به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله جوادی آملی، از مراجع تقلید، امروز پنجشنبه (18 اسفند) در دیدار خانواده شهدای هسته ای کشور، با بیان اینکه ما هرگز نمی میریم، تصریح کرد: مرگ عبارت از این نیست که انسان نبود شود بلکه انسان مرگ را می میراند، انسان در برخورد با مرگ تسلیم نمی شود بلکه مرگ را تسلیم می کند.
وی افزود: آنهایی که مادی فکر می کنند خیال می کنند مرگ پایان راه است و انسانی که می میرد و می پوسد و دیگر هیچ اما انسان است که مرگ را چماله می کند و از بین می برد و خود می ماند.
این مرجع تقلید، مرگ را تحول و دگرگونی دانست و خاطرنشان کرد: تعبیر قرآن کریم این نیست که هر کسی را مرگ می چشد بلکه تعبیر قرآن "کل نفس ذائقه الموت" است که هر کسی مرگ را می چشد.
آیت الله جوادی آملی، با اشاره به اینکه هر کسی با مرگ درگیر می شود و مرگ را می میراند و زنده است، اظهار داشت: در این دالان ورودی بسیاری از افراد ناآگاهانه وارد صحنه می شوند، درگیر مرگ هستند اما آنقدر پیچیده و دشوار است که بسیاری از افراد الفبای زندگی را فراموش می کنند.
امام جمعه قم، با تاکید بر اینکه جریان مرگ جریان بیماری های سیل و سرطان نیست بلکه اینها قابل دفاع است، گفت: بدن در مرگ تسلیم می شود و روح می ماند، بسیاری از افراد وقتی مردند اسم خانوادگی و قبیله شان یادشان نیست لذا در تلقین میت بسیاری از مرده ها از جواب دادن عاجزند.
وی افزود: کسی در قبر نمی تواند خلاف بگوید، کسی که نماز نمی خواند نمی تواند بگوید که دینش اسلام بوده، مدت ها بعد از عذاب کم کم یادش می آید.
این مرجع تقلید، با تاکید بر اینکه شهید آگاهانه وارد مرگ می شود، ابراز داشت: شهید همه چیز یادش است، نه تنها مسایل دینی و اعتقادات یادش است بلکه یادش می آید که چه کسی ادامه دهنده راه اوست.
آیت الله جوادی آملی، ادامه داد: شهدا به خدای سبحان می گویند آنهایی که همراه ما بودند و هم مسیر ما بودند و هنوز به مقصد نرسیدند کجا هستند.
امام جمعه قم بر ضرورت ادای احترام نسبت به خانواده های شهدا تاکید و عنوان کرد: شهدا با شهادتشان کشور و نظام را از تیرگی و ناپاکی پاک می کنند، رسالتی که بر عهده مسئولان و فرد فرد ملت است این است که در فرهنگ دینی ما به ما آموخته اند که شهدا این سرزمین را پاک کرده اند شما آلوده نکنید.
وی افزود: کشور پاک، دانشمندان و مردان و زنان پاک تحویل می دهد، خداوند فرمود کشور پاک باید میوه پاک بدهد اگر بشنویم که فلان جا اختلاس و فلان جا باندبازی است بازی کردن با خون شهداست که باز شهدا پیروز هستند.
این مرجع تقلید، گفت: شب و روز باید در اختیار ملت باشیم، نه بیراهه برویم، بازی کردن با خون شهدا آبرو بر است.
آیت الله جوادی آملی، با اشاره به اینکه این خون های پاک در حوزه و دانشگاه اثر مستقیم و در جامعه اثر غیرمستقیم دارد، تصریح کرد: هم حوزویان می توانند در رشد علمی که مربوط به خود آنهاست بالنده بشوند و شبهات دینی را پاسخ دهند و هم دانشگاهیان می توانند این رسالت را به خوبی انجام دهند.
امام جمعه قم، با تاکید بر اثر قیام انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) و شهدا عنوان کرد: ما همیشه مدیون و مرهون این عزیزان هستیم و اشکی که می ریزیم برای خودمان است، آنها کمبودی ندارند و چیزی از دست نداده اند اگر اینجا مختصر رفاهی داشتند آنجا صدها برابر در رفاه اند نگرانی ما این است که از حضور آنها بهره نداریم.
وی ابراز امیدواری کرد: دعای شهدا پشت سر کشور و مسئولان باشد تا این کشور به دست صاحب اصیل و اصلی اش برسد.
پایان پیام/
نظر شما