهها، مدارس و رسانههای عمومی آرژانتین خبر داد و ابرازداشت: قرائت این کتاب آسمانی مورد استقبال غیر مسلمانان هم قرار گرفته است.
وی از فعالیت 25 مرکز اسلامی با رویکرد مطالعاتی و پژوهشی اهل بیت (ع) در آمریکای لاتین خبر داد و گفت: اکثر مدیران و مسئولان این مراکز، بومی این منطقه هستند.
وی فرهنگ اهل بیت (ع) در تمام دنیا را انقلاب معنوی در قلوب انسان ها عنوان کرد و با اشاره به خاطره خود در یکی از دانشگاههای کلمبیا و سخنرانی درباره فلسفه اسلامی و بیان حدیث «الهی ما ابدتک خوف من نارک و ... وجدتک اهل للعباده ...»، ابرازداشت: همین حدیث که درباره انواع عبادات است، موجب شد که یکی از اساتید فلاسفه حاضر در این جلسه به تحقیق بپردازد و به این نتیجه برسد که این حدیث همان آزادی در عین بندگی خداوند است بر خلاف سایر مکاتب و ادیان که این دو را با هم جمع نکرده اند؛ این حدیث موجب شیعه شدن آن استاد دانشگاه شد.
وی درباره مدیریت قوی تبلیغ و نیازسنجیها و توجه به سلاح علم و فرهنگ، اظهارداشت: باید مدیریت تبلیغ را به گونهای انجام داد که نیازهای جوامع مختلف را پاسخ دهد.
پروفسور اسعد، خوب درسخواندن و عالم بودن را نخستین شرط در تبلیغ دین دانست و آن را مورد اهتمام عالمان و بزرگان دینی عنوان و خاطرنشان کرد: امیرالمؤمنین (ع) تعلم، عمل و نشر علم را مورد تأکید قرار داده اند.
وی با بیان اینکه آشنایی با فرهنگها، زبانها، روشهای تبلیغ، آگاهی، تبعیت و پیروی به عنوان سرباز امام زمان (عج) در تبلیغ مورد اهتمام قرار گیرد، ابرازداشت: اینگونه طلبگی بسیار خوب، مؤثر و مفید است.
پروفسور اسعد، با توصیه به اینکه کتابهایی مانند کتب شهید مطهری و علامه مصباح یزدی برای تبلیغ مورد استفاده قرار گیرد، اظهارداشت: رشد انقلاب در رسانه ها و ماهواره به کندی پیش رفته و بر خلاف آن، دیپلماسی، اقتصادی، بحث جهاد و ... جمهوری اسلامی ایران رشد و نفوذ زیادی داشته است.
وی به فعالیت پنج هزار دین و مذهب مختلف در آرژانتین اشاره و خاطرنشان کرد: متأسفانه در این کشور، پروتستان، هندوئیزم، بودائیزم، وهابیت، بهائیت و ... با استفاده از منابع مالی زیاد به تبلیغ درمدارس و دانشگاهها میپردازند.
پایان پیام/
نظر شما